Blog - arhiva martie 2008

 • Seedorf, piata si ipocrizia
  31 mar 2008   Blog

  Olandezul lui AC Milan a iesit ieri la atac. Contra cui? Greu de spus. Nu a acuzat pe cineva anume, ci a enuntat o chestie generala. “In acest moment, jucatorii de fotbal conteaza mai putin ca persoane

 • Turnul Babel
  31 mar 2008   Blog

  Dinamo schimbă antrenorul. A încetat de mult să fie o ştire. Nu se mai miră nimeni şi nu are cine să exclame: „Iar?!”, cel mult se aude un „OK”, din acela americănesc şi lung, ori vreun indiferent: „Aşa, şi?”, după care toată lumea din club, de prin redacţii şi alte birouri, îşi reia activitatea de zi cu zi.

 • Diavolul instalează butoane
  30 mar 2008   Blog

  Înfrângere, cu arbitrul, suspect, cu arbitrul, la masa verde, pe bune, blat. Dacă drumul spre titlu ar fi marcat pe margine, acestea ar fi cuvintele trecute pe bornele kilometrice corespunzătoare fiecărei etape bifate de Steaua în această primăvară.

 • Verdict. 0-3. "Surpriza" campionatului
  29 mar 2008   Blog

  Un nebun aruncă o piatră şi zece întelepţi nu sunt în stare să o scoată. Avem nebunul, piatra s-a făcut brichetă dar nu ne-au ieşit de nicio culoare întelepţii. Comisia de Disciplină a FRF a prelungit la nesfârşit un caz cu final anticipat. La ora 2 fără 20 a unei nopţi, mult după seara celui mai lung derby din istoria fotbalului românesc, o mână de oameni a anunţat de la o masă - verde doar la propriu- verdictul pe care îl ştiam cu toţii. În momentul acela toată lumea uitase că se pusese problema unui "când" nu mai conta demult "cum", nici măcar "ce", eram...

 • 12 milioane de euro pentru Telesport!
  28 mar 2008   Blog

  MEDIA Două surprize, ambele de proporţii, aş zice, au marcat ziua de vineri, ultima pentru înscrierea candidaţilor ce îşi vor disputa drepturile tv pentru Liga 1. Mai întâi, a venit ştirea (anunţată de NewsIn şi anticipată cu o săptămână în urmă de Interesul Public), conform căreia grupul Realitatea Media a cumpărat postul Telesport. Preluarea prevede pachetul total de acţiuni, deţinut până acum de Horaţiu Nicolau, 97%, şi directorul financiar al staţiei, Aurora Negoescu, 3%, şi va fi urmată de un rebranding ce va începe de luna viitoare.

 • Pentru ce ne putem bucura
  26 mar 2008   Blog

  Cum am spus că nu trebuie să facem o tragedie din înfrângerea cu Israel, aşa afirm acum că ar fi o copilărie să ne extaziem pentru succesul categoric din faţa Rusiei. Naţionala condusă de Hiddink nu se compară la niciun capitol cu niciuna dintre cele trei mari pe care le vom înfrunta în grupa de foc de la Euro. Nici luaţi individual, nici ca organizare a jocului, ruşii nu au arătat aseară că s-ar apropia de Olanda, Franţa sau Italia. Am obţinut o victorie de moral, care însă nu ne poate da imaginea exactă a naţionalei noastre cu două luni şi jumătate înainte de...

 • Şansa
  25 mar 2008   Blog

  1995. Rapidul pierde finala Cupei României cu Petrolul. A doua zi, clubul era pustiu, aşa cum avea să fie multe zile şi săptămâni după aceea. George Copos trăise prima dezamăgire dintr‑un lung şir de emoţii ca principal acţionar al Rapidului şi spunea - probabil pentru prima oară - că are de gând să se retragă.

 • Anchilozaţii
  23 mar 2008   Blog

  Pare atât de simplă câştigarea campionatului! Tudor şi Ivan şi-au făcut aşa de bine datoria cu CFR şi Urziceniul. Apoi, un cretin din tribuna giuleşteană a luat la ţintă chiar ţeasta lui Deaconu pentru conversia din 1-0 în 0-3.

