EXCLUSIV | "Gata, a zis, mi-am făcut meseria. Gilles Simon a făcut la fel, iar Franţa este mai organizată". Specialistul a pus sub lupă despărţirea Simonei Halep de Cahill şi decizia româncei de a merge fără antrenor în start de 2019

12 ian 2019 3623 afişări Comentează şi tu Tenis
EXCLUSIV | "Gata, a zis, mi-am făcut meseria. Gilles Simon a făcut la fel, iar Franţa este mai organizată". Specialistul a pus sub lupă despărţirea Simonei Halep de Cahill şi decizia româncei de a merge fără antrenor în start de 2019

Decizia Simonei Halep de a începe sezonul 2019 fără antrenor, ca urmare a deciziei lui Darren Cahill de a pune punct colaborării, după patru ani de succes, pentru a se dedica mai mult familiei, ţine capul de afiş în tenisul mondial, în zilele premergătoare primului turneu de Mare Şlem al anului.

Contănţeanca a recunoscut, într-un amplu interviu pentru The Guardian, că simte că aceasta nu este o soluţie pe termen lung, iar Sever Dron, fostul antrenor al Virginei Ruzici şi al lui Henri Leconte, a vorbit pe larg despre situaţia celei mai de succes jucătoare de tenis a României.

"Au fost foarte multe situaţii în lume când cineva a antrenat o anumită jucătoare - cum a fost cazul lui Rodriguez cu Justine Henin - şi după ce ea a ajuns numărul unu, s-au despărţit, iar el a zis că altceva nu mai poate să facă. Darren a du-o pe Simona, împreună au ajuns la numărul unu mondial şi, după aceea, ce să facă mai mult? Gata, a zis, mi-am făcut meseria", a explicat la ProSport LIVE; Sever Dron, aflat în Franţa.

Fostul căpitan al echipei de Fed Cup a României este convins că uşa lui Cahill rămâne, întrucâtva, deschisă pentru Simona Halep, lucru confirmat, de altfel, de faptul că, de îndată ce Simona a ajuns în Australia, fostul său antenor a scos-o la o îngheţată şi, mai mult, a vizitat-o chiar şi la antrenament.

"Despărţirea lor a fost destul de corectă, foarte frumoasă. Substraturile nu le cunosc. Ce s-a întâmplat exact între ei nu ştiu, despre viaţa particulară a lui Cahill nu ştiu. Dar dacă el este lângă cineva acum, trebuie să fim foarte atenţi: el este de acolo, din Australia. Deocamdată, e la el acasă, acolo face ce vrea. Nu putem spune, neapărat, că antrenează pe cineva sau că a semnat un contract. O să vedem cu timpul ce se întâmplă", a punctat Sever Dron, analizând informaţia conform căreia Cahill i-ar oferi sfaturi lui Thanasi Kokkinakis.

Cu o enormă experienţă în antrenorat, atât în România, cât şi în Franţa, Sever Dron a întărit un aspect important. "Simona ar avea nevoie de cineva lângă ea, dar nu ştiu dacă cuvântul corect ar fi antrenor sau coach. În această situaţie, singurul lucru care contează ar fi să aibă pe cineva în care ea să aibă încredere şi cu care să se sfătuiască. Cred că cele mai bune sfaturi le are în echipa ei, care este tot timpul cu ea: Teo Cercel, Virginia, famailia ei. Ei o ştiu mai bine pe Simona şi o pot ajuta să se simtă cât mai bine", a punctat Sever Dron.

Sever Dron aprobă noua atitudine a Simonei Halep, mai degazată, mai preocupată şi de alceva. "Am văzut şi declaraţiile ei, în tenis şi-a atins un anumit nivel şi se pare că ea se gândeşte şi la viaţa ei, la viaţa după tenis. Eu o apreciez, pentru ca multor jucătoare li se pare că după tenis nu mai există nimic. Dar după tenis începe o a doua viaţă şi chiar o a treia viaţă.

Decizia ei trebuie respectată. Cunosc şi în Franţa mulţi jucători care au avut antrenori, dar acolo este diferit, pentru că în Franţa, antrenorul este oferit de Federaţie, când ajungi la nivel înalt. Federaţia oferă un antrenor federal. Sunt vreo cinci-şase antrenori care se plimbă cu ei. Franţa este mai organizată din punctul ăsta de vedere. În condiţiile astea, sunt unii jucători care au renunţat la antrenor, iar cel mai cunoscut caz pentru noi este Gilles Simon - a spus că vrea să meargă fără antrenor, să vadă ce se întâmplă. Până la urmă, jucătorul ţine racheta în mână. Ţin minte de câteva ori când Cahill a intrat pe teren, acolo unde avea voie şi o întreba pe Simona - Hai, ce soluţie ai găsit? Hai să te ajut, dar spune-mi întâi ce soluţie ai găsit. Până la urmă, ea decidea şi ea trebuia să găsească soluţia. Antrenorul nu face decât să o ajute pe drumul ei, îi dă o mână de ajutor, dar ea nu poate să schimbe substanţa ei. Ea ţine racheta în mână, ea simte, ea are senzaţiile. Trebuie să avem încredere în ea, este numărul unu în lume. Ea ne-a surprins şi când a ajuns în primele zece. Acum este o situaţie diferită, sper că Simona o să se descurce şi o să ne surprindă din nou cu lucruri bune, poate chiar de la Australian Open, unde nimeni nu o aşteaptă sus de tot", a concluzionat Sever Dron.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.