Romania castiga din nou la zero

1 iun 2008 6 afişări Volei
Romania castiga din nou la zero Romania a spulberat Spania
Într-o formulă de echipă care a suferit câteva schimbări faţă de cea aliniată la calificările pentru JO 2008 - lipsesc Dana Mincă, Luminiţa Trombiţaş şi Claudia Cârstoiu, România a izbutit ieri o nouă victorie clară în turneul de la Buzău (grupa C) a preliminariilor Campionatului European din 2009: 3:0 (22, 21, 14) cu Spania.
Succesul formaţiei pregătite de Florin Grapă şi Mircea Spătăcean este cu atât mai important cu cât survine după cel cu Macedonia (3:0), de vineri, dar mai ales fiindcă a fost înfrântă selecţionata ce va găzdui turneul retur, la Caceras, săptămâna viitoare, şi care în prima întâlnire a înregistrat o victorie surprinzătoare (3:1) cu Azerbaidjan.
Dintre fetele care au evoluat ieri o evoluţie foarte bună au avut Iuliana Nucu (14 puncte pentru România), Alida Marcovici (10), Carmen Ţurlea (9) şi Elena Butnaru (8), adică tocmai jucătoarele de mare experienţă. Lor li s-au alăturat, în sextetul de bază, Andreea Niculcea şi Nneka Onyejekwe (2 puncte). Dintre rezerve au fost folosite Nicoleta Manu (libero), Monica Moraru şi Daiana Mureşan (3 puncte).
În prima partidă de ieri, Azerbaidjan a depăşit Macedonia cu 3:0 (13, 22, 16).
Astăzi, tot în Sala Sporturilor din Buzău se vor disputa ultimele meciuri ale turneului, după următorul program: Macedonia - Spania (ora 16:30) şi România - Azerbaidjan (19:00).
Turneul 2 va avea loc în perioada 6-8 iunie, în Spania. Echipa clasată pe primul loc după cele două turnee se va califica direct la CE, în timp ce a doua clasată va disputa meciuri de baraj cu echipa de pe locul 2 din grupa F (Turcia, Grecia, Israel şi Muntenegru).
Foto: Confederaţia Europeană de Volei

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.