Dialog fabulos între Ion Ţiriac şi Simona Halep, după meciul cu Cori Gauff la Wimbledon: "Am bătut-o pe asta, dar am servit al dracului de prost". Replica a lăsat-o mască: "Vai de mine şi de mine" VIDEO

11 iul 2019 39529 afişări Tenis
Dialog fabulos între Ion Ţiriac şi Simona Halep, după meciul cu Cori Gauff la Wimbledon: "Am bătut-o pe asta, dar am servit al dracului de prost". Replica a lăsat-o mască: "Vai de mine şi de mine" VIDEO

Ion Ţiriac a acordat un interviu eveniment pentru ProSport în care a abordat cele mai importante evenimente, printre care şi parcursul Simonei Halep la Wimbledon. Fostul tenismen a dezvăluit un dialog purtat cu jucătoarea din Constanţa, în urma turului patru de la turneul britanic. 

Halep a reuşit să câştige în turul patru împotriva lui Cori Gauff, jucătoarea de 15 ani care a avut un parcurs peste aşteptări la Wimbledon. Totuşi, Simona nu a fost mulţumită de modul în care a servit, i s-a plâns lui Ion Ţiriac, dar încă o dată a demonstrat cât de dependentă este de sfaturile lui Darren Cahill, deşi e antrenată de Daniel Dobre: "Simona are un antrenor şi acum, este un român şi este în semifinale la Wimbledon. Vorbeşte şi cu Darren. În cartea mea, dar cu alte adrese, Darren este unul dintre foarte puţinii care cred că ştie ceva despre tenis. Vă dau un singur exemplu, acum două zile, domnişoara Simona Halep îmi spune: „Am bătut-o pe asta, dar am servit al dracului de prost. M-am dus şi m-am antrenat imediat după ce am terminat, m-am dus să servesc”. I-am spus: „Întreabă-l pe Darren ăsta, nu este el acolo, dar te vede pentru că îţi comentează meciurile. Eu aş arunca mingea mai jos...”. „(n.r. reacţia Simonei) Vai de mine şi de mine, asta mi-a spus acum o oră şi el”. Sunt nişte lucruri care unul, într-adevăr, le pipăie şi le vede. Dar, cineva apoi trebuie să le implementeze. Eu nu cunosc nicio altă implementare la sport decât repetiţia. Adică, acel lucru trebuie să-l repeţi de 1.000 de ori. După ce ai făcut asta, poţi să pretinzi că mingea trebuie să se ducă acolo. Jocul pe iarbă este ceva mai repede, deplasarea pe iarbă este puţin diferită. Dar fata asta are un talent ieşit din comun. Pentru că, altfel, un om sau o „oamă” nu ar avea niciun fel de şansă să fie în semifinală la Wimbledon, cu antrenamentul care nu l-a făcut toate lunile respective din motive foarte justificate", a declarat Ţiriac pentru ProSport. 

"Eu discut foarte puţin cu ea despre sfaturi. În primul rând, cu tot respectul pentru tehnicieni, să-mi spuneţi şi mie un antrenor care a luat un jucător la 14-15 ani şi l-a făcut campion mondial. Arătaţi-mi unul.. Şi am mai făcut şi altul, şi am mai făcut şi altul. Eu cu treaba asta mă laud al dracului de mult. Năstase nu este al meu, este al lui Steaua. Dar de pe la 17 ani a stat pe lângă mine, nu pe lângă Steaua. Pe Vilas l-am luat la 17 ani şi l-am dus unde l-am dus. Pe Becker, la 14 ani şi l-am dus unde l-am dus. Şi antrenor, şi manager, şi de toate. Safin, tot aşa, l-am luat de tânăr şi l-am dus unde l-am dus. Nu prea bine, pentru că s-a lăsat mai repede decât trebuia. Ivanisevic... Deci, spunând treaba asta, este foarte greu să spui antrenor, antrenor, antrenor. Mai mult decât atât, unui jucător nu poţi să-i dai mai mult în cap decât o singură problemă. Dacă îi dai trei probleme, nu are cum să le rezolve în acelaşi timp, că nu ştie care este prima, a doua, a treia. Şi atunci e foarte greu şi prefer să-l las", a adăugat fostul tenismen într-un interviu pentru ProSport.  

Joi, Simona Halep o înfruntă pe Elina Svitolina în semifinalele de la Wimbledon, partidă care începe la ora 15:00 şi care va putea fi urmărită pe ProSport!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.