Blog - arhiva august 2009

 • Becali fără control
  31 aug 2009   Blog

  Dacă nu-l mai recunoaşteţi pe omul care ştia exact cum stă treaba la Steaua, indiferent de context, nu vă faceţi probleme. Nu voi, ci patronul Stelei se află într-o schimbare pe care probabil că n-o doreşte şi nici n-o conştientizează.

 • Academia de canotaj şi berete verzi
  31 aug 2009   Blog

  Ştirea e slăbuţă, nu e despre Steaua - Dinamo, nu e despre Becali şi nici măcar nu spune „Daţi un leu pentru Mutu-Ateneu!”. E despre nişte fete care s-au dus şi au câştigat două medalii la Campionatele Mondiale de Canotaj din Polonia. „Şi ce dacă?”, ar zice unii. Jamaica a câştigat 13 medalii de aur la Campionatele Mondiale de atletism şi l-a făcut faimos pe Usain Bolt.

 • Da, se poate!
  31 aug 2009   Blog

  Răzvan Lucescu este unul dintre puţinii, dacă nu singurul român care crede cu convingere că aceasta e cea mai importantă săptămână a fotbalului românesc. În momentul învestirii lui Răzvan la Casa Fotbalului, ProSport s-a inspirat din cotidianul catalan „Sport”, care la rândul lui făcuse o paralelă între preşedintele american Barak Obama şi tehnicianul Barcei, Josep

 • Tamaş şi Bonetti
  30 aug 2009   Blog

  Şi de aceea e frumos fotbalul. Acum câteva luni, Tamaş sărbătorea „Ballantine’s Day”, iar acum câteva zile Bonetti era cel mai hulit antrenor care a pus vreodată piciorul în sectorul 1. Dinamo s-a transformat miraculos, ca în poveşti, din potaie în ogar afgan. Peste noapte, adică în numai o săptămână.

 • Departe de peluza dezlănţuită
  29 aug 2009   Blog

  A trecut un an de la noaptea deziluziilor în Cupa UEFA. Toate cele patru echipe româneşti sucombau înainte ca întrecerea să înceapă cu adevărat. Dinamo conducea, ca de obicei am putea spune, la capitolul dezamăgiri, având cu Nijmegen cel mai bun culoar, faţă de Rapid cu Wolfsburg, Timişoara cu Partizan şi Vaslui cu Slavia Praga.

 • Există Moş Crăciun!!!
  28 aug 2009   Blog

  Dinamo s-a calificat ireal, redescoperindu-şi spiritul şi reînviind pur şi simplu după ce a scris istorie în Europa. Nicio formaţie nu a reuşit să răstoarne de această manieră soarta calificării. Patru echipe în grupele Europa League plus Unirea în Ligă. Dinamo este purtătoarea de drapel a unui fotbal care are capacitatea să renască incredibil. 

 • Dinamo, mântuire prin suferinţă
  28 aug 2009   Blog

  Dinamoviştii care au sărit gardul în partida cu Slovan Liberec nu mai sunt o grupare de ultraşi, deja sunt o sectă fotbalistică. Oamenii au dat un comunicat în care susţin că „gestul nebunesc“ a fost făcut în speranţa eliminării lui Dinamo din cupele europene. De ce asta? Echipa era sancţionată, pleacă ăia interesaţi şi rămân dinamoviştii adevăraţi, cu care se poate

 • Şase motive pentru eliminarea Timişoarei
  27 aug 2009   Blog

  Timişoara a părăsit Champions League cu fruntea sus, e concluzia generală. Dar dincolo de felicitările pentru asta şi pentru calificarea în grupele Europa League, nu strică o analiză serioasă, la rece, fără patimă sau subiectivitate. Asta încerc şi eu acum, la miezul nopţii.

 • Şansă de reabilitare
  26 aug 2009   Blog

  Chiar credeam sincer că, nebăgată în seamă, Dinamo cu Bonetti pe bancă va reuşi un sezon mult peste aşteptări şi deci şi peste cel precedent. Sincopele cu Internaţional Curtea de Argeş, dar mai ales cu Slovan Liberec în tur au redus la minim semnele de revenire pe care Dinamo le dădea.

 • Felcerul
  25 aug 2009   Blog

  Facultăţile au şi ele maneliştii lor. Magazinerii de informaţii, de proceduri, de idei. Oameni străini de contexte, de structuri de gândire, de viziuni de ansamblu. Targetaţii pe diplome. Aceştia sunt ignoranţii cu patalamale universitare identificaţi de recentul studiu publicat în ProSport printre sociopaţii de pe stadioane.

