LIVE BLOG | Simona Halep părăseşte US Open-ul în primul tur, pentru al 2-lea an consecutiv! Kanepi a dominat şi a scăpat doar pentru puţin timp cârma meciului, apoi a dezvăluit: "Ieri mă gândeam la asta". Irina Begu şi Ana Bogdan avansează fără emoţii

28 aug 2018 25973 afişări Tenis
LIVE BLOG | Simona Halep părăseşte US Open-ul în primul tur, pentru al 2-lea an consecutiv! Kanepi a dominat şi a scăpat doar pentru puţin timp cârma meciului, apoi a dezvăluit: "Ieri mă gândeam la asta". Irina Begu şi Ana Bogdan avansează fără emoţii Liderii mondiali Simona Halep şi Rafael Nadal au meciuri intense la start de US Open 2018.
  • US Open 2018 a debutat cu o surpriză uriaşă: Simona Halep, lider mondial detaşat şi principală favorită, a fost învinsă de Kaia Kanepi, la inaugurarea noii Louis Armstrong Arena.
  • La finalul celor 76 de minute în care a etalat un tenis de un nivel foarte bun, Kanepi a avut o reacţie frumoasă: "Da, este o zi mare pentru mine. Ieri mă gândeam că am învins o singură dată numărul 1 mondial în carieră şi că astăzi am o nouă şansă. Am rămas agresivă pe tot parcursul meciului, asta a fost soluţia. Nu mi-am pierdut încrederea nicio clipă", a spus jucătoarea din Estonia.
  • Irina Begu s-a calificat în turul doi, după o victorie în minimum de seturi în faţa americancei Jennifer Brady, într-o oră şi 28 de minute.
  • Ana Bogdan a urmat-o pe Irina în turul secund, după o evoluţie sigură în faţa Mariei Bouzkova (170 WTA, 20 ani). Ea se pregăteşte acum pentru un super-duel contra unei alte reprezentante a Cehiei - Karolina Pliskova.
  • Halep - Kanepi 2-6, 4-6. Begu - Brady 6-3, 6-3. Bogdan - Bouzkova 6-4, 6-2.

3:17 GAME, SET, MECI ŞI CALIFICARE ÎN TURUL 2! Ana Bogdan vede cum un serviciu la teu, imparabil, al reprezentantei Cehiei, îi anulează o primă minge de meci. Rămâne calmă o dată în plus, iar pe a doua minge, dreapta Mariei iese mult afară. Românca merge mai departe, după 6-4, 6-2 şi o oră şi 35 de minute de joc, început cu o luptă aprigă contra sportivei în vârstă de 20 de ani.


3:07 BREAK! Simţindu-se nedreptăţită de arbitra de scaun, care nu i-a acordat dreptul la reluarea video, Ana Bogdan găseşte totuşi resursele pentru a se concentra asupra jocului: ţine mingea în joc suficient pentru ca adversara sa să greşească o dată în plus şi să îi ofere break-ul pe tavă. 6-4, 4-2


2:34 Ana Bogdan gestionează perfect finalul de set, punând punct manşei în 51 de minute, după ce a reuşit să îşi destabilizeze adversara, variind deranjant înălţimea loviturilor. 6-4, cu un singur punct câştigat în plus de româncă.


2:28 Ana Bogdan se regrupează rapid după un game prost de retur, presărat cu erori. Şi pe serviciu sunt multe emoţii, înainte ca tabela spă indice un nou scor favorabil, de 5-4: Ana a greşit un voleu dintr-o poziţie dominantă, a avut de apărat două mingi de break, dar a fost mai atentă la construcţia punctului şi, reuşind să o ţină în defensivă pe Bouzkova, a trecut testul sub presiune.


2:13 Cehoaica egalează scorul, 3-3, după un prim game alb al meciului. Serviciul său ţintit spree reverul Anei Bogdan este eficient în acest start de meci, românca irosind câteva retururi cu nonşalanţă. Românca încheie cu bine seria de game-uri jucată cu setul de mingi iniţiale, reuşind o primă scurtă eficientă în meci, pentru 4-3.


