Simona Halep - Serena Williams în finala Wimbledon 2019

11 iul 2019 64106 afişări Tenis
Simona Halep - Serena Williams în finala Wimbledon 2019
  • Simona Halep – Serena Williams, finala de la Wimbledon 2019, se joacă sâmbătă, de la ora 16.00.
  • Performanţă istorică! Simona Halep - Elina Svitolina, 6-1, 6-3 în semifinalele Wimbledon 2019. Eleva lui Daniel Dobre este prima finalistă a celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului.
  • România este în premieră în finala de simplu feminin a celui mai prestigios turneu din tenis, după o prestaţie fantastică a Simonei Halep, metamorfozată într-o sportivă agresivă, cinică aproape în faţa unei adversare care s-a văzut torpilată cu 26 de lovituri câştigătoare după un start extrem de echilibrat de meci, în care primele două game-uri au durat nu mai puţin de 20 de minute. Execuţia pusă în scenă de Simona s-a încheiat după o oră şi 12 minute, românca reuşind, într-adevăr, să aducă pe teren cea mai bună versiune a sa, aşa cum a declarat că şi-a propus, în interviul la cald de după meci.

Serena Williams - Barbora Strycova 6-1, 6-2.

  • Simona Halep va juca finala la Wimbledon 2019 cu Serena Williams.
  • Serena Williams, locul 10 WTA, a învins-o, 6-1, 6-2, pe sportiva din Cehia Barbora Strycova, locul 54 WTA, calificându-se în finala turneului de la Wimbledon, în care o va întâlni pe Simona Halep. Sportiva din SUA a câştigat, după un meci de doar o oră.
  • Serena Williams conduce cu scorul de 9-1 în duelurile directe cu Simona Halep. Ultima dată ele s-au confruntat în optimile de finală ale Australian Open 2019, când americanca a triumfat cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4.
  • Simona Halep a câştigat singurul ei meci în 2014, 6-0, 6-2, la Turneul Campioanelor. Williams şi-a luat revanşa în finală, 6-3, 6-0.

de Cezara Paraschiv

► GAME, SET, MECI şi calificare în finala Wimbledon 2019! Halep o execută pe Svitolina cu o scurtă în primul punct din game-ul de retur. Svitolina este acum în zona în care ştie că pierde în faţa unei adversare mult mai în formă, astfel că nici măcar un voleu destul de uşor îi zboară mult afară, oferind două mingi de meci. Românca ia drumul spre fileu pentru a finaliza şi a strânge mâna adversarei, dar Elina rezistă în meci. Vine însă un serviciu doi pe care Simona îl distruge cu un retur în diagonală draconic. Îi predau ştafeta lui Octavian Vasilescu: mai departe ne îndreptăm atenţia spre semifinala a doua, dintre Serena Williams şi Barbora Strycova, tot în format LIVE TEXT.

► Simona a pus mantia de dominatoare şi face lucururile să pară atât de simple pe serviciu. Reverul în lung de linie vine să corecteze o greşeală în primul punct, iar Svitolina, purtată pe toată lungimea baseline-ului nu are, efectiv, răspuns. Un as la teu îi securizează hold-ul Simonei, care se apropie la un game de prima ei finală la Wimbledon, la 6-1, 5-3.

► BREAK HALEP, 6-1, 4-3. Svitolina are o viteză în minus faţă de Simona, iar faptul că ajunge târziu la minge se traduce pe tabelă în două greşeli cu reverul care o propulsează pe Simona la 0-30 în game-ul şapte al setului doi. Eleva lui Daniel Dobre aduce mingile de break cu un nou forehand care o surprinde pe Svitolina cu gândul la iubitul din lojă, iar break-ul vine natural aproape, după un excelent retur în diagonală al Simonei, pe care favorita 8 nu îl poate retrimite în teren.

