Un arbitru care a oficiat la US Open deşi era suspendat pentru implicare în pariuri sportive, interzis în tenis pentru 10 ani

20 apr 2016 705 afişări Tenis
Un arbitru care a oficiat la US Open deşi era suspendat pentru implicare în pariuri sportive, interzis în tenis pentru 10 ani

Un arbitru de tenis din Croaţia care a oficiat la US Open în ciuda faptul că avea o interdicţie în acest sens, pentru implicarea în pariuri sportive, a fost suspendat 10 ani de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), informează BBC.

Denis Pitner a fost iniţiat suspendat timp de un an, în august 2015, pentru că a transmis detalii despre condiţia fizică a unui tenismen şi pentru că a accesat un cont online de pariuri sportive.

Deşi a fost suspendat oficial, Asociaţia de Tenis din SUA a făcut o eroare uriaşă şi i-a permit lui Pitner să arbitreze la turneul de Mare Şlem al Statelor Unite, pe suprafaţa rapidă de la Flushing Meadows, în 2015. Mai mult, Pitner a arbitrat şi în 2016, în cadrul turneului de la Doha, Qatar, din ianuarie.

ITF a anunţat, marţi, suspendarea actualizată pentru arbitrul croat, care este valabilă până la 19 aprilie 2026. Sancţiunea acoperă toate turneele şi evenimentele conexe organizate de ATP, WTA şi ITF. Federaţia Internaţională de Tenis a dezvăluit faptul că Denis Pitner a aplicat pentru a arbitra în acest la Wimbledon, Marele Şlem al Marii Britanii, desfăşurat pe iarbă.

Suspendarea lui Pitner şi suspendarea pe viaţă a arbitrului kazah Kirill Parfenov au survenit ca urmare a unei investigaţii desfăşurate de publicaţia The Guardian, de la începutul acestui an. Kiril Parfenov a fost sancţionat după descoperirea unei discuţii pe Facebook cu alt oficial, cu scopul de a truca mai multe partide.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.