2:03 Meciul are iz de maraton. Ana Bogdan are nevoie de aproape zece minute pentru a trece peste a doua sa tură pe lansare. Bogdan - Bouzkova 2-1.


1:45 Ana Bogdan este a treia reprezentantă a României care dă start-joc la US Open 2018. Românca este prima la serviciu şi trece fără emoţii testul lansării. Sportiva din Cehia are emoţii la serviciu, deşi serva ei este ceva mai percutantă decât a sportivei din Sinaia. Ana este însă prima care beneficiază de o minge de break în partidă, după un sprint excelent încheiat cu o reluare a voleului-drop al Mariei în cross-scurt. Excelenta finalizare a româncei rămâne doar un bonus la impresia artistică, nefructificat în punctul următor. După primele zece minute din meci, tabela indică 1-1, Bouzkova fiind cea mai agresivă, mereu în căutarea finalizării la plasă.


Accidentul s-a întâmplat la US OPEN!

Simona Halep are parte de o dezamăgire majoră la US Open 2018: accidentul major al sezonului se întâmplă chiar la ultimul turneu de Mare Şlem al anului. Românca a dat dovadă de o constanţă incredibilă în sezon, reuşind să joace şase finale şi să atingă faza sferturilor sau să le depăşească de zece ori. Doar de două ori, constănţeanca a ratat accederea pe tabloul final de opt, însă niciodată, până la duelul cu reprezentanta Estoniei, Kaia Kanepi, de la New York, nu pierduse în primul tur.

Liderul mondial a ratat partida. Cap-coadă, fiind depăşită ca agresivitate şi determinare de o jucătoare capabilă de a genera şi a degaja forţă. Kanepi, cu serviciu percutant şi multă îndrăzneală, cu scurte ucigătoare, lovituri contre-pied, atacuri pe linie şi retururi spre linie la fiecare minge de break, a fost răsplătită pentru abordarea sa, pentru cele 26 de lovituri câştigătoare pe care le-a trecut pe lângă Simona.

Simona Halep a fost condamnată de la prima minge, până la 3-0. în setul doi. Nervoasă, constăneţeanca a intrat într-unul dintre acele dueluri de necâştigat contra ei. Asta în timp ce, de partea cealaltă a fileului, Kaia Kanepi se crispa şi începea să greşească: a comis trei duble greşeli şi a deschis poarta suficient, teoretic, pentru ca o sportivă cu palmaresul recent al Simonei să se strecoare în faţă, spre turul doi, chiar şi la capătul unui meci în care nu ar fi ajuns, să joace la cel mai înalt nivel al său, nicio clipă.

Revenită însă de la 1-4 la 4-4, Simona Halep a căzut pradă pasivităţii, a aşteptat o fracţiune de secundă la 40-15 şi i-a dat ocazia estoniencei să se scuture şi să îi trântească, la propriu, uşa în nas. De la 9 greşeli în primul set, Kaia Kanepi ajungea la 19 în setul doi. Chiar şi cu o balanţă corectă, 9-9 raportul winners / unforced errors, Simona Halep a eşuat însă, în acest meci, în a gestiona jocul la scor.

La capătul primului meci de pe nou-inaugurata Louis Armstrong Arena, US Open-ul a înregistrat o premieră. Una negativă, pentru Simona Halep: pentru prima dată în Era Open, principala favorită părăsea întrecerea americană din primul tur.

19:37 VICTORIE, IRINA BEGU! Sportiva noastră de pe poziţia 59 WTA aduce primul succes pentru România la US Open 2018, pe tabloul principal. Chiar dacă s-a impus în două seturi, cu scor identic, Begu a fost nevoită să revină în ambele seturi: a închis manşa inaugurală cu serie de cinci jocuri, de la 1-3, iar în manşa a doua a luat cinci dintre ultimele şase game-uri.


19:32 Prima reacţie a ucătoarei care a produs primul cutremur la US Open 2018: "Vă mulţumesc! E un moment important al carierei mele, am jucat agresiv tot timpul, probabil asta a făcut diferenţa".


