Una dintre cele mai vechi echipe din voleiul românesc, exclusă din campionat. Consiliul Director nu a avut milă

23 oct 2018 413 afişări Volei
Una dintre cele mai vechi echipe din voleiul românesc, exclusă din campionat. Consiliul Director nu a avut milă

Conform unor informaţii de ultim moment, Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei a decis marţi excluderea echipei feminine de volei Penicilina Iaşi din Divizia A1, din cauza neprezentării de la meciul de Cupa României cu Belor Galaţi, programat săptămâna trecută. Decizia nu a fost încă anunţată oficial, dar surse din federaţie anunţă că totul este bătut în cuie. 

Penicilina Iaşi a făcut pe 18 octombrie deplasarea la Galaţi, s-a cazat la hotel, dar a părăsit a doua zi oraşul fără nicio explicaţie. Motivul: nu s-ar fi reuşit finalizarea actelor de transfer pentru toate jucătoarele.

Conform regulamentului, orice neprezentare duce automat la excluderea din campionat şi ridicarea dreptului de participare pe timp de doi ani în competiţiile organizate de FR de Volei.

Penicilina Iaşi, una dintre cele mai vechi echipe din voleiul feminin românesc (a fost înfiinţată în 1961), a cerut ajutor de le celelalte echipe din Divizia A1, care au fost rugate să se exprime în scris în favoarea menţinerii echipei ieşene pe prima scenă, însă Consiliul Director a aplicat la sânge regulamentul.

Penicilina Iaşi are în palmares două titluri naţionale, câştigate în 1970 şi 1971. La finele acestei săptămâni, echipa ieşeană ar fi trebuit să joace pe teren propriu cu Dinamo.

Prin această excludere, Divizia A1 la volei feminin va ajunge la un minim istoric, cu numai nouă echipe la start. Înaintea începerii sezonului, alte două formaţii s-au retras din campionat. Astfel, la fiecare etapă vor fi programate patru meciuri, iar o formaţie va sta.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.