Victorie mare pentru Metal Galaţi

7 nov 2008 10 afişări Volei
Victorie mare pentru Metal Galaţi Brizitka Molnar (în dreapta) a ridiculizat blocajul advers mai ales în primul set, reuşind şi servicii foarte bune

La primul meci în Liga Campionilor, Metal Galaţi a umilit „naționala“ Poloniei la ea acasă: 3:0 (10, 18, 14). Trupa lui Zoran Terzic este lider în Grupa C. Campioana României este lider în grupa C, după prima rundă din Champions League, având setaveraj mai bun decât Bergamo, care a câştigat cu 3:2 la Istanbul. Debutul meciului din Polonia a fost amânat de o pană de curent, doar reflectoarele de deasupra tribunei funcţionând. După circa 45 de minute, răstimp în care jucătoarele ambelor echipe au schimbat mingi în beznă, partida a putut să înceapă. Incidentul nu a afectat trupa lui Zoran Terzic, care a reuşit, în 65 de minute, să „demoleze” pe Fakro Muszynianka, cu numeroase internaționale poloneze, chiar la ea acasă. Cu Brizitka Molnar omniprezentă la finalizare, inclusiv din linia a doua, cu May Martinez şi Ivana Djerisilor atacând când de pe stânga, când de pe dreapta, Metal a adunat punct după punct. Şi cum serviciile ridicătoarei Frauke Dirickx, Alinei Albu şi colegelor lor au fost impecabile, iar căpitanul Alida Marcovici şi tânăra Nneka Onyejekwe au neutralizat ofensiva adversă prin blocaje sigure, departajarea s-a făcut lesne – Fakro a condus în doar trei rânduri!

Niciun set pierdut în şapte meciuri

Diferenţa de scor, mai ales din primul set (25-10), a dovedit că Metal are şanse să treacă de grupele Ligii, măcar de pe locul 3. „Visez să câştig Liga într-o zi. Deocamdată vreau să ne calificăm în faza următoare“, mărturisea recent Terzic. Seria de succese fără set pierdut - şase în campionat şi unul în Ligă, aseară - îi susţin afirmaţia.
Miercurea viitoare, în Sala Rapid, Metal va întâlni formaţia turcă Vakifbank Istanbul, care a pierdut (2:3) acasă, alaltăieri, cu Bergamo (Italia).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.