FETE la ÎNĂLŢIME! România atacă Europenele cu TOT ce are mai bun la dispoziţie! VEZI LOTUL

23 sep 2011 1718 afişări Volei
FETE la ÎNĂLŢIME! România atacă Europenele cu TOT ce are mai bun la dispoziţie! VEZI LOTUL Fete la înălţime! Naţionala de volei a României vrea să ajungă între primele 8 ale Europei
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Naţionala feminină de volei a revenit la un Campionat European după şase ani de absenţă şi are planuri mari pentru competiţia ce va fi găzduită, începând de azi, în două ţări, Italia şi Serbia.

România a ajuns la turneul final după ce a câştigat grupa preliminară cu Belgia, Slovenia şi Suedia, fiind repartizată la turneul final într-o grupă cu Polonia, deţinătoarea titlului, Cehia şi Israel. "Ne bucurăm că am revenit acolo unde ne era locul. Mai degrabă a fost o contraperformanţă că nu ne-am calificat la ultimele ediţii decât o performanţă că suntem din nou la Europene. Un prim obiectiv este clasarea pe unul din primele trei locuri în grupă, fapt care ne-ar permite să ne calificăm cel puţin în play-off-ul pentru sferturi. Ideal ar fi o poziţie secundă, astfel am avea o şansă mai mare să accedem între cele mai bune opt reprezentative", ne-a declarat Viorel Manole, secretarul general al FR de Volei.

Ţurlea, convinsă pe ultima sută
Ca şi lot, România se prezintă la Europene cu tot ce are mai bun la dispoziţie, inclusiv cu vedetele Iuliana Nucu (foto jos) şi Carmen Ţurlea (foto dreapta), călite în puternicul campionat al Italiei. Ultima a fost convinsă în ultimul moment să revină sub comanda lui Darko Zakoc, iar la începutul acestei săptămâni, voleibalista a făcut joncţiunea cu celelalte fete la Belgrad, unde România a disputat un ultim amical cu naţionala ţării gazdă pregătită de Zoran Terzic.

Prima reprezentativă va juca în Serbia meciurile din Grupa C, la Zrenjanin, iar un eventual play-off la Belgrad. Debutul tricolorelor va fi mâine, în compania Cehiei (ora 20:00, Digi Sport 3).

CULTURISM
Şefii federaţiei, la raport pentru cazurile de dopaj

Doina Melinte, preşedintele ANST, a convocat azi, la ora 10:00, Biroul Federal al FR de Culturism şi Fitness pentru a cere explicaţii vizavi de multiplele cazuri de dopaj şi scandaluri în care a fost implicat forul prezidat de Cristian Mihăilescu. Printre altele, federaţia l-a trimis cu bună ştiinţă pe Petru Vişovan la Europene, deşi se ştia că sportivul a fost depistat pozitiv. Membrii din Biroul Federal intenţionează să ceară suspendarea preşedintelui Mihăilescu şi a secretarului Tiberiu Apostol.

POLO
Lotul naţional adună copiii la Floreasca

Alex Matei (foto), Dragoş Stoenescu şi mai mulţi componenţi ai lotului naţional de seniori vor preda mâine, la Floreasca, o lecţie deschisă copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani care vor să înveţe polo. Acţiunea, organizată de Federaţia Română de Polo şi Fundaţia Olimpică Română, se desfăşoară în cadrul programului "Porţi deschise către sport" şi va ţine bazinul ocupat între orele 10:00 şi 18:00. "Vrem să îi ajutăm pe părinţi să găsească mai uşor următorii paşi pentru cei mici, în sporturile de apă după lecţiile de înot", este deviza poloiştilor din lot.

Cricket
Expaţii ne învaţă cum să dăm cu bâta

Criketul, sportul lansat de englezi în toată lumea, începe să-şi facă loc şi la noi. Mâine (începând cu ora 10:00) şi duminică (ora 14:00), pe terenul din strada I. Gh. Duca din Otopeni, cele mai bune patru echipe din ţară îşi vor disputa şefia naţională. Deocamdată, la noi jocul este practicat în proporţie covârşitoare de expaţi, însă un om de afaceri neaoş (Gabriel Marin), un australian (Andrew Begg) şi un indian (Rangam Mitra), ultimii doi foşti bancheri, şi-au propus să-i înveţe pe copiii români povestea jocului cu bâta şi cu mingea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.