Blog - arhiva iunie 2011

 • Liga lui Murphy
  30 iun 2011   Blog

  În iulie 2008, episodul „Valiza” de-abia se consumase. Două comisii hotărâseră că Steaua trebuie pedepsită pentru banii promişi celor de la „U” Cluj ca să bată pe CFR, dar apoi, o a treia, convenabil şi ultima, a întors total decizia, Steaua şi Becali rămânând astfel curaţi ca lacrima. Şi drepţi ca lumânarea, ca să-l citez pe Dumitru Dragomir, care atunci spunea: „Au

 • Vechea Steaua şi noul Rapid
  29 iun 2011   Blog

  Subiectul disputelor interminabile dintre oamenii din fotbalul românesc începe să obosească. Ne lipsea fotbalul şi în ultimele zile am urmărit cât am putut din partidele jucate de echipele româneşti în Austria.

 • Obligaţii TV
  28 iun 2011   Blog

  Mai jos de atât chiar nu se poate. A fost momentul de maxim al suburbanului în fotbal. Limbajul şi tonul au demonstrat, dacă mai era nevoie, profilul unor indivizi ce nu au nimic în comun cu ideea de sport, de civilizaţie, de convieţuire într-o societate supusă măcar regulilor minimului bun-simţ.

 • Alina-rea lui Borcea
  28 iun 2011   Blog

  Erau vremuri în care Borcea stăpânea şi vântul pentru Dinamo, acum vântul bate prin curtea unui club părăsit de antrenor, finanţatori şi suporteri. Câinii au coborât de pe siglă şi aleargă cu covrigii în coadă pe fundalul sonor asigurat de Borcea, care ne transmite pe un ton spartan că Dinamo are cel mai bun lot din ţară şi că se va bate pentru titlu. Sigur, Borcea e

 • Acum monumental mai e doar plânsul
  28 iun 2011   Blog

  La început, gloria a luat chip de fotbalişti-icoană: Labruna, Pedernera, Di Stefano şi Sivori. Pe la mijloc, s-au ivit campionii mondiali Fillol, Pasarella, Alonso, Gallego şi Luque, asistaţi de surâsul princiar al vecinului Francescoli. Au urmat batalioane de fotbalişti mărunţei sau robuşti, driblangii înfocaţi sau goleadori fără milă, care au dat euforia de pe El Monumental pe banii Europei. Lista e colosală: Balbo şi Crespo, Caniggia şi Almeyda, Batistuta şi Ayala, Ruggeri şi Troglio, Salas şi Mascherano, Ortega şi D’Alessandro, Higuain şi Cambiasso, Solari şi...

 • Grecia fotbalului românesc
  27 iun 2011   Blog

  Într-un fel, Dinamo seamănă mult cu Grecia. Fotbalul românesc are, precum Uniunea Europeană, bolnavul său. Ani de cheltuieli nechibzuite, prea puţină muncă şi viziune, datorii neplătite, club sărac plin de oameni bogaţi, în final credibilitate zero şi soluţii cu minus.

 • Blocatorii fotbalului românesc
  26 iun 2011   Blog

  Până acum, 2011 a fost unul dintre cei mai agitaţi ani din istoria modernă a fotbalului românesc. Decizii controversate, regulamente modificate, drepturi TV încă nevândute, scandalul licenţelor şi concluzia generală a celor implicaţi direct sau a celor care privesc de pe margine că întreg fenomenul e guvernat de haos.

 • De ce e Becali singur de ziua lui
  26 iun 2011   Blog

  Fără Ghencea, fără un locşor căruia să-i spună acasă, Steaua e copilul nimănui. Păstrând proporţiile, pe vremuri comuniştii mizau tocmai pe mistuitorul dor de casă al celor alungaţi în exil, interzişi pentru totdeauna să-şi revadă căminul. Cei mai mulţi nu-şi aflau rostul niciunde, o viaţă întreagă. Neamul lui Becali a trăit pe propria piele dezrădăcinarea.

