Şapte jucătoare s-au prezentat în prima zi. GRAPĂ ESTE ÎNGRIJORAT

5 mai 2009 142 afişări Volei
Şapte jucătoare s-au prezentat în prima zi. GRAPĂ ESTE ÎNGRIJORAT Şapte jucătoare s-au prezentat în prima zi
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

La nicio săptămână după finala Diviziei A1 rezervată echipelor feminine de volei, lotul naţional s-a reunit la Buzău. În prima zi, ieri, s-au prezentat şapte jucătoare. Astăzi sunt aşteptate încă patru. Iuliana Nucu s-a operat şi nu va participa la turneul de la Gabrovo (Bulgaria), contând pentru turul 2 al preliminariilor CM 2010. Dintre "straniere" va mai lipsi Luminiţa Trombiţaş, care sâmbătă a devenit campioană a Franţei cu RC Cannes.

Şapte jucătoare s-au prezentat ieri, la Buzău, la reunirea lotului naţional feminin de senioare: Claudia Mutaşcu-Bărăscu (41 de ani / CSM Lugoj), Mihaela Herlea (31 de ani / Ştiinţa Bacău), Denisa Drâmboi (24 de ani / SCMU Craiova), Georgiana Anghel (23 de ani / Ştiinţa Bacău), Alexandra Trică (23 de ani / CSU Metal Galaţi), Nneka Onyejekwe (20 de ani / CSU Metal Galaţi) şi Roxana Iosef (20 de ani / Ştiinţa Bacău). "La ora 16:00 eram trei antrenori şi şase jucătoare. Chiar sunt îngrijorat. Ştiu. Lumea va spune că în Bulgaria vom câştiga meciurile cu Albania şi Moldova. Că ne vom califica. Dar dacă vine Liulienova şi mă bate?", ne-a declarat antrenorul principal Florin Grapă. Care apoi a vorbit despre problemele de efectiv cu care se confruntă. "Nicoleta Manu (n.r. 28 de ani / Ştiinţa Bacău), Andreea Niţulescu (n.r. 22 de ani / Ştiinţa Bacău) şi Iuliana Nucu (n.r. 28 de ani / Sassuolo Volley) sunt accidentate. Trombiţaş (n.r. 38 de ani / RC Cannes) m-a sunat şi mi-a spus să o înţeleg. Că are 38 de ani şi vine după un sezon greu. Eu o înţeleg ca om, însă ca antrenor îmi doresc să am la lot cele mai bune jucătoare. Că altfel, în loc să merg în Bulgaria, mai bine stau acasă. În Spania, în preliminariile pentru Europene, n-am pierdut calificarea pentru că n-am avut ridicătoare!? N-a venit nici Mincă, nici Trombiţaş. Sunt păţit". 

Pe lista accidentatelor se află şi Alina Albu (25 de ani / CSU Metal Galaţi), care acuză dureri la genunchi. "M-a durut înainte de finală. În ultimii trei ani, de când a venit Zoran Terzic la echipă, am făcut multă pregătire fizică. Urmează să merg la un control medical, la Institutul de Medicină Sportivă".

Astăzi, la Buzău sunt aşteptate alte patru jucătoare: Alida Marcovici-Cioroianu (36 de ani / Dinamo), Alexandra Sobo (22 de ani / Unic Piatra Neamţ), Elena Zaharia (24 de ani / Unic Piatra Neamţ) şi Adina Stanciu (23 de ani / Unic Piatra Neamţ). "În Bulgaria, vom face joncţiunea cu Sabina Miclea şi Daiana Mureşan, amândouă de la Metal Galaţi, care se pregătesc acum cu lotul naţional de junioare", a adăugat Florin Grapă.

Director tehnic la FR de Volei, Alina Ştefănescu-Pralea a explicat situaţia în felul următor: "Sunt unele jucătoare care ne-au anunţat că vor veni mai târziu la lot. Carmen Ţurlea (n.r. 33 de ani / Sassuolo Volley), de pildă, a spus că va sosi pe 8 sau pe 9 mai. Ideea domnului Grapă este să formăm două echipe. Una pentru preliminariile Campionatului Mondial, cu jucătoare experimentate, iar alta formată din voleibaliste tinere, de perspective, care să participe la Liga Europeană".  

Din lotul anunţat la Federaţia Internaţională de Volei (FIVB) mai fac parte următoarele jucătoare: Claudia Gavrilescu-Cârstoiu (28 de ani / Tomis Constanţa), Florentina Nedelcu (33 de ani / Le Cannet), Ioana Pristavu (22 de ani / Tomis Constanţa), Alexandra Kapelovies (19 ani / Terville Florange) şi Mirela Corjeuţanu (31 de ani / Dinamo Iantar).

Echipa feminină a României va participa între 13 şi 17 mai, la Gabrovo (Bulgaria), la turul 2 preliminar pentru Campionatul Mondial din 2010. Naţionala va întâlni Cehia (13 mai), Moldova (14 mai), Albania (15 mai) şi Bulgaria (16 mai). În turul următor se vor califica primele trei clasate.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.