"Miracolul Simonei Halep! Ce răsturnare de situaţie". Presa din străinătate, cuvinte mari despre sportiva noastră, care "a fost hăituită" de Elina Svitolina: "E cea mai frumoasă victorie, publicul a fost satisfăcut"

15 feb 2019 15023 afişări Tenis
"Miracolul Simonei Halep! Ce răsturnare de situaţie". Presa din străinătate, cuvinte mari despre sportiva noastră, care "a fost hăituită" de Elina Svitolina: "E cea mai frumoasă victorie, publicul a fost satisfăcut"

Presa din străinătate a salutat victoria Simonei Halep de la Doha, în faţa Elinei Svitolinei, cea mai grea adversară peste care a dat românca la turneul din Qatar. Jurnaliştii au evidenţiat punctele forte ale sportivei noastre şi revenirea de zile mari, în setul al treilea. 

Simona Halep a învins-o pe Elina Svitolina cu 6-3, 3-6, 6-4 în prima semifinală a turneului de la Doha. Românca va juca prima finală a sezonului şi a 34-a din carieră. Simona a redus din handicap în confruntările cu Elina Svitolina, scor 3-4

“Simona Halep a câştigat patru game-uri consecutive în setul decisiv şi a învins-o pe Eliza Svitolina în semifinala de la Openul Qatarului. Svitolina a avut trei şanse de a ajunge la 5-1, în al treilea set, dar Halep a reuşit să întorcă meciul. Sâmbătă, Halep va disputa a 34-a finală din carieră. Românca a triumfat în Qatar, în 2014, când a învins-o pe Angelique Kerber, sco 6-2, 6-3”, a notat BBC.

Francezii de la L’Equipe scriu că Simona Halep a reuşit să o doboare pe Elina Svitolina şi să se califice în finala de la Doha: „Ce răsturnare de situaţie! De la 1-4 în setul decisiv, Simona Halep a câştigat ultimele cinci game-uri şi a închis la 6-4 împotriva Elinei Svitolona (6-3, 3-6, 6-4) şi s-a calificat în prima finală a sezonului. Ucraineanca poate regreta cele trei şanse de break pe care le-a avut şi care i-ar fi permis să servească pentru meci, la 5-1. Deşi i-au lipsit mişcarea pe teren şi cross-urile scurte, Halep a fost hăituită de Svitolina şi a fost nevoită să scurteze schimburile, dar fără mare succes. Fiind o oponentă mai scundă decât Svitolina, Halep a rămas pe poziţii şi a evitat un al doilea break al adversarei, la 4-1"

“Fiind ameninţată cu înfrângerea de Elina Svitolina, Simona Halep a reuşit o revenire de excepţie şi s-a calificat în a doua finală a sa la turneul de la Doha. Simona a fost mai ageră în primul set, a salvat un break al Svitolinei în al doilea set şi a revenit în al treilea printr-un backhand câştigător. Halep şi-a asumat anumite riscuri din moment ce a încercat lovituri care au prins liniile terenului, iar această strategie i-a reuşit”, a scris şi WTA.

Jurnaliştii francezi de la tennisactu.net au evidenţiat revenirea spectaculoasă a Simonei în setul al treilea, când totul părea pierdut: “Prima semifinală de la Doha, vineri, ce meci!”, iar titlul a fost pe măsura efortului sportivei noastre: “Miracolul Simonei Halep împotriva Elinei Svitolina”. Francezii au continuat: „Făcută de râs de Julia Goerges, după victoria cu 7-6, 7-6, românca a doborât o adversraă mult mai bine cotată decât cea din sferturi. Cu siguranţă sunt multe regrete pentru ucraineancă, dar, cu siguranţă, e cea mai frumoasă victorie a sezonului pentru Halep, care şi-a confirmat statutul de favorită la Qatar. Cu siguranţă, publicul a fost satisfăcut”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.