CULISE | Cum a învins Bianca Andreescu un fost lider mondial, semnând cea mai mare surpriză a începutului de an în tenisul feminin. ProSport a stat de vorbă cu mama jucătoarei de origine română

3 ian 2019 7660 afişări Tenis
CULISE | Cum a învins Bianca Andreescu un fost lider mondial, semnând cea mai mare surpriză a începutului de an în tenisul feminin. ProSport a stat de vorbă cu mama jucătoarei de origine română

O statistică prezentată de 'Sports Et Cetera', un blog de sport canadian, anunţă faptul că Bianca Andreescu este doar a treia jucătoare de tenis din Canada care se impune în faţa unei campioane en-titre din turneele de Mare Şlem.

Helen Kelesi, fost număr 13 mondial, a fost prima, când a învins-o în 1990 pe deţinătoarea trofeului de la Roland Garros, Arantxa Sanchez Vicario, apoi a venit rândul Alexandrei Wozniak, care a depăşit-o în 2009 pe Svetlana Kuznetsova, învingătoare tot la Paris. Joi, Bianca Andreescu şi-a adăugat numele pe listă, cu o superbă victorie 6-4, 6-4 în faţa danezei Caroline Wozniacki, cea care, peste zece zile, va începe cursa de apărare a trofeului de la Australian Open.

Bianca Andreescu (152 WTA) s-a impus la Auckland cu 6-4, 6-4, punând punct meciului cu un forehand nimicitor, care a zburat la propriu pe lângă Wozniacki.

Maria Andreescu  o mamă fericită, care a făcut noapte albă pentru a vedea victoria cea mare a fiicei sale, are un răspuns simplu la întrebarea de pe buzele tuturor fanilor tenisului - cum a reuşit Bianca să o învingă pe Caroline Wozniacki? "Prin jocul ei agresiv, cu venire la fileu şi un mental fantastic în punctele-cheie", explică Maria Andreescu, pentru ProSport. Nu a putut fi la Auckland, însă a urmărit întreaga acţiune, cu pauze medicale, reprize de ploaie, ba chiar şi cu nişte probleme cu panourile publicitare în ultimul game al meciului. În statistică, "mentalul fantastic" despre care vorbeşte Maria Andreescu s-a tradus prin 10 mingi de break apărate de Bianca, din 12 oportunităţi avute de Caroline Wozniacki.

Declarată la unison de mass-media din cele mai importante ţări ale lumii drept 'autoarea celei mai mari surprize a începutului de an', Bianca Andreescu se înconjoară, deja, la doar 18 ani, cu aura unei jucătoare de partide mari, având în acest moment două victorii din două partide în faţa sportivelor din Top 20 (cu franţuzoaica Mladenovic, pe tărâm american, în 2017, apoi, acum, cu Wozniacki, a treia jucătoare a lumii). Mama sa recunoaşte, modest, că fiica ei "este un pic mai retrasă în gândurile ei" înaintea acestor meciuri mari.

Rezultatul excelent al sportivei din Canada, pornită din calificări la Auckland, se sprijină pe "o pregătire foarte intensă în intersezon, în Florida, la Academia IMG", acolo unde ritmul a crescut simţitor faţă de sezoanele precedente. Cu toate acestea, Bianca trebuie să depună şi multă muncă în afara terenului, admite Maria Andreescu pentru ProSport, pentru a 'a-şi stabilizaspatele'.

  • Bianca Andreescu are garantată o ascensiunea până pe poziţia 132 WTA graţie prezenţei în faza sferturilor de finală de la Auckland - ceea ce va reprezenta, de luni, un nou reper al carierei pentru ea.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.