 • Antrenor, caut mentalitate de învingător
  24 iun 2011   Blog

  Pentru Răzvan Lucescu, miza e foarte mare. Poate mai mare chiar decât cea de la naţională. S-a confruntat, pe banca României, cu primul eşec din carieră – indiferent ce ar spune şi cât l-ar apăra tatăl său, asta e realitatea -, iar acum, la Rapid, are nevoie de o reconfirmare a valorii. În primul rând, pentru propria stimă de sine, dar şi în faţa tuturor celorlalţi. Mai ales

 • Cum s-a păcălit Mutu
  24 iun 2011   Blog

  „O nouă şansă pentru Mutu!” „Sperăm că a învăţat din greşelile trecutului!” „Îşi va relansa cariera!” Hai să fim serioşi! Sunt clişee care deja obosesc. Mutu n-a învăţat niciodată nimic, n-a înţeles nimic din ce i s-a întâmplat rău în carieră. Şi-a irosit talentul băgându-şi în venă, certându-se cu antrenorii, caftind ospătari, pierzând nopţile prin

 • Idolul Bute
  24 iun 2011   Blog

  Lucian Bute este un tip special. Dintotdeauna mi s-a părut aşa. Are o uşurinţă, o logică şi o claritate a discursului cum rar se poate vedea la cineva din lumea sportului. Totul este dat, probabil, de naturaleţea deja caracteristică, dar şi de ceea ce a acumulat în anii petrecuţi în Canada. Are performanţe, e celebru, câştigă suficient de mult, dar asta nu îl face să uite de

 • Mutu şi o alegere matură
  23 iun 2011   Blog

  Mutu îşi datora o altă carieră. Momentele sale de maxim au adus însă şi derapaje care l-au împiedicat să fie şi altceva decât o apariţie episodică în fotbalul mare. Din păcate, multe din ceea ce a făcut el constituie exemple de ce nu ar trebui făcut de către tinerii fotbalişti care sunt tentaţi să spună că l-ar avea ca idol.

 • Cine pe cine a păcălit
  22 iun 2011   Blog

  … până la urmă, se merită unii pe alţii. Şi, de fapt, România îi merită, pentru că n-a fost capabilă să producă alţi conducători pentru fotbal, aşa cum n-a avut capacitatea să producă nici alţi politicieni, afacerişti, cetăţeni. Între incompetenţa şi şmecheria care au făcut praf fotbalul şi incompetenţa şi şmecheria care au făcut praf ţara nu e nicio diferenţă.

 • Avem parlamentari reduşi mintal?
  22 iun 2011   Blog

  Cred că Mircea Sandu îi consideră cam proşti pe parlamentarii români, de vreme ce le va instala o casă specială de bilete pentru meciul România – Argentina, chiar în Casa Poporului. Adică parlamentarii noştri nu sunt în stare să intre pe net, să aplice pe site-ul indicat de FRF şi să-şi achiziţioneze tichete la acest joc! Păi dacă nici atâta lucru nu pot, cum să ne mai

 • Cine ţine cu Steaua şi Rapid, să vă dau credit
  21 iun 2011   Blog

  Sub presiunea a 20 de milioane de euro cu care s-au pomenit pe cap, campionii de la Oţelul s-au întărit pentru Liga Campionilor cu trei achiziţii „bengoase“: Benga, Ljubinkovic şi Frunză. 20 de milioane încasări, zero investiţii, povestea Cenuşăresei din Galaţi care merge la marele bal în straiele ei vechi începe să arate a deturnare de tip Urziceni. Cu Vasluiul încremenit în

 • "Nu mai fi tensionat, Mitică! Nu am venit să te schimbăm! Încă..."
  21 iun 2011   Blog

  Adunarea Ligii a fost una „normală, extraordinară” ca să îl cităm pe revenitul patron-primar al Ceahlăului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan. Atât de ordinară încât a venit toată crema patronilor din fotbalul românesc, semn clar că problemele erau serioase.

