Selby s-a calificat în trombă în finala Campionatului Regatului Unit. Englezul a reuşit break-ul maxim!

8 dec 2013 1192 afişări Alte Sporturi
Selby s-a calificat în trombă în finala Campionatului Regatului Unit. Englezul a reuşit break-ul maxim!

Mark Selby, locul doi mondial, a trecut în semifinalele Campionatului Marii Britanii de compatriotul său, englezul Ricky Walden, scor 9-5. În finala turneului dotat cu premii totale în valore de 700.000 de lire sterline, campionul en-titre îl va întâlni pe liderul mondial, Neil Robertson, într-un meci care se anunţă de zile mari. Parida cu Ricky Walden i-a fost la îndemână „Rechinului”, care s-a distanţat lejer, pe fondul ratărilor outsider-ului, la o diferenţă de şase jocuri, 8-2. Walden a avut o tresărire de orgoliu, adjudecându-şi următoarele două frame-uri fără prea mari emoţii. Jocul al 13-lea părea să meargă în contul lui Selby, după o serie de 58, dar Ricky a mai beneficiat de o şansă de a reveni la masă şi a prelungit meciul din Barbican Center datorită unui alt break solid. Însă campionul en-titre de la York  n-a mai lăsat loc pentru suspans, închizând meciul în frame-ul următor.

Al 100-lea break maxim din istorie         

Selby a realizat o performanţă extrem de grea şi în acelaşi timp spectaculoasă, în al cincilea frame al întâlnirii de aseară. Jucătorul în vârstă de 30 de ani a reuşit al doilea break de 147 de puncte din carieră şi totodată al 100-lea din istorie. Mark a trimis bila roz în buzunar dintr-o poziţie dificilă, dar lovitura poziţională a lăsat de dorit. Apoi, a introdus formidabil bila neagră în buzunarul de mijloc, din acea poziţia dificilă, cu bila albă aproape lipită de mantă. Pentru această performanţă, Selby a încasat un cec în valoare de 59.000 de lire sterline. „Nu cred că am jucat fantastic, iar break-ul de 147 a venit de nicăieri. Ricky a beneficiat de multe şanse, dar nu le-a concretizat. Am jucat la un potenţial de 50-60% şi am ratat unele bile ca un amator. Probabil a fost vorba de concentrare, dar nu îmi voi mai permite să fac astfel de greşeli în finala cu Neil.” A spus Mark pentru BBC.

Istoria break-urilor de 147 de puncte:

Primul:Steve Davis (Anglia) – (Turneul „The Classic”, în 1982) împotriva lui John Spencer

Primul la un Campionat Mondial:Cliff Thorburn (Canada) (1983) împotriva lui Terry Griffiths

Cele mai multe: Stephen Hendry (Scoţia) şi Ronnie O'Sullivan (Anglia) – 11

Cel mai rapid:Ronnie O'Sullivan, în 5 minute şi 20 de secunde (primul tur al Campionatului Mondial – 1997)

Dacă va ieşi triumfător în finala Campionatului Regatului Unit, Mark Selby va urca pe prima poziţie în clasament, detronându-l din fotoliul de lider pe adversarul său, Neil Robertson. Meciul va începe de la ora 16:00 şi va fi transmis în direct de Eurosport România.

Câştigătorul celei de-a doua competiţii ca valoare, după Campionatul Mondial, va intra în posesia unui cec în valoare de 150.000 de lire sterline.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.