19:27 SIMONA HALEP, OUT de la US Open, în turul întâi, pentru al doilea an consecutiv. Kaia Kanepi s-a impus într-o oră şi 16 minute, 6-2, 6-4.


19:22 Ce prăbuşire! Simona Halep a avut două mingi consecutive de 5-4, a luat piciorul de pe acceleraţie şi s-a mulţumit să aştepte ca estonianca să piardă game-ul, iar Kaia se mobilizează, mâna Simonei se contractă şi, la a treia minge de breeak, iese BREAK pentru KANEPI. Liderul mondial este la un game de eliminare. 2-6, 4-5.

Irina Begu însă, pe Terenul 7, revine din nou, cu serie de trei game-uri. 4-2, de la 1-2.


19:17 Simona egalează în setul doi, după patru greşeli ale adversarei. 2-6, 4-4. În acelaşi game opt al setului doi, toate cedează pentru Kaia Kanepi - forehandul, reverul şi serviciul (dublă greşeală). Atitudinea este şi ea spre zero.


19:08 Game-ul cadourilor. Kaia Kanepi serveşte, Simona aleargă cât poate şi primeşte ajutor, până la 30-30. Kaia Kanepi joacă totul la limită şi, deşi câteva erori sunt de neimaginat, Simona este la un pas să dea din nou cu racheta de pământ, când oferă pe tavă game-ul, cu un voleu simplu de forehand, ratat. Kanepi păstrează break-ul avans şi se distanţează la 4-2 în setul doi.


19:03 Se aud suporterii români, se vede şi Simona pe teren. O gură de oxigen pentru liderul mondial sunt greşelile din jocul experimentatei sportive din Estonia. 2-6, 2-3.


19:00 Moment de cotitură! Simona Halep recuperează unul dintre break-urile cedate, după o primă dublă greşeală în meci făcută de Kaia Kanepi. S-au înmulţit greşelile majore în contul balticei: un smash ratat, din cauza razelor deranjante ale soarelui, plus colapsul din final, pe serviciu. Românca va servi, la 1-3.


18:54 Meci uriaş făcut de Kaia Kanepi. Sportiva din Estonia nu îi iartă nimic Simonei, profită de servicile Simonei, care par lipsite de zvâc, moi. 3-0 în setul doi, la prima pauză de odihnă şi reculegere a manşei secunde. Veştile bune vin de pe Terenul 7, acolo unde Irina Begu a câştigat cinci game-uri la rând, de la 1-3, pentru a se impune cu 6-3 în faţa lui Jennifer Brady.


18:50 Şi-a pierdut cumpătul! La 37 de minute, Simona Halep dă violent cu racheta de pământ, în start de set doi, la scorul de 2-6, 0-1, 0-15. Scurtele puse de Kaia Kanepi sunt enervant de eficiente, la fel şi serviciile - unu şi doi!, sau mingile izbite de pe linia de fund a terenului.


18: 47 BREAK în start de set doi. De pe linia de fund a terenului, în raliu, Kaia Kanepi este, în acest moment, superioară. Sportiva din Estonia joacă pentru retur decisiv la minge de break - îl ratează de puţin pe primul, dar o execută fără drept de apel pe Simona, în lung de linie, pe a doua oportunitate. Kanepi - Halep 6-2, 1-0 este un scor periculos pentru mentalul româncei.


18:40 SET KAIA KANEPI. Estonianca de pe poziţia 44 WTA pune punct de manieră autoritară primului set, în 28 minute, printr-un game alb pe serviciu, scor 6-2. Baltica a reuşit nu mai puţin de 13 lovituri câştigătoare, faţă de 6 ale Simonei, iar modul în care abordează partida este incredibilă. Simona nu a avut nici măcar o minge de break în acest prim set!


18:34 Kaia Kanepi nu se opreşte. O prinde pe contre-pied pe Simona, continuă seria loviturilor în forţă şi nu permite contra-ofensiva. Fostul număr 15 mondial conduce 5-1. Irina Begu este prinsă într-un meci intens: patru break-uri în primele cinci game-uri.


