România a ratat medaliile de bronz în Liga Europeană masculină

17 iul 2010 15 afişări Volei
România a ratat medaliile de bronz în Liga Europeană masculină

Naţionala de volei masculin a României a ratat câştigareamedaliilor de bronz în Liga Europeană, după ce a fost învinsă,sâmbătă, în finala mică a Turneului Final Four de la Guadalajara,de reprezentantiva Turciei, scor 3-2.

Scorul pe seturi a fost 25-19, 22-25, 17-25, 25-16, 15-13.

După un prim set pierdut în faţa Turciei, tricolorii au arătat uncu totul alt joc. Mai concentraţi la serviciu şi blocaj, cu atacuribine plasate, jucătorii antrenaţi de Stelian Moculescu au reuşit săegaleze (25-22), iar în setul trei s-au dezlănţuit, conducând la unmoment dat şi cu 20-9. Turcii au ripostat în setul patru (10-4), pecare l-au câştigat cu 25-16. Setul cinci a fost disputat, ambeleechipe aflându-se la conducere, dar câştigătoarea a fost Turcia,care a forţat ultimele mingi, după ce România a condus cu13-12.

În semifinale, tricolorii au cedat la mare luptă în faţaPortugaliei, scor 2-3, în timp ce Turcia a fost depăşită clar deechipa gazdă, Spania, cu 3-0.

Într-o reeditare a finalei Ligii Europene din 2007, Spania şiPortugalia îşi vor disputa trofeul, tot sâmbătă, de la ora21.00.

Pentru prima dată, câştigătoarea Ligii Europene va avea drept dejoc la turneul de calificare al Ligii Mondiale.

Naţionala României s-a calificat în premieră la Turnel Final Foural Ligii Europene, după ce s-a clasat pe locul secund în grupa Adin competiţie.

Sursa:Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.