Stelian Moculescu este din nou campion al Germaniei!

12 mai 2009 22 afişări Volei
Stelian Moculescu este din nou campion al Germaniei! Stelian Moculescu este din nou campion al Germaniei!

Echipa masculină de volei VfB Friedrichshafen şi-a confirmat din nou valoarea, cucerind un nou titlu de campioană a Germaniei: 3-1 la „general” în finala cu Generali Haching (3:0, 3:0, 0:3 şi 3:1). Fapt demn de ramarcat, finalistele sunt pregătite de antrenorii români Stelian Moculescu, respectiv Mihai Pădureţu.

Este cel de-al 5-lea succes consecutiv (al 10-lea din 1998 încoace) în 1.Bundesliga pentru formaţia antrenată de Stelian Moculescu, cel care a preluat recent cu succes şi reprezentativa masculină a României. Totodată, Friedrichshafen s-a clasat pe locul 5 în Liga Campionilor, cum s-a întâmplat şi anul trecut – a cucerit trofeul în 2007 -, fiind şi semifinalistă în Cupa Germaniei.

Într-o perioadă în care voleiul românesc, la masculin, încearcă să-şi recapete (o parte din) strălucirea de altădată este de subliniat că finalista Generali Haching este pregătită tot de un antrenor român, fostul internaţional Mihai Pădureţu (foto jos)!

Stelian Moculescu va sosi mâine la Bucureşti, urmând a conduce pregătirea lotului naţional masculin, aflat în prezent la Izvorani. Tricolorii vor participa în perioada 27-31 mai, în Portugalia, la un turneu din turul 2 preliminar al Campionatului Mondial din 2010. România va juca patru meciuri, cu Slovenia (28 mai), Portugalia (29 mai), Grecia (30 mai) şi Danemarca (31 mai). Primele trei clasate se califică în turul următor.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.