18:28 Dublu break pentru Kanepi, double trouble pentru România, în cele două meciuri care se dispută în paralel. Kaia Kanepi dă tare, dă cu tot ce are, are 4-0 raportul loviturilor câştigătioare cu forehandul, iar atunci când nu are winner direct, dreapta ei o lasă fără replică pe Simona, care ratează returnarea mingii. După 17 minute, tabela de pe Louis Armstrong Arena arată 4-1 pentru estoniancă, sfertfinalistă în 2017, în faţa liderului mondial. Brady are şi ea un break în faţă în duelul cu Irina Begu, pe Terenul 7.

9 metri a alergat în plus Halep în primele patru game-uri, încheiate de Kanepi pe plus, cu 3-1 pe tabelă.


18:20 BREAK! Kaia Kanepi demonstrează rapid de ce este o adversară dificilă pentru primul tur: o ia tare pe Simona, egalează rapid scorul după un game pe serviciu în care nu a ratat nici măcar o primă minge, o împinge pe Simona înapoia liniei de fund, dar şi în afara culoarului de dublu şi o ţine în defensivă. Apoi, la 1-1, reuşeşte să dicteze jocul chiar şi la retur. Simona este deranjată chiar şi pe forehand, este pusă să alerge, este surprinsă cu scurtă şi forţată să alerge mult, iar mai departe atitudinea estoniencei o determină să caute forţat jocul la plasă - fără succes. Kanepi reuşeşte break-ul, cu un lob superb, care o duce în faţă pe tabelă, la 2-1.


18:14 Simona Halep are prima poziţie asigurată şi la finalul US Open-ului, acesta fiind primul turneu de Mare Şlem din 2016 încoace în care liderul de la feminin nu se poate schimba. Românca începe evoluţia la US Open cu o tură pe serviciu în care prima lovitură face diferenţa. Kaia Kanepi a trimis, totuşi, un prim semnal de amentinţare, jucând agresiv spre reverul elevei lui Darren Cahill. Halep însă se ajută cu serviciul şi câştigă primul game, pentru 1-0.


18:05 Hello, New York! Jucătoarele au intrat pe teren: Irina Begu joacă primul său meci.. la 28 de ani, după ce ieri a sărbătorit puţin de ziua ei. Simona Halep a apărut pe Louis Armstrong Arena îmbrăcată într-o rochiţă albă, şic, din noua colecţie NIKE. US Open dă start joc, iar Mats Wilander tocmai ne-a anuţat că o vede favorită pe Simona Halep.

Simona şi Irina s-au antrenat împreună, iar acum evoluează în paralel, având ca miză accederea în turul doi.


Simona Halep (1 WTA) - Kaia Kanepi (44 WTA), în primul tur la US Open 2018, LIVE, la ora 18:00. Liderul mondial din tenisul feminin are onoarea de a juca primul meci oficial pe noua arenă Louis Armstrong, cu o capacitate de 14.000 de locuri şi nou-dotată cu acoperiş retractabil, începând cu această ediţie cu numărul 50 a US Open-ului în Era Open. Simona Halep are parte de un start complicat în faţa sfertfinalistei ediţiei 2017, Kaia Kanepi, o sportivă de 33 de ani aflată pe poziţia 44 WTA, cu o poveste impresionantă (detalii AICI).

Simona Halep are prima poziţie în topul mondial asigurată indiferent de rezultatele de la US Open, însă se întrevede o bună oportunitate de a-şi mări avansul în faţa rivalelor. Românca aunge la meciul direct cu estonianca având 14 meciuri de simplu în plus disputate în sezon (54-40) şi 19 victorii mai mult (46-27). Eleva lui Darren Cahill a câştigat cu 6-4, 3-6, 7-6(5) singura partidă anterioară împotriva fostului număr 15 mondial, în 2014, în şaisprezecimile turneului de la Doha. La New York, Simona are nevoie de două victorii pentru a atinge borna de 75 de victorii, cumulate, pe tablourile de simplu la cele patru Grand Slam-uri.

