Lecţie de on-court coaching, în faţa liderului mondial. Tehnică, tactică, încurajări, un strop de umor şi "directe" mobilizatoare

Joi, 21:08 6088 afişări Tenis
Lecţie de on-court coaching, în faţa liderului mondial. Tehnică, tactică, încurajări, un strop de umor şi "directe" mobilizatoare

Dalogul dintre Mihaela Buzărnescu şi Artemon Apostu Efremov  a constituit unul dintre elementele de remarcat în timpul unei optimi de finală cu Naomi Osaka dominate autoritar de puştoaica-minune a circuitului WTA. O adevărată maşinărie de trimis winners, Osaka a fost sigură la serviciu şi a condus în cea mai mare parte a meciului, impunându-se cu 6-3, 6-3 în 73 de minute pentru a-şi asigura prezenţa în sferturi, acolo unde o va înfrunta pe Kiki Bertens (în prezent, pe un loc 3 virtual în clasamentul WTA în timp real).

Buzărenscu a decis în primăvară să apeleze la o nouă soluţie în materie de antrenori, orientându-se către un trio de tehnicieni - Apostu-Efremov, Cruciat şi Gavrilă. La Roma, cel care a însoţit-o pe Miki a fost Artemon Apostu Efremov.

Mihaela a apelat la sfaturile antrenorului la 0-3 în primul set şi la 2-3 în al doilea, când a şi reuşit un break. A fost un dialog pe cinste: Mihaela pune întrebări, se şi plânge puţin, dar Efremov aduce multe informaţii tehnice şi acoperă. Miki vrea să afle detalii despre fiecare parte a jocului şi nu are timp de răbufnirile deja caracteristice.

Principalele indicaţii transmise de antrenorul Mihaelei Buzărnescu:

"Trebuie să îţi asumi şi tu riscuri, dă-i mingea să sară. Ea rămâne în raliu şi îţi face măciucă. Asumă-ţi. Fură un pic din start când îi serveşti pe rever. Ştii unde se duce. Poţi să furi un pic din caşcaval. Jocul ei nu e foarte şmecher, dar e în forţă. Învaţă-l. Pune o scurtă, variază! Hai!", a fost mesajul lui "Artie".
indicaţiile lui Artemon Apostu Efremov la primul on-court coaching

"Fii atentă, la retur, te ridici din lovitură. Ştiu că este foarte greu. Gândeşte-te la Kvitova. Eşti sus şi retragi repede. Ori faci un pas în plus în teren, decisă, ori te duci trei metri în spate. Pe al doilea. Pe primul nu se poate, pentru că îţi dă unghiuri. Eşti un pic în cochilie, îţi vine minge normală şi eşti departe de ea. Îţi dă din alergare pentru că mingea îi vine la şold"
indicaţiile lui Artemon Apostu Efremov la al doilea on-court coaching

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.