 • Reuşita lui Bergodi
  25 aug 2009   Blog

  După ce l-a luat pe Tănase, Gigi Becali mai vrea să dea o lovitură: Florin Costea. Sătul de achiziţiile de no-name-uri din străinătate şi în plină politică de diminuare a salariilor, patronul stelist încearcă să construiască o nouă Steaua. Cei doi fotbalişti amintiţi mai sus reprezintă tot ce a dat provincia mai bun în ultimul timp. Tătăruşanu ori Szekely reprezintă

 • Steaua, pe dos
  24 aug 2009   Blog

  Gigi Becali spune că Andrei Ionescu a jucat demenţial, dar tot îi va reduce salariul. După o declaraţie de genul ăsta se pune întrebarea ce ar putea să facă jucătorii stelişti ca să rămână cu lefurile netăiate, că, vorba aia, e criză. Să joace prost nu e o soluţie. Răspunsul e la fel de logic precum finanţatorul: să joace aşa şi aşa, ca să nu-i remarce Gigi şi să

 • Înainte şi după Bolt
  23 aug 2009   Blog

  În dimineaţa asta, pe pista şi pe terenul Stadionului Olimpic din Berlin continuă activitatea, deşi CM de atletism 2009 tocmai s-a terminat. Tribunele sunt goale, dar nu e nicio problemă. Nu s-au vândut bilete pentru această competiţie. Tabloul este unul obişnuit pentru berlinezi. Nu doar pentru vara asta, ci indiferent de anotimp, în ultimii ani. Templul sportului de performanţă se

 • Fanul Model
  23 aug 2009   Blog

  Vineri am publicat portretul robot al huliganului român: provine din familii bune, are studii superioare şi spirit gregar. Dar modelul de fan? Poate fi chiar ea.

 • Iarba arsă de acasă
  22 aug 2009   Blog

  Mintea lui Bergodi triumfa în Ghencea, iar inima sa bătea tot de 3-0 pe Olimpico, în Lazio - Elfsborg (hai, fără glume canine). Eleganţa golurilor Stelei contrastează cu stridenţa grotescă a lojei urlătoare.

 • Asta înseamnă să fii suporter?!
  21 aug 2009   Blog

  Nici măcar interdicţia de a juca vreo trei ani în Europa nu va stăvili valul de huliganism înălţat în ultimii ani pe stadioanele din România. Nu doar la Dinamo, ci în toată ţara.

 • Anarhia Dinamo
  20 aug 2009   Blog

  Dinamo seamănă vânt şi culege furtună! Toate acţiunile năucitoare ale lui Borcea, toate declaraţiile războinice ale lui Turco-Porcul, toate exagerările şi incitările la violenţă se reflectă în comportamentul suporterilor şi în jocul echipei. Borcea face tot ce vrea el în campionatul românesc de ani buni, dar se face de cacao în Europa. Schimbă şefi de arbitri, modifică

 • Şansa lui Dayro, neşansa Stelei
  19 aug 2009   Blog

  Dayro Moreno e cea mai mare ţeapă din istoria fotbalului românesc. Două milioane de dolari plus comisioanele impresarilor pentru o umbră de parfum scump în vestiarul Stelei.

 • Fără alternativă
  19 aug 2009   Blog

  Discuţia despre arbitraj a absorbit reacţiile de după Poli şi conversaţiile despre meciurile de azi ale Stelei, CFR-ului, Vasluiului sau cele ale dinamoviştilor. Ca la noi, la nimeni. Compromisul e lege şi e veşnic în fotbalul românesc. Huzu e efemer. Dar demn. A plecat în numele unei idei.

 • Hleb Definition
  18 aug 2009   Blog

  Chiar şi polul vestului, arogat din România, tot în est rămâne. Poli a fost depăşită net de o formaţie normală din campionatul Germaniei. Chiar şi aşa, alte mişcări, alte preluări, alte execuţii. HD. High Dribling sau Hleb Definition.

 • Omul infinit
  17 aug 2009   Blog

  Natura a inventat deja totul, oamenilor nu le rămâne decât să înţeleagă creaţia sa. Scrierea sau citirea acestui adevăr, fundamental pentru înţelegerea cursei de 100 m plat bărbaţi de la CM de atletism de la Berlin, durează ceva mai puţin de 9 secunde şi 58 de sutimi. Va trebui să ne antrenăm foarte bine în ale scrisului şi cititului pentru a ţine pasul cu dinamica

 • Musculiţe bucureştene
  17 aug 2009   Blog

  Dinamo, Steaua şi Rapid formează o curioasă triplă alianţă. Chiar dacă nu le prinde, mai ales în cazul primelor două, interpretează un rol inedit al victimelor de arbitraj. Călăii, CFR Cluj şi Unirea Urziceni, nu erau nici la stadiul de proiect atunci când mini-granzii de azi făceau legea în fotbalul românesc.

 • Un tenor la închidere pentru Steaua
  17 aug 2009   Blog

  Meciul Steaua – Unirea a fost atât de tacticizat încât, după fluierul final, a dus la apariţia unei inovaţii tactice unice în lume: atacantul cu ţipete care „joacă“ stând pe banca tehnică.

 • Datori cu fotbal
  16 aug 2009   Blog

  Duelul celor mai dedicaţi şi studioşi antrenori din prima Ligă nu avea cum să aducă artificii şi entuziasm pe gazonul iar atât de muncit din Ghencea. Cu atât mai mult cu cât s-a jucat fără spectatori. A fost genul acela de meci în care preocuparea pentru anticiparea mişcărilor pe care le-ar putea face adversarul îţi ia atât de mult timp încât nu mai ai vreme să încerci să

 • Dublul Federer - Nadal
  16 aug 2009   Blog

  Băşici în palmă. Prima dată când am luat o rachetă în mână am bătut mingea la zidul şcolii cred că vreo trei ore, până seara târziu. A doua zi, în podul palmei şi pe interiorul degetului mare prezentam o frumuseţe de băşici pline cu un lichid limpede, cum aveam să văd după ce s-au spart şi s-au făcut carne vie. Profesioniştii au palma bătucită, pielea se întăreşte

CLASAMENT
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.