ALINA ŞTEFĂNESCU: "Nu avem nicio sală corespunzătoare!"

5 mai 2009 180 afişări Volei
ALINA ŞTEFĂNESCU: "Nu avem nicio sală corespunzătoare!" ALINA ŞTEFĂNESCU: "Nu avem nicio sală corespunzătoare!"

Foto: Marian BURLACU

La începutul anului, Confederaţia Europeană de Volei (CEV) a anunţat că turneul final (Final Four) al ediţiei 2009 a Ligii Europene, la feminin, va avea loc ]n România. Iată însă, că nu am apucat să ne bucurăm prea mult timp... Federaţia Română de Volei a trimis o listă (probabil că este prea mult spus...) cu sălile unde se putea organiza respectivul "patrulater", iar forul continental n-a agreat nicio variantă...

"Fiind vorba despre o competiţie la nivel de echipe naţionale, standardele sunt altele decât cele din Liga Campionilor, fiind mult mai înalte. CSU Metal Galaţi a putut juca în Champions League în sala Rapid. Aceasta însă nu respectă caietul de sarcini pentru Liga Europeană. De pildă, înălţimea sălii, de la podea la acoperiş trebuie să fie de minimum 12 metri. Sala trebuie să dispună de cel puţin 3.000 de locuri, toate pe scaune. Noi nu avem în Bucureşti o asemenea sală", ne-a declarat Alina Ştefănescu-Pralea, director tehnic la FRV. De ce nu la Polivalentă? Simplu. "Pentru că nu dispune de acele nişe în podea în care se fixează stâlpii fileului", a explicat fosta jucătoare care a câştigat titlul mondial universitar în 1993.

Legat de intenţia FR de Baschet de a construi o sală de 6.000 de locuri, i-am adresat Alinei Ştefănescu o întrebare normală: "N-ar fi mai simplu ca federaţiile de baschet, handbal şi volei să-şi unească eforturile şi să ridice o singură arenă multifuncţională?". Răspunsul n-a fost unul negativ, însă... "Ar fi frumos să se facă aşa ceva, însă apare o problemă cu schimbarea suprafeţei de joc. O asemenea operaţiune costă în jur de 3.000 de euro. La handbal şi la baschet se poate folosi aceeaşi suprafaţă. La volei însă trebuie montat un covor distinct, în două culori, una pentru teren, cealaltă pentru spaţiul care îl înconjoară. Afară există astfel de săli şi doar se schimbă suprafaţa. Sunt unele cu podeaua supraînălţată. Ar fi frumos să se poată realiza aşa ceva", a conchis reprezentanta FRV.

Între 23 mai şi 28 iunie, echipa feminină a României va participa la grupa B a Ligii Europene, având ca adversare Franţa, Turcia şi Mare Britanie. Din grupa A fac parte Bulgaria, Spania, Serbia şi Grecia. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în Final Four.

În Liga Europeană România va disputa meciurile de acasă în Sala Sporturilor din Constanţa, atât la feminin, cât şi la masculin. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.