EXCLUSIV | Ce s-a întâmplat în setul doi al marii finale Marius Copil - Roger Federer. Explicaţiile din interior pentru imaginile surprinse de camerele tv

29 oct 2018 3949 afişări Tenis
EXCLUSIV | Ce s-a întâmplat în setul doi al marii finale Marius Copil - Roger Federer. Explicaţiile din interior pentru imaginile surprinse de camerele tv

Marius Copil a oferit României şansa de a trăi cu pulsul la 180 o săptămână de tenis magic, în fieful lui Roger Federer.

Cu un serviciu sfredelitor, o atitudine pozitivă şi agresivă, plus un mix tactic interesant, arădeanul cu ochi albaştri s-a integrat perfect în partitura ediţiei 2018 a unui turneu ATP 500 atipic, votat ani la rând cel mai bun turneu din categoria sa, cu toată ciudăţenia sa, Swiss Indoor Basel bazându-se, practic, pe un singur teren şi având un al doilea court de joc care, departe de ţara lui Federer, ar ridica probleme de viabilitate şi pentru un ATP 250. În decorul albastru-miozot al sălii St. Jakobshalle, în arena în care, de ani de zile, jucătorii sunt introduşi în arenă pe acorduri rock şi pe versurile "I want it all", ce au servit ca motto pentru Copil, pentru prima dată, tenisul românesc s-a luat la trântă cu elita pentru un trofeu cu greutate.

Marius Copil a condus 3-0 în setul doi, însă nu a reuşit să îi smulgă set elveţianului cu 20 de titluri de Mare Şlem în CV, ajuns după finala de dumincă, adjudecată în final cu 7-6(5), 6-4, la 99 de trofee în carieră, la simplu.

Arădeanul a dus mâna de câteva ori la coapsă, în timpul manşei secunde, indicând un disconfort.

"Da, l-a jenat. A avut o contractură la inghinali şi din această cauză nu a reuşit să servească la capacitate maximă în partea a doua a setului doi, dar nu pot spune cu exactitate cât de mult l-a deranjat. A mai jucat o singură dată cinci meciuri ATP într-o săptămână, acum a jucat şapte! Nefiind obişnuit cu un asemenea ritm, încărcătura a fost destul de mare pentru nivelul lui. Nu s-a obişnuit să aibă şapte meciuri", a declarat pentru ProSport Ioan Popoviciu, psihologul sportiv cooptat în echipă de Marius Copil şi aflat la Basel pentru finala-eveniment din tenisul românesc.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.