Ana-Maria Popescu şi-a lansat cartea ”En garde! Fetiţa cu masca tricoloră” şi la Timişoara. Campioana olimpică, surprinsă plăcut de micii floretişti

28 oct 2018 313 afişări Scrima
Ana-Maria Popescu şi-a lansat cartea ”En garde! Fetiţa cu masca tricoloră” şi la Timişoara. Campioana olimpică, surprinsă plăcut de micii floretişti
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA

Ana-Maria Popescu se implică activ în formarea de viitori campioni în scrimă. Olimpica la proba de spadă pe echipe de la Rio 2016 a scris şi o primă carte pentru copii, cu povestea ei. Sportiva şi-a lansat volumul şi la Timişoara, unde a fost prezentă două zile la Cupa Floreta, etapă de circuit european din întrecerile U10, U12 şi U14.

Cei mici prezenţi la concurs au surprins-o pe Ana-Maria Popescu, deoarece deja citiseră cartea. ”Pentru mine este o emoţie de fiecare dată când Brânzica şi povestea ei, cartea ”En gard! Fetiţa cu masca tricoloră” ajunge în faţa copiilor. Mai ales că la Timişoara, Brânzica avea deja o grămadă de prieteni. Copiii şi-au comandat şi au citit carte apână să ajung eu aici. Deja ştiau povestea şi m-a impresionat  tare mult dorinţa lor de a descoperi, de a învăţa, de a se inspira din povestea Brânzică”, a spus, bucuroasă, spadasina.

Vrea să inspire viitori campioni

Multipla medaliată la jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene spune că demult i se sugerase să scrie o carte şi a ales cu o poveste pentru copii. ”Practic, este povestea mea, scrisă pe un ton amuzant, potrivit copiilor. Ideea a venit în momentul în care istoriseam pe reţelele de socializare poveşti, întâmplări de la competiţii, din cantonamente. Iar prietenii din Social Media îmi scriau ”ce frumos scrii, când te gândeşti să scrii o carte?”. Am zis că ar fi prematur să încep cu autobiografia. Aşadar, cum în scrimă am început cu paşi mici, am zis să încep cu o carte pentru copii. Şi de ce nu, urmează şi alte surprize”, a mărturisit Ana-Maria Popescu.

În carte, Brânzica e surprinsă şi în momentele dificile, inclusiv când este bolnavă la pat, cu febră, pentru că drumul spre aurul olimpic este presărat cu multe momente dificile. Cartea se bucură deja de un real succes. ”Primul tiraj este deja pe piaţă, cererea este foarte mare. Mă bucur că această poveste poate inspira alţi copii.  Am ajuns în acest punct datorită oamenilior şi  ambiţiei bineînţeles, şi consider că a venit vremea ca eu să fiu unul dintre aceşi oameni pentru copiii care se visează campioni”, a mai spus Popescu.

Impresionată de competiţia de la Timişoara

Chiar dacă a fost invitată la o competiţie de floretă, nu de spadă, Ana-Maria Popescu a fost implicată şi spune că a văzut copii talentaţi. ”Cu siguranţă pot apărea talente de aici. Sunt copii muncitori. Mă bucur să văd că această competiţie creşte de la an la an. Mă bucur să văd că s-a format o echipă aici, din organizatori, părinţi, parteneri care se implică. Se întâmplă lucruri frumoase la Timişoara. Eu mă bucur să fiu la cea de-a treia ediţie de până acum. Şi sper că de la an la an să trăiască tot mai mult şi de ce nu, să devină un reper pentru scrima românească. Mai ales că este important pentru noi să vedem viitorul pe aceste planşe. Noi suntem interesaţi de ce se întâmplă la competiţiile de copii pentru că loturile naţionale pentru viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice vor fi formate din aceşti copii”, consideră campioana olimpică de la Rio.

Inevitabil, bucureşteanca şi-a adus aminte şi de momentele în care ea a început scrima, precizând că la competiţia de la Timişoara a văzut condiţii mult mai bune decât cele din anii 1990, când ea a făcut primii paşi pe planşă. ”Cu siguranţă nu aveam parte de o sală atât de frumoasă, de o organizare atât de bună. Dar emoţiile erau aceleaşi, şi din partea sportivilor, şi din partea părinţilor. Emoţia este aceeaşi, pentru că asta face sportul, transmite emoţii”, a conchis Ana-Maria Popescu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.