 • Sinucişi
  23 mar 2008   Blog

  Prin prestaţia de la Buzău, Rapid aproape că şi-a anulat dreptul de a cere o judecată favorabilă la comisia de miercuri. Pentru ce? O echipă care evoluează fără vlagă împotriva Gloriei Buzău, într-un moment în care trebuia, mai mult ca oricând, să demonstreze caracter şi implicare, nu merită nimic!

 • Ceva ce se putea evita...
  21 mar 2008   Blog

  „Steaua a avut trei derby-uri anul acesta. Toate au fost decise în urma unor măsuri controversate ale arbitrilor”. „Copos a provocat totul prin ameninţările sale că va retrage echipa de pe teren! Rapid merita ce s-a întâmplat”. Citatele ar putea continua la nesfârşit. Lumea fotbalului s-a împărţit în alb şi negru şi face galerie la masa verde.

 • Fiara veselă
  21 mar 2008   Blog

  Porecla îl defineşte. I se spune „Fiara” nu pentru pasele limpezi, nu pentru driblingul năucitor, nici măcar pentru sprintul teribil. Ci pentru intrările tari, la minge şi la oase. Ardeleanu şi Camacho ştiu perfect despre ce este vorba. Au plătit cu carierele imprudenţa de a se afla pe acelaşi gazon cu Lăcătuş. Suna rău, nu? Supărăm legendele. Chiar şi atunci când ne trimit bezele, din gura tunelului din Giuleşti. Fiara era veselă nevoie mare joi seara, într-un moment în care contextul îndemna la cumpătare. Penibil! Cum trebuie să fii ca să te bucuri,...

 • Masa verde
  21 mar 2008   Blog

  Regulament şi moralitate. Decizii la masa verde şi depunctări. “E munca jucătorilor şi nu e corect să o luăm prin decizii în birouri federale” când vine vorba de fel şi fel de ieşiri şi incitări la violenţă, “butoane” ori autodenunţuri.

 • Să mergem acasă!
  20 mar 2008   Blog

  Deaconu a avut androgeni la nivel maxim în sânge atunci când a decis să fluiere prematur finalul meciului Rapid-Steaua. De fapt, dacă ne gândim mai bine, cred ar fi cazul să plecăm cu toţii acasă. Şi să-i lăsăm pe aceşti golani în tribune, să se bată între ei, fără a le oferi alibiul unui meci de fotbal.

 • Mocirla lui Mircea Sandu
  19 mar 2008   Blog

  Şi-au dat seama şi federalii că fotbalul românesc se află în mocirlă. Au spus-o Lupescu şi Mircea Sandu, ultimul vădit iritat de ceea ce se întâmplă pe moşia pe care o păstoreşte de peste 15 ani. Numai că suspiciunile existente acum, nivelul abject al limbajului din dialogurile preşedinţilor şi patronilor, arbitrajele foarte slabe sunt consecinţa guvernării sale iresponsabile de până acum.

 • Mai mult decât derby
  19 mar 2008   Blog

  „Nu e derby!”, spune Lăcătuş cu o superioritate vecină cu infatuarea. Oare? E echivalentul acelui discurs jumătate inconştient, jumătate ofticos „Retrag echipa de pe teren” al lui Copos. În realitate nici unul, nici celălalt nu cred ce spun. Rapid - Steaua de azi e mai derby ca oricând.

 • Să fluieraţi bine!
  18 mar 2008   Blog

  O circulară UEFA de ultimă oră a fost trimisă la FRF şi CCA. Aceasta priveşte echipele implicate în lupta pentru primele locuri. Iată principalele recomandări, aflate de noi cu ajutorul cititorilor de pe www.prosport.ro.

