Frauke Dirickx, sufletul echipei CSU Metal Galaţi

12 nov 2008 33 afişări Volei
Frauke Dirickx, sufletul echipei CSU Metal Galaţi

Plecarea Majei Ognjenovic, ridicătoarea Serbiei, în Italia, astă vară, părea să lase echipa feminină CSU Metal Galaţi fără sufletul ei. Zoran Terzic a găsit însă imediat o înlocuitoare pe măsură: Frauke Dirickx.

Pentru felul în care atinge mingea, atunci când o ridică pentru a fi “îngropată” în terenul advers de colegi, coordonatorul în volei este denumit „pianist”. Belgianca Frauke (Frau sau Fro, cum îi spun apropiaţii) face parte din această categorie. Născută pe 30 ianuarie 1980, la Halle, localitate învecinată cu Bruxellesul, s-a apropiat de acest sport datorită surorii sale mai mari, care îl practica. „În Belgia am jucat patru ani în prima divizie (n.r. - a debutat la 16 ani), câştigând un campionat şi disputând Final Four-ul Cupei CEV, la Napoli (n.r. cu Harentals)”, îşi aminteşte Frau. În 2000, a dat probe în Italia, fiind acceptată în lotul lui Minetti Vicenza, cu care a cucerit Cupa CEV, iar în 2001 - a fost prima sportivă din Belgia care a reuşit să câştige o cupă europeană! Apoi, a plecat în Spania, devenind campioană şi impunându-se în Top Teams Cup cu CAV Murcia 2005.

Tare şi la volei pe plajă


Participantă la CE din 2007, când naţionala sa a chinuit Serbia (2:3), care avea să joace mai apoi finala - de acolo o ştie Terzic -, Frauke este şi o bună jucătoare de volei pe plajă - lucru mai rar întâlnit la acest nivel -, în palmaresul ei figurând un titlu şi o Cupă a Italiei.

Dincolo de sport, Frauke Dirickx adoră să meargă la cinema (Edward Norton şi Robin Williams sunt actorii ei preferaţi), să asculte muzică (the Corrs, de pildă), însă cel mai mult îi place să... doarmă. Nu suportă rasismul, şi-ar dori să trăiască la Monte Carlo şi să viziteze oraşul australian Sydney. Dar pentru ea cel mai mult ar conta o participare la Jocurile Olimpice. Până să-şi împlinească acest vis, Frauke Dirickx va conduce pe Metal Galaţi în meciul de astăzi (ora 19:00 / sala Rapid din Bucureşti), cu Vakifbank Istanbul, din grupa C a Ligii Campionilor.

Tomis Constanţa vrea să rămână în Europa

Alte cinci echipe româneşti de volei dispută astăzi meciurile retur în cupele europene: Feminin, Cupa CEV (16-imi): Dinamo - Koniz (Elveţia, 1:3 în tur / Sala Lucian Grigorescu, ora 19:30), Slavia Bratislava (Slovacia) - Ştiinţa Bacău (în tur 0:3); Masculin, Cupa CEV (16-imi): Innsbruk (Austria) - Tomis Constanţa (2:3), Radnicki (Serbia) - Piatra Neamţ (3:2); Challenge Cup (turul 2): Patras (Grecia) - Dinamo (3:0).
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.