Wimbledon 2019 | Ion Ţiriac o avertizează pe Simona Halep înainte de cel mai important moment al turneului britanic: "Dacă face asta, e pierdută"

11 iul 2019 7134 afişări Tenis
Wimbledon 2019 | Ion Ţiriac o avertizează pe Simona Halep înainte de cel mai important moment al turneului britanic: "Dacă face asta, e pierdută"

Ion Ţiriac a vorbit într-un interviu acordat ProSport despre necesitatea unui aspect important în jocul Simonei Halep, cea care joacă împotriva Elinei Svitolina în semifinalele Wimbledon. 

Semifinala Simona Halep - Elina Svitolina poate fi urmărită aici!

Aflată în faţa unui moment în care e pe val şi în care poate câştiga primul trofeu la Wimbledon, Simona Halep primeşte sfaturi din partea apropiatului său. Ion Ţiriac susţine că Simona Halep încă e imprevizibilă, dar că şi-a îmbunătăţit jocul la Wimbedon de la meci la meci: "M-aţi întrebat despre Wimbledon. Este meritoriu că o avem pe Halep în semifinală. O Halep care a avut un an greu, o Halep care în cartea mea de adrese nu s-a antrenat luni de zile din cauză că a fost genunchiul, din cauză că a fost tendonul şi aşa mai departe. Şi, totuşi, uite că a reuşit să străbată până acum şi într-un ritm destul de comod aş spune până în semifinale. Halep poate să bată pe oricine şi poate să piardă la multe. De asta, care Halep o să vedem în semifinală, asta este o altă treabă. În orice caz, joacă de trei ori mai bine decât în primul tur", a declarat Ţiriac într-un interviu acordat ProSport.

De asemenea, fostul lider mondial trebuie să fie atent la jocul pe care-l va face în penultimul act la turneul britanic şi a subliniat că Halep ar trebui să nu facă pasul în spate: "Matematic şi pe hârtie, Simona poate să câştige cu oricare şi destul de uşor. Cum, atenţie, nu e uşor nici cu Svitolina, dar trebuie să joace tenisul ei. Unu, să stea aproape de linie. Dacă se dă în spate, iar natura ei este să se dea în spate, e pierdută, pentru că unghiurile se măresc. Tenisul este astăzi un ping-pong pe un teren mai mare, iar dacă unghiurile se măresc, nu ai niciun fel de şansă la viteza mingii. Noi, întotdeauna avem multă speranţă, noi românii, şi ne identificăm cu cineva care poate să ne aducă o bucurie. Halep trebuie să aducă bucuria asta poporului român", a adăugat cel mai bogat român. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.