Naţionala feminină a debutat cu dreptul la Europenele de tenis de masă după 3-0 cu Slovacia. Caz rar: Dana Dodean nici n-a mai intrat la masă pentru meciul al treilea pentru că n-a avut cu cine să mai joace! Ce au păţit adversarele

4 sep 2019 3956 afişări Tenis de masa
Naţionala feminină a debutat cu dreptul la Europenele de tenis de masă după 3-0 cu Slovacia. Caz rar: Dana Dodean nici n-a mai intrat la masă pentru meciul al treilea pentru că n-a avut cu cine să mai joace! Ce au păţit adversarele

Reprezentativa feminină a României a început en-fanfare, la Nantes, cursa de apărare a titlului european pe echipe.

Elevele lui Viorel Filimon au învins în primul meci al Grupei B selecţionata Slovaciei, scor 3:0, la capătul unei încleştări facile. Adversarele s-au prezentat la Sala Metropolitană cu doar două jucătoare, Ema Labosova şi Eva Jurkova, întrucât celelalte două componente au suferit o toxinfecţie alimentară şi n-au mai putut fi apte de meci.

La echipe se joacă pe sistemul 3 din 5 partide, iar antrenorul unei formaţii trebuie să alinieze trei jucătoare, astfel că primele partide se joacă fiecare cu fiecare. Cum slovacele nu s-au putut baza pe o a treia sportivă, meciul al treilea era deja câştigat de tricolore înainte de start. Labosova şi Jurkova n-au reuşit însă să le încurce pe experimentatele Bernadette Szocs şi Eliza Samara, astfel încât Dana Dodean nu a mai fost nevoită să intre în ţarcul de joc.

"Se întâmplă rar aşa ceva, mă bucur că fetele sunt la capacitate maximă, iar Dana şi-a păstrat resursele pentru Spania. Desigur, obiectivul nostru îl reprezintă păstrarea aurului pe echipe pentru a arăta din nou lumii întregi cine e România în tenisul de masă european şi mondial. Ne bazăm pe un management eficient, iar şcolile din ţară dau la foc continuu jucători talentaţi", spune preşedintele FRTM, Cristi Romanescu.

Grupa e formată din trei naţiuni, iar mâine, de la ora 17:00, ora României, fetele lui Viorel Filimon întâlnesc Spania. Ocupanta primului loc avansează în sferturile de finală. În primul meci al seriei, Spania a învins Slovacia, în această dimineaţă, scor 3:0, astfel că lupta pentru accederea între primele opt să dă între campioana en-titre şi Spania.

ROMÂNIA - SLOVACIA 3:0

Szocs - Labosova 3:0 (-6, -7, -5)

Samara - Jurkova 3:0 (-4, -7, -5)

Dodean a câştigat prin neprezentarea adversarei

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.