Strigător la cer pentru anul 2018! Câţi bani a primit din partea autorităţilor o tânără sportivă din România medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret

31 oct 2018 4158 afişări Alte Sporturi
Strigător la cer pentru anul 2018! Câţi bani a primit din partea autorităţilor o tânără sportivă din România medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret

Într-o perioadă în care marile performanţe lipsesc cu desăvârşire din sportul românesc, autorităţile din Botoşani au "reuşit" performanţa de a premia o medalie olimpică de aur cucerită la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires cu doar 1.500 de lei!

Halterofila Sabina Baltag s-a întors acasă cu cea mai frumoasă distincţie de la Jocurile organizate în America de Sud, dar consiliul local al Munincipiului Botoşani nu a găsit banii necesari pentru a o răsplăti pe măsură. Pentru că a reprezentat ţara şi oraşul la cel mai înalt nivel posibil, tânăra sportivă s-a ales cu impresionanta sumă de 1.500 de lei.


Halterofila Sorina Baltag (foto, alături de antrenorii săi, după cucerirea aurului olimpic)

Mai puţin norocoase au fost canotoarele Tabita Maftei şi Alina Baleţchi, medaliate "doar" cu bronz la Buenos Aires, cele două primind câte 1.000 de lei. Iar antrenorii lor de la CS Botoşani au luat, de asemena, un adevărat jackpot, fiind răsplătiţi cu 500 de lei.


Canotoarele Tabita Maftei şi Alina Baleţchi, alături de antrenorul lor.

Propunerea pentru premierea celor trei sportive a fost făcută în Consiliul Local, dar nu s-au găsit bani decât pentru premii care se acordă, de obicei, la concursurile de table sau şah organizate în parcurile din Botoşani.

La aproape o lună de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român nu a anunţat, pentru moment, nicio recompensă pentru tinerii sportivi care au ţinut steagul sus în America de Sud.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.