Metal Galaţi şi-a regăsit cadenţa

26 apr 2009 13 afişări Volei
Metal Galaţi şi-a regăsit cadenţa Metal Galaţi şi-a regăsit cadenţa

Nneka Onyejekwe (în roşu) este una dintre jucătoarele Metalului care a înregistrat o evidentă creştere valorică în ultimul timp

Foto: Marian BURLACU

Pusă în dificultate în prima manşă a finalei Diviziei A1 la volei, pe care a câştigat-o mai greu decât o arată rezultatul final (3:1), echipa feminină CSU Metal Galaţi şi-a reintrat în ritmul cu care ne-a obişnuit. Astăzi, tot în Sala Siderurgistul, trupa lui Zoran Terzic a trecut de Tomis Constanţa cu 3:0 (23, 19, 17). Astfel Metal conduce cu 2-0 la „general”, având nevoie de încă o victorie pentru a cuceri al 3-lea titlu de campioană a României şi a realiza eventul cu numărul 3.

Primul set s-a desfăşurat cam în acelaşi mod ca acelea din meciul de ieri. Semn că zilele libere din perioada sărbătorilor de Paşti au dat peste cap echipa campioană. Metal s-a impus cu 25-23, iar această reuşită a însemnat declick-ul de care avea nevoie. În următoarele seturi Ivana Djerisilo, Alina Albu, Mayvelis Martinez, Daiana Mureşan şi ale lor colege au controlat derularea jocului cu mai multă autoritate, înregistrând diferenţe mult mai mari: 25-19 şi 25-17. În ceea ce o priveşte pe Tomis, nu e de mirare că astăzi a cedat mult mai uşor decât ieri. Formaţia din Constanţa operează rareori schimbări în sextetul de bază, ceea ce, în contextul a doua meciuri disputate la un interval de 24 de ore între ore, nu permite odihnirea titularelor. De unde şi fluctuaţiile arătate şi în semifinala cu Dinamo, unde a alternat victoriile cu înfrângerile.

În meciul pentru locurile 3-4, Dinamo Bucureşti s-a impus destul de uşor în primele două dispute cu Ştiinţa Bacău, ambele găzduite de Sala Extreme: 3:0 (21, 20, 15) şi 3:1 (22, -23, 14, 17).

În ambele cazuri, meciurile cu numărul 3 şi, dacă este cazul, 4 vor avea loc miercuri, 29 aprilie, respectiv joi, 30 aprilie. Cele în care se decide campioana sunt găzduite de Constanţa, iar acelea în care se stabileşte medaliata cu bronz de către Bacău.

Celelalte meciuri de clasament:
Locurile 5-6:
Penicilina Iaşi - VC Unic Piatra Neamţ 3:1 (17, -27, 21, 24)
Locurile 7-8: CSU Medicina Tg. Mureş – Dacia Mioveni 2:3 (20, -28, 18, -22, -15)
În aceste două cazuri manşa cu numărul 2 va avea loc miercuri, 29 aprilie. Se joacă în sistemul „cel mai bun în două din trei meciuri”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.