Zverev, încotro? Cel mai tânăr jucător din Top 5 ATP face dezvăluiri despre problemele care îl trag în jos: "Anul trecut nu făceam decât să joc. Acum, mă trezesc şi trebuie să mă gândesc că..."

Miercuri, 15:19 3335 afişări Tenis
Zverev, încotro? Cel mai tânăr jucător din Top 5 ATP face dezvăluiri despre problemele care îl trag în jos: "Anul trecut nu făceam decât să joc. Acum, mă trezesc şi trebuie să mă gândesc că..."

Cel mai promiţător jucător al noii generaţii şi deţinătorul trofeului la Turneul Campionilor este de nerecunoscut în 2019. Germanul Alexander Zverev se zbate pe teren, de la mutarea pe zgură, ajungând să aibă, după o nouă eliminare prematură, la meciul de debut de la Foro Italico, palmares negativ în partidele disputate pe suprafaţa cărămizie - 5 victorii şi 6 înfrângeri.

Campion la Madrid şi Roma (două dintre cele trei turnee Masters 1000 jucate pe zgură), Zverev a cedat, marţi, în minimum de seturi (ambele la 5) în faţa italianului Matteo Berrettini (33 ATP).

Ce poate da peste cap într-o asemenea măsură jocul unui tânăr deja consacrat, când ai 22 de ani, trei titluri Masters 1000, Turneul Campionilor în palmares şi peste un an şi jumătate de prezenţă neîntreruptă în Top 5? Alexander Zverev a făcut mărturisiri impresionante într-o conferinţă de presă la Roma, iar răspunsurile sale zugrăvesc imaginea unui jucător tras în jos pe terenul de tenis de tot ceea ce se întâmplă în afara acestuia. Poate şi de o decizie hazardată, născută din mirajul unui munte de bani.

"Sunt un tânăr jucător care încearcă să îşi construiască şi un brand. Nici măcar nu sunt lucruri complicate. Dar îţi consumă enorm de mult timp şi enorm de multă energie. Trebuie să discut cu avocaţi şi trebuie să mă ocup cu chestii organizatorice, pentru că acum nu mai este nimeni cu mine.

Motivul pentru care anul trecut jucam atât de bine este că nu făceam decât să joc tenis. În rest, toate lucrurile îmi erau asigurate. Mă duceam la culcare, mă sculam, mă gândeam la cum a mers antrenamentul, după antrenament mă gândeam la ce să mănânc, apoi mă antrenam din nou şi mergeam la culcare. Acum, mă trezesc şi trebuie să mă gândesc că am email-ul ăsta şi ăsta, trebuie să le răspund acestor oameni, trebuie să dau telefoane, să mai fac şi altele, apoi mă duc la antrenament. Sunt mult mai multe lucruri de făcut", descrie Zverev consecinţele deciziei de a încerca să anuleze contractul valabil pe încă doi ani cu actualul manager, pentru a semna cu firma de impresariat a lui Roger Federer. Germanul s-a lovit de refuzul omului care se consideră îndreptăţit să culeagă din roadele succesului lui Zverev, după ce au pornit împreună la drum, iar cazul a ajuns în instanţă.

"Sascha" priveşte problema şi dintr-o altă perspectivă, destul de matură, apreciind că lipsa experienţei este o piedică în acest moment, mai mult decât în trecut. "Ced că în acest sezon nu am jucat la cel mai înalt nivel şi pentru că sunt încă tânăr şi trebuie să îmi dau seama exact cum să o fac. Am jucat tenis în ultimii anii, totul fiindu-mi asigurat. Acum, am luat totul pe cont propriu şi este un proces de învăţare. Cred că, în momentul în care acest proces se va fi încheiat, voi fi mai puternic", a tras concluzia Zverev.

Germanul păstrează o atitudine echilibrată în ceea ce priveşte viitorul.

"Aşa cum am spus încă de la începutul sezonului de zgură, voi avea nevoie de timp, voi avea nevoie de mai multe meciuri. Cu fiecare meci jucat până acum pe zgură am mers spre mai bine. La Madrid (n.r. - turneu încheiat în sferturi, cu înfrângere în faţa mai tânărului Stefanos Tsitsipas), am fost aproape de cel mai înalt nivel al meu", spune cel mai mic dintre fraţii Zverev.

  • Alexander Zverev staţionează pentru moment pe locul 5 în clasamentul mondial, însă ar putea fi depăşit la finele turneului de la Roma de Stefanos Tsitsipas sau Kei Nishikori.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.