Cine o poate stopa pe Simona Halep să câştige Wimbledon 2019? Ion Ţiriac: "Băbuţa aia...Să o spunem pe aia dreaptă, mai are şi kilogramele pe care le are"

11 iul 2019 7744 afişări Tenis
Cine o poate stopa pe Simona Halep să câştige Wimbledon 2019? Ion Ţiriac: "Băbuţa aia...Să o spunem pe aia dreaptă, mai are şi kilogramele pe care le are"

Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a comentat şansele Simonei Halep de a câştiga Wimbledon 2019. Singura piedică în calea româncei e, în viziunea celui mai bogat român, Serena Williams. Românca s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o pe Elina Svitolina, 6-1, 6-3, în semifinale.

"Simţiţi că Simona poate să câştige Wimbledon în acest an?", a sunat întrebarea reporterului ProSport. "Păi aţi văzut cine este în semifinală?", a spus Ţiriac, apoi a dezvoltat: "Chit că băbuţa aia (n.red. referire la Serena Williams) are 36 de ani sau 37, pentru tenis nu este foarte tânără. Să o spunem pe aia dreaptă, mai are şi kilogramele pe care le are, dar atunci când o rade, nici nu poţi să pui altfel pe româneşte, mingea se duce de două ori mai repede ca la oricare alta. Acum, dacă o mişti de două ori, nu mai ajunge, asta este sigur. Poţi însă să o mişti? Ce este înainte, oul sau găina? Ce este, lovitura ei care te termină sau poţi să o mişti tu cu prima şi atunci cu a doua aproape o termini. Dar dacă nu termini punctul repede, ea din trei lovituri prinde una, ca să fie bună sau rea".

Ion Ţiriac a detaliat. "Matematic şi pe hârtie, Simona poate să câştige cu oricare şi destul de uşor. Cum, atenţie, nu e uşor nici cu Svitolina, dar trebuie să joace tenisul ei. Unu, să stea aproape de linie. Dacă se dă în spate, iar natura ei este să se dea în spate, e pierdută, pentru că unghiurile se măresc. Tenisul este astăzi un ping-pong pe un teren mai mare, iar dacă unghiurile se măresc, nu ai niciun fel de şansă la viteza mingii. Noi, întotdeauna avem multă speranţă, noi românii, şi ne identificăm cu cineva care poate să ne aducă o bucurie. Halep trebuie să aducă bucuria asta poporului român", a mai declarat Ion Ţiriac pentru ProSport.

CITEŞTE ŞI INTERVIU EVENIMENT cu Ion Ţiriac. „Halep trebuie să aducă bucuria asta poporului român”

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.