Mărturisire şocantă despre Bjorn Borg, fostul număr 1 ATP care s-a însurat cu o româncă la Bucureşti: "Nu-i păsa de reputaţia sa, nici de consecinţe. Obsesia lui pentru cocaină era iremediabilă"

8 dec 2015 13850 afişări Tenis
Mărturisire şocantă despre Bjorn Borg, fostul număr 1 ATP care s-a însurat cu o româncă la Bucureşti: "Nu-i păsa de reputaţia sa, nici de consecinţe. Obsesia lui pentru cocaină era iremediabilă"

Cea de-a doua soţie a lui Bjorn Borg, Loredana Berte, a publicat recent o carte biografică, intitulată "Trastocando", în care face dezvăluiri şocante despre cel care i-a fost partener de viaţă între 1989 şi 1992. Potrivit mărturiei fostei cântăreţe italiene, "Regele Zgurii", jucătorul care a lansat un nou stil de joc, de uzură, de pe linia de fund a terenului, a avut mari probleme cu drogurile: "Obsesia lui pentru cocaină era iremediabilă. Devenise un pericol pentru el şi pentru cei din jur", este declaraţia sfâşietoare a lui Berte.

Considerat un monument al disciplinei, Borg a fost protagonistul unor scene desprinse parcă din filme. "Într-o zi, la Milano, mergea pur şi simplu pe stradă şi le cerea tuturor celor pe care îi întâlnea medicamente. Nu-i păsa de reputaţia sa, nici de consecinţe. În 1998 a încercat să se sinucidă şi a fost salvat doar de spălături la stomac", scrie Berte.

Berte s-a căsătorit cu Borg după ce mariajul acestuia cu românca Mariana Simionescu a eşuat. Borg şi Simionescu s-au cunoscut la mijlocul anilor 70. În 1977, cei doi au fost naşii copilului lui Radu Nunweiller, căpitanul lui Dinamo, iar în 1980 s-au căsătorit în România, iar Nunweiller le-a fost naş. Evenimentul a avut loc pe 24 iulie, iar numărul 1 ATP la acea dată a ales să organizeze nunta într-o ţară din blocul comunist. Cununia civilă s-a ţinut la Primăria sectorului 1 din Bucureşti, iar cea religioasă la mânăstirea Căldăruşani. Nunta propriu-zisă a avut loc la Snagov, iar mirii au ajuns acolo într-un car tras de boi. Divorţul a fost pronunţat în 1984.

Ilie Năstase, Mariana Simionescu şi Bjorn Borg la începutul anilor 80

109 săptămâni a petrecut Bjorn Borg în fotoliul de lider mondial, în şase etape.

3 ani consecutiv, Bjorn Borg a reuşit dubla Roland Garros - Wimbledon (1978 - 1980)

Numele lui Bjorn Borg se adaugă pe o listă a aşilor sportului alb care au avut "probleme albe", cu drogurile: în biografia sa, Open, Andre Agassi a mărturisit că a consumat metamfetamină şi că a minţit reprezentanţii ATP pentru a scăpa de suspendare, iar conaţionalul celui supranumit "Ice Borg", suedezul Mats Wilander, fost lider mondial şi septuplu câştigător de Grand Slam, a fost depistat pozitiv cu cocaină în anul 1995. Wilander a spus atunci că a luat drogul în mod accidental, fiind suspendat doar trei luni. În circuitul WTA, Martina Hingis a fost suspendată doi ani după ce a fost depistată pozitiv cu cocaină.

Bjorn Borg a şocat lumea tenisului în 1983, atunci când la doar 26 de ani, cu şase titluri câştigate la Roland Garros şi cinci la Wimbledon, suedezul îşi anunţa retragerea din sportul alb. La începutul anilor '90, Bjorn Borg a încercat să revină în sportul care l-a consacrat, anacronic, jucând cu rachetă de lemn în faţa unor adversari care trecuseră de mult timp la mai puternicele rachete din fibră de carbon. A fost o tentativă eşuată de revenire.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.