Steagul pe umeri încă din faza grupelor, încălzire draconică, emoţii pentru colege, concentrare. Aşa arată un Campionat European, la sub 18 ani. GALERIE FOTO

16 iul 2018 1416 afişări Tenis de masa
Steagul pe umeri încă din faza grupelor, încălzire draconică, emoţii pentru colege, concentrare. Aşa arată un Campionat European, la sub 18 ani. GALERIE FOTO
GALERIE (10 de imagini) VEZI GALERIA

România a înregistrat victorii pe linie, luni, în ziua a doua de la Campionatele Europene de Tenis de Masă STAG, organizate în perioada 15-24 iulie, în Sala Polivalentă din Cluj.


Andrei Tomică a obţinut, luni, una dintre cele 12 victorii tricolore. Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

Zarvă mare şi energie molipsitoare - aşa poate fi rezumată atmosfera de la Europeanul de tenis de masă, la care, la 24 de mese STAG de concurs, îşi servesc provocări cei mai buni juniori ai lumii, pe două categorii de vârstă - 12-15 ani (juniori 2) şi 15-18 ani (juniori 1).


Coechipierii îşi fac galerie. Se aplaudă sacadat. Se strigă. Foto: Cezara Paraschiv / ProSport


Andrei se încălzea de zor pentru meciul doi, în timp ce colegul său lupta la masă. Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

După o primă zi în care junioarele României au avut probleme, luni au venit victorii pe linie, în minimum de partide, la toate cele patru categoriii ale concursului pe echipe.


Duel fizic inegal între România şi Serbia, la dublu. Românii au câştigat însă meciul. Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

Rareş Şipoş, Cristi Pletea şi Dragoş Florin Oprea au semnat victoriile tricolorilor împotriva Turciei, iar Andreea Dragoman şi-a condus echipa de junioare U18 spre victorie împotriva Spaniei, în timp ce în competiţiile de juniori doi, băieţii au repurtat un succes 3-0 în faţa Serbiei, iar fetele - împotriva Italiei.


Foto: Cezara Paraschiv / ProSport


Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

Campionatul European înseamnă deja, încă din faza grupelor, non-eliminatorii, emoţii, concentrare maximă.


Concentrare... englezească. Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

Desigur, greşelile încă nu se pedepsesc cu eliminare directă.


Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

Însă implicarea fetelor este totală. Mai c-ai spune că e o finală, când vezi sportivele cum poartă steagul pe umeri. Da, trebuie să ne amintim că este, totuşi, doar ziua a doua a Campionatelor Europene. Dar la 12, 13, 14, 15, 16, 17 sau 18 ani, orice meci e o sărbătoare şi o finală.


IMAGINEA ZILEI. Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.