 • Garanţii pentru eşec Garanţii pentru eşec
  21 iun 2011   Blog

  Miercurea trecută, ProSport a publicat o fotografie care ar merita un premiu. În ea, un Vasile Avram preocupat îşi deschidea braţele pentru primirea la sân (la sânul lui Avram, fireşte) a unui Marius Avram confuz şi doborât de efort.

 • Cine plăteşte pentru haosul acesta?
  20 iun 2011   Blog

  Deciziile luate de către pseudoconducătorii fotbalului românesc sunt scandaloase. Modul în care se interpretează regulamente şi felul cum se schimbă totul de la o oră la alta sunt de domeniul derizoriului şi nu au nimic în comun cu logica, ordinea ori bunul-simţ.

 • Unde-i lege, e tocmeală
  19 iun 2011   Blog

  În 2000, Ion Ţiriac, lider al mişcării olimpice din România, decidea că un sportiv deja prins dopat nu va mai putea reprezenta vreodată ţara la Jocurile Olimpice. 10 ani, cât a mai fost Ţiriac foarte influent la vârful organismului olimpic naţional, decizia a fost valabilă. Apoi, cei care nu au nicio problemă să doarmă noaptea liniştiţi, deşi ştiu că „salba de medalii”

 • "Câinii" în aer
  19 iun 2011   Blog

  Proiectul „New Dinamo” este suspendat. De fapt, tot ce se întâmplă la Dinamo stă în aer. Autointitulaţi cei mai elitişti suporteri, dinamoviştii au declanşat o veritabilă vânătoare de fantome şi vor cu orice preţ pe diverse canale online şi offtopic să identifice un aşa-zis vinovat. Să găsească un ţap ispăşitor în curtea „câinilor”, cum ar veni. Nimic constructiv

 • Răul a fost deja făcut
  19 iun 2011   Blog

  Aproape că nici nu mai contează decizia Comitetului Executiv al FRF de luni. Dacă îi întinde ori nu lui Poli un colac de salvare inventând regulamente, inventând păreri, nuanţe şi virgule. Răul a fost deja săvârşit. Nici Craiova nu arăta într-atât de pustiită în iarnă după ce Piţurcă a pârjolit totul în urma sa. Mai tot ce a fost de rasă în bătătura lui Poli s-a

 • Jurnal de vacanţă încheiată
  17 iun 2011   Blog

  Vacanţa asta a trecut ca şi cum nu ar fi fost. Am mai schimbat un selecţioner, am mai asistat la plata unor poliţe, vom vedea un final (ne)aşteptat pentru telenovela drepturilor ori pentru examenele de licenţiere. Vocabularul fotbalului vorbit creşte invers proporţional cu metodele de exprimare pe teren.

 • Steaua dezrădăcinată
  16 iun 2011   Blog

  Steaua a mai făcut un pas în pierderea identităţii. Pentru prima dată în istoria modernă, roş-albaştrii s-au reunit departe de arena pe care au obţinut marile victorii. Practic, terenurile pe care de obicei se antrenau steliştii au rămas la dispoziţia puştilor din cartierul Ghencea.

 • Sunt şanse
  15 iun 2011   Blog

  Până în august, atunci când vom putea urmări naţionala redevenită a lui Piţurcă în meciul de gală contra Argentinei, se vor întâmpla multe în fotbalul românesc.

 • Singuraticul salvator
  14 iun 2011   Blog

  Victor Piţurcă. Trecem peste lipsa de soluţii, peste inconsecvenţă, peste incapabilitatea de a gestiona situaţia de care dau dovadă conducătorii fotbalului românesc. Suntem obligaţi să acceptăm ideea că, până în momentul în care aceştia din urmă se vor retrage, totul se va petrece după bunul lor plac, fără perspective şi planuri coerente pe termen măcar mediu.

CLASAMENT
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.