Irina Begu (58 WTA) - Jennifer Brady (66 WTA), în primul tur la US Open 2018, LIVE, la ora 18:00. Primul meci direct dintre cele două se joacă pe Terenul 7 al complexului de la Flushing Meadows. Dintre cele patru turnee de Mare Şlem, US Open-ul este cel la care, de-a lungul anilor, bucureşteanca a avut cele mai multe dificultăţi în a obţine victorii. În şapte participări anterioare s-au adunat doar două victorii, câte una în 2012 şi 2014. De partea cealaltă, Brady, a 8-a americancă în clasamentul mondial, se poate lăuda la debutul din 2017 cu un tur trei la New York.

Sezonul 2018 a fost însă lipsit de satisfacţii majore pentru ambele sportive, ambele ajungând la US Open cu bilanţ negativ în sezon de victorii / înfrângeri. Irina Begu a ajuns la 20 de înfrângeri prin eliminarea din primul tur la New Haven, având 19 victorii, în timp ce Brady are raport 20/21 pe 2018.

Ana Bogdan (74 WTA) - Marie Bouzkova (171 WTA), în primul tur la US Open 2018, LIVE, în jurul orei 24:00. Primul duel direct dintre cele două încheie programul de joc pe Terenul 8, după partidele Rybarikova - Wang, Altamirano - Humbert şi Carballes Baena - Krueger. Românca speră să îşi regăsească ritmul după o perioadă de declin, cu şapte înfrângeri în ultimele opt partide disputate pe tablourile principale în circuit. Reprezentanta Cehiei îşi face, la 20 de ani, debutul pe tabloul principal într-un Grand Slam. Detalii despre parcursul din calificări al reprezentantei Cehiei, AICI.

  • Celelalte trei reprezentante ale României pe tabloul principal de simplu feminin - Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu, precum şi Marius Copil vor evolua în ziua a doua de întreceri la US Open 2018.

Program de cinci stele pe Central şi duelul care va frânge inima Spaniei

Arthur Ashe Stadium, principala arenă de la Flushing Meadows, propune, luni, un program încărcat şi spectaculos. De la ora 19:00, deschiderea este asigurată de derby-ul dintre Grigor Dimitrov - favorit 8 şi Stan Wawrinka - triplu câştigător de Grand Slam. Acest prim meci va fi urmat de înfruntarea a două foste campioane la New York, Svetlana Kuznetsova şi Venus Williams (cap de serie 16). Marţi dimineaţă, de la ora 2:00, prima sesiune de seară de la US Open 2018 propune duelurile dintre Serena Williams şi Magda Linette, apoi debutul campionului în exerciţiu de la masculin, Rafael Nadal.

Rafael Nadal îl va înfrunta pe conaţionalul David Ferre, într-o partidă cu o încărcătură emoţională aparte. Cu patru ani mai mare decât Nadal, Ferrer a anunţat că aceasta va fi ultima sa prezenţă la un turneu de Mare Şlem. Fostul număr trei mondial este pregătit să pună punct carierei sale, la 36 de ani. Aflat doar pe locul 146 ATP în prezent, Ferrer are la activ două victorii în faţa lui Rafa în turneele de Mare Şlem, pe hard, fără să fi pierdut vreun meci - o statistică cu care Roger Federer nu se poate lăuda.

Liderul mondial a punctat la conferinţa de presă că este pregătit pentru un duel extrem de dificil, chiar dacă în trecut a câştigat 24 dintre cele 30 de meciuri directe cu 'Ferru'. Nadal nu l-a mai înfruntat însă pe maratonistul Ferrer de aproximativ trei ani.

Totodată, Nadal şi Ferrer devin doar a cincea pereche de jucători care se înfruntă mai întâi într-o finală de Grand Slam, apoi înt-un meci din primul tur al unui Grand Slam. Lista completă:

🎾 Rafael Nadal - David Ferrer

🎾 Lleyton Hewitt - David Nalbandian

🎾 Pete Sampras - Todd Martin

🎾 Boris Becker - Kevin Curren

🎾 Adriano Panatta - Harold Solomon

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.