Tricolorii i-au bătut pe lusitani la ei acasă!

29 mai 2009 14 afişări Volei
Tricolorii i-au bătut pe lusitani la ei acasă! Tricolorii i-au bătut pe lusitani la ei acasă!

În urmă cu câteva minute, în localitatea portugheză Povoa de Varzim s-a încheiat meciul dintre formaţia gazdă şi România, contând pentru faza a doua din preliminariile Campionatului Mondial 2010, la masculin. Voleibaliştii pregătiţi de Stelian Moculescu au înregistrat o frumoasă şi clară victorie, care le asigură în mare măsură prezenţa în ultima etapă a calificărilor: 3:0 (22, 21, 23).

Cu toate că a avut în faţă o formaţie care s-a impus clar în precedentele două meciuri (3:0 cu Danemarca şi 3:1 cu Grecia), naţionala noastră a avut capacitatea să se desprindă de fiecare dată, finalurile de set fiind foarte bine gestionate. În această partidă antrenorii Stelian Moculescu, Ulf Quell şi Mircea Dudaş au folosit următorul sextet: Cosmin Ghimeş - Radu Began (13 puncte), Florin Voinea (12p), Dan Borota (5p), Adrian Gontariu (16p), Sergiu Stancu (2p) - Adrian Feher (libero). Au mai jucat: Cristian Ciortea, Laurenţiu Lică (căpitan) şi Andrei Laza. Întâlnirea a durat 82 de minute.

În celălalt meci al zilei, Grecia - Danemarca 3:0 (24, 19, 20).

România ocupă locul 2 în clasament, cu 4 puncte din tot atâtea posibile. Lider este Portugalia, cu 5p, însă din 6 posibile (are un meci în plus disputat).

Tricolorii vor disputa ultimele două partide cu Grecia (mâine, la 21:30) şi cu Danemarca (duminică). Cum aceste echipe au înregistrat deja două eşecuri este greu de crezut că pot câştiga în faţa României.
În faza următoare, ultima, a preliminariilor CM se califică primele trei clasate, după cum urmează:
- locul 1 va participa în grupa J, alături de Bulgaria şi alte două formaţii venite din calificări: locul 1 din grupa F (Olanda, Letonia, Estonia, Turcia) şi locul 2 din grupa H (Cehia, Finlanda, Ucraina, Belgia şi Muntenegru).
- locul 2 este repartizată în grupa L, alături de Spania, Serbia şi o altă echipă promovată din faza a doua preliminară (locul 2 din grupa F / Olanda, Letonia, Estonia, Turcia);
- locul 3 merge în grupa K, alături de Polonia, Franţa şi câştigătoarea grupei E la faza a doua preliminară (Germania, Slovacia, Croaţia şi Belarus).
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.