 • Intrăm, încet, încet, în Europa?
  18 mar 2008   Blog

  Acum câţiva ani, răsfoind un Vanity Fair, am numărat, din curiozitate, numărul paginilor de reclamă, (sute...), uimit de cât de mult spaţiu publicitar reuşea să vândă celebrul titlu al lui Conde Nast. Şi mă gândeam câţi ani vor trece până se va întâmpla asta şi cu revistele din România.

 • Când se dă penalty în Ghencea
  17 mar 2008   Blog

  O reglementare UEFA de ultimă oră a fost trimisă la FRF şi CCA. Conforma acesteia, în meciurile Stelei în Ghencea, oaspeţii vor primi lovitură de la 11 metri doar dacă se îndeplineşte una din următoarele două condiţii:

 • Singur
  17 mar 2008   Blog

  Înghesuită în propriul careu, Rapid se sufocă pe fiecare final de meci şi mai respiră doar datorită paradelor lui Coman. Acesta este portarul pe care Copos îl poate, de fapt, îl va pierde la vară. El este jucătorul care îi menţine agăţaţi pe giuleşteni în lupta pentru Liga Campionilor.

 • Veriga lipsă
  16 mar 2008   Blog

  Ştim deja discursul. Arbitrul meciului de aseară – nu vă încărcaţi mintea cu numele lui, chiar nu merită! – este, ca şi eroul de acum două etape, Alexandru Tudor, un român adevărat. Cu alte cuvinte: o slugă penibilă, costumată în arbitru şi care nu vede penalty-urile din careul Stelei. Nimic nu poate fi mai crâncen! Să aduci jucători buni, pe bani serioşi, să ai capacitatea de a umple stadionul la un meci banal, cu Urziceniul, dar să nu fie de ajuns pentru victorie! În plus, să ai nevoie de cârja cu fluier pentru a rămâne aproape de CFR în clasament! Tu, mare...

 • Ce se întâmplă?
  16 mar 2008   Blog

  Steaua-Urziceni încheie o etapă care pare a fi una a surprizelor. Sau, dacă nu le considerăm surprize, putem spune atunci o etapă în care “granzii”, cum ne place să numim echipele favorite pentru podium, n-au reuşit să câştige. Sigur, cu excepţia lui Poli…

 • Atenţie, vine „Bursucul”!
  15 mar 2008   Blog

  Lăcătuş şi Dan Petrescu, prinţ şi cerşetor acum 25 de ani la Steaua. Lăcătuş era atunci o vedetă în devenire, Dan Petrescu - un simplu copil de mingi uimit de viteza, de driblingul şi de centrările lui Lăcătuş. Lăcătuş, cel mai iubit jucător al Stelei din toate timpurile. Dan Petrescu, un fotbalist apreciat şi respectat în Ghencea.

 • Supergreul Taher
  14 mar 2008   Blog

  Când l-am auzit, săptămâna trecută, intervenind ferm într-o emisiune sportivă, mi-a fost clar că Taher este nu doar noul şef al Rapidului. Ci şi că va fi un lider mai aplicat pe dorinţa de câştig a Giuleştiului decât Copos. Nimic nu a lăsat să se vadă lipsa de cunoaştere, dintr-un motiv banal: de fapt, Fathi Taher nu este un outsider, ci un martor de zeci de ani al jocurilor financiare, politice şi sportive româneşti.

 • Verdict: criză!
  14 mar 2008   Blog

  11 metri! La Negrean, nu la Bratu. Plus eliminarea lui Moţi. În primul minut de joc. Chiar şi aşa, Dinamo nu a putut să învingă, încheind al doilea meci consecutiv din mandatul lui Gigi Mulţescu la egalitate. Lovitură de pedeapsă.

 • Fotbalul francez, fara echipe in sferturi
  13 mar 2008   Blog

  Daca fotbalul din Hexagon la nivel de nationala se tine bine, visand chiar la cucerirea titlului continental la vara, cluburile franceze cunosc un declin accentuat, ca si rezultate in competitiile europene. Nicio echipa in sferturile Ligii Campionilor, nicio echipa in sferturile Cupei UEFA.

CLASAMENT
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.