Scandal imens în voleiul românesc. Antrenorul echipei Agroland Timişoara a primit o suspendare de opt luni: ”Clubul nostru se află sub asediul Federaţiei Române de Volei”

19 oct 2018 1682 afişări Volei
Scandal imens în voleiul românesc. Antrenorul echipei Agroland Timişoara a primit o suspendare de opt luni: ”Clubul nostru se află sub asediul Federaţiei Române de Volei”

Antrenorul echipei UVT Agroland Timişoara, care va reprezenta România în Cupa Challenge, a primit o suspendare de opt luni din partea Federaţiei Române de Volei. Decizia luată împotriva lui Bogdan Paul, menţinută de Comisia de Apel, a declanşat o luare de poziţie dură din partea preşedintelui şi finanţatorului clubului, Horia Cardoş, care a lansat acuzaţii grave împotriva forului.

Practic, este cea mai mare suspendare din istoria voleiului românesc. Cele opt luni au început din 21 august, de la data întrunirii primei comisii, ceea ce înseamnă că Bogdan Paul e suspendat până la data de 21 aprilie, ratând practic tot sezonul de volei intern!

Antrenorul celor de la UVT Agroland a fost sancţionat drastic de FRV datorită comportamentului nesportiv.

Horia Cardoş acuză abuzurile federaţiei: ”Aşa cum am spus şi în vară, clubul nostru se află sub asediul Federaţiei Române de Volei. Probabil se încearcă înlăturarea echipelor private, vedeţi cazul Tricolorul Ploieşti, grupare care s-a desfiinţat după ce a câştigat în sezonul trecut titlul şi Cupa la masculin. Cert este că antrenorul formaţiei noastre, Bogdan Paul, a primit o suspendare de 8 (opt!) luni, o sancţiune fără precedent în istoria acestui sport, care îi interzice să stea pe bancă în noul sezon. Pentru fapte relativ minore, oricum neprobate temeinic. Am evitat să vorbesc până acum despre această suspendare abuzivă dintr-un motiv foarte simplu. Antrenorul Bogdan Paul este reprezentat de un avocat şi urmează calea legală pentru a suspenda efectul hotărârii Comisiei de Apel şi, astfel, pentru a putea conduce echipa în sezonul 2018-2019”, se arată într-un comunicat al preşedintelui Agroland.

Speră să anuleze decizia în instanţele civile

Bogdan Paul încearcă să anuleze suspendare în instanţă. ”Nu vom avea antrenor principal pe bancă în prima etapă din campionat şi la meciul din Cupa României, ultimul amânat pentru 31 octombrie după lungi insistenţe, în condiţiile în care avem legitimată o jucătoare care va lupta mâine pentru titlul mondial.  Nu ne vom putea apăra şansele corect cel puţin la primele două meciuri oficiale din noul sezon. Îl asigur însă pe Bogdan Paul, şi pe această cale, de sprijinul necondiţionat al clubului UVT Agroland Timişoara. Totuşi, sunt optimist că la începutul lunii noiembrie se va face dreptate şi că instanţele vor emite o decizie favorabilă, atât pentru antrenor, cât şi pentru echipă”, se arată în continuare în comunicatul semnat de Horia Cardoş.

Cardoş vrea să demisioneze din Consiliul Director al federaţiei

Preşedintele lui Agroland are calitate de oficial în federaţie, dar e dezamăgit şi spune că se gândeşte la demisie. ”În urmă cu cinci ani am decis să investesc şi să mă implic activ în dezvoltarea acestui sport minunat. Am întâlnit mulţi oameni extraordinari în acest fenomen. Din păcate, la vârf, ne mulţumim cu foarte foarte puţin, iar rezultatele care apar se datorează muncii unor oameni entuziaşti, nu unei strategii coerente la nivel de federaţie!După doi ani şi jumătate, în semn de protest faţă de tratamentul la care este supus clubul, precum şi faţă de incapacitatea federaţiei de a susţine şi promova acest sport, mă gândesc serios să îmi prezint demisia din Consiliul Director, la prima şedinţă la care voi fi prezent.  De asemenea, la nivel de club, ne rezervăm opţiunea de a solicita daune materiale Federaţiei Române de Volei”, a conchis Cardoş.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.