► 3-3. Halep are o armă adevărată în serviciu în acest set doi, în care nu a cedat punct pe lansare (10 din 10 cu prima minge, 2 din 2 pe a doua).

► La 2-2, Simona reintră în zonă, după un fragment de joc în care lungimea schimburilor de mingi a scăut clar, doar două puncte depăşind şapte lovituri. Joacă extrem de inteligent tactic, urmărind cu atenţie mişcările adversarei şi lovind în spaţiul lăsat liber. Halep forţează astfel egalitatea, însă Elina revine şi obţine game-ul după un atac curajos al Simonei, din nou în lung de linie, cu dreapta, care nu mai prinde însă linia.

► Sportiva din Ucraina păstrează conducerea, după un schimb de terenuri în care retururile nu au fost la un nivel de ridicat.

► Svitolina câştigă în premieră un game pe lansare în acest meci, în start de set doi.

► Mats Wilander ia cuvântul după primul set dominat de campioana din 2018 de la Roland Garros. "E mai bună la toate capitolele. Svitolina ştie acum că trebuie să schimbe ceva, să fie mai agresivă. Forehandul Simonei a fost excelent. Dacă se merge în acelaşi ritm, nu va avea probleme."

► SET, HALEP, 6-1, după 43 de minute. Dacă meciul a început cu game-uri lungi, pare firesc ca game-ul în care românca serveşte pentru 1-0 la general să fie similar. Simona ajunge iute la 40-30, însă la minge de totul sau nimic Svitolina este mai agresivă, domină teritorial şi o duce pe Simona în zona de nesiguranţă. Câţiva demoni sunt acolo, a doua minge de set fiind ratată cu dublă greşeală de Simona, iar momentele de frustrare alternează de o parte şi de alta a fileului. Svitolina se agaţă de set cu retururi lente, tăind mingeadestul de deranjant pentru Simona. După şase egalităţi, românca se descătuşează, loveşte decisiv consecutiv, cu dreapta, lungul de linie funcţionând ca un în acest set pentru româncă.

Statistica este de pus în ramî: 16 lovituri câştigătoare, 12 greşeli neforţate şi un sublim, 16 din 19 schimburi de peste 9 lovituri câştigate de româncă.

► Halep o ia pe sus pe Svitolina, o atacă în stil Roger Federer şi strânge pumnul, la 5-1 pe tabelă.

► Simona Halep face un schimb excepţional de terenuri. Returnează inspirat, se impune la 30, apoi confirmă ferm pe serviciu, inventând o scurtă de nota 10. 4-1.

REBREAK. Svitolina profită de greşeli consecutive ale Simonei, care atacă prea entuziast cu forehandul. Game pe retur la zero luat de sportiva din Ucraina.

BREAK Halep. Simona câştigă al doilea game de luptă al meciului. Pistonată cu serviciul spre forehand, loveşte decisiv la a treia minge pe care Svitolina i-o dă spre dreapta. Break-ul vine după o demonstraţie superbă la fileu a Simonei, care arată ce a învăţat la dublu, încheind cu forehand câştigător un raliu de 20 de lovituri, după tenis de tip ping-pong, cum scrie WTA-ul.

► Avem spectacol şi tensiune încă din primul game. Simona Halep greşeşte cu reverul în primele două puncte, însă găseşte resursele şi, la finele unui game de 9 minute, în care a salvat trei mingi de break, poate spune deja că s-a încălzit. Românca loveşte deja câştigător de trei ori, o surprinde cu scurtă pe Svitolina şi arată că este mai îndrăzneaţă din spatele liniei de fund a terenului, Svitolina optând pentru un tenis cu marjă de siguranţă.

► Salutare, sunt Cezara Paraschiv şi vă invit să urmărim împreună semifinala pentru istorie a Simonei Halep. Svitolina a câştigat tragerea la sorţi dinaintea partidei şi a ales să o trimită pe Simona la linia de serviciu în start de meci.


de Cezara Paraschiv

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.