Dinamo a recuzat şase arbitri la volei. ”Ar fi bine ca unii arbitri «şmecheri», care se cred «veşnici», să fie traşi pe dreapta”

4 nov 2014 582 afişări Volei
Dinamo a recuzat şase arbitri la volei. ”Ar fi bine ca unii arbitri «şmecheri», care se cred «veşnici», să fie traşi pe dreapta”

Noul sezon competiţional la volei, atât la masculin, cât şi la feminin, pare mai încins ca niciodată. Investiţiile au crescut, la fel şi orgoliile, tot mai multe echipe au ajuns să se lupte pentru vârful clasamentului, iar meciurile au devenit tot mai disputate. În aceste condiţii, o greşeală de arbitraj poate schimba soarta unei partide. Dinamo Bucureşti este prima echipă din voleiul românesc care trage un semnal de alarmă asupra acestui aspect. Clubul bucureştean a înregistrat luni o cerere la Federaţia Română de Volei şi la MTS, prin care a solicitat recuzarea a nu mai puţin de şase arbitri. ”Sezonul a debutat cu aceleaşi vechi probleme de arbitraj care modifică realitatea, afectează situaţia cluburilor şi decredibilizează un fenomen sportiv ce s-a distins cu ani în urmă prin calitatea oamenilor săi. Dinamo nu a fost niciodată o favorizată a arbitrajelor, iar acest lucru poate fi dovedit prin probele video existente şi prin numeroasele rapoarte de observare din ultimii ani. Nici nu cerem avantaje, ci doar să fim arbitraţi corect, iar rezultatul final să fie oglinda fidelă a ceea ce se întâmplă pe teren, în conformitate cu regulamentele şi cu spiritul fair-play-ului, şi nu viziunea personală şi, poate, interesată a unei brigăzi de arbitri. Primele etape derulate în acest sezon competiţional, atât în competiţia feminină, cât şi în cea masculină, ne obligă să întreprindem acest demers, deoarece echipele Clubului Sportiv Dinamo au fost dezavantajate la unele meciuri.

Ca urmare a acestor fapte, CS Dinamo îşi rezervă dreptul de a recuza un grup de arbitri, pe care îi consideră că nu mai au calitatea morală pentru a oficia la meciurile echipelor noastre de volei. Arbitrii pe care îi recuzăm sunt următorii: Mirel Zaharescu, Lucian Năstase, Romeo Marin, Paul Szabo, Nicolae Cristea, Alin Mataizer. Aceşti arbitri fac greşeli nu doar în campionatul românesc, ci şi pe plan internaţional, fiind recunoscuţi, şi penalizaţi ca atare, pentru gafele lor. Federaţia Română de Volei poate să confirme această situaţie”, se scrie în solicitarea trimisă.

Vicepreşedintele CS Dinamo, Marian Ştefan, cel care este şi team managerul echipei feminine de volei a clubului alb-roşu, a declarat pentru ProSport: ”Este un demers pe care îl considerăm normal, pentru că rezultatele trebuie decise pe teren, nu prin jocuri de culise. Ar fi bine ca unii arbitri «şmecheri», care se cred «veşnici», să fie traşi pe dreapta”.

La feminin, Dinamo Romprest ocupă locul trei în clasament, cu 9 puncte din patru meciuri, în timp ce la masculin, formaţia alb-roşie este pe poziţia a patra, tot cu 9 puncte din patru jocuri.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.