Ana Maria Popescu aplaudă bronzul cvartetului de spadă al României: "Ziua în care s-a născut o nouă echipă. Le vedeam în primele opt, dar nu mai sus. Îmi cer iertare că nu am crezut în voi!". Filmul medaliei: "Fetele au fost la un pas de marea surpriză cu Rusia"

17 iun 2017 1804 afişări Scrima
Ana Maria Popescu aplaudă bronzul cvartetului de spadă al României: "Ziua în care s-a născut o nouă echipă. Le vedeam în primele opt, dar nu mai sus. Îmi cer iertare că nu am crezut în voi!". Filmul medaliei: "Fetele au fost la un pas de marea surpriză cu Rusia" În ordine, de la stânga la dreapta: Danciu, Sbîrcia, Tătăran şi Vereş - medaliatele cu bronz de la Tbilisi. Foto: FIE / FR SCRIMĂ
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Ana Maria Popescu a trecut anul trecut, după singurul aur olimpic câştigat de România la Rio, din tabăra sportivilor în cea a oficialilor din federaţii. Spadasina care a scris nenumărate file de istorie pentru sportul românesc, care a urcat tricolorul pe treptele podiumului şi a făcut oameni de pe întreg mapamondul să pronunţe cu admiraţie numele "Brânză", înţelege perfect cât de grea este misiunea fetelor care vin din urmă, pentru că ea este una dintre eroinele care au ridicat ştacheta într-o probă care a adus medalii la foc continuu pentru România în ultimii ani. Ana Maria Brânză a făcut o reverenţă sămbătă pe-nserat, în faţa noului cvartet de spadă al României, medaliat cu bronz la Campionatele Europene de la Tbilisi. Sâmbătă, spune campioana olimpică şi fostul număr unu de la spadă, a fost "ziua în care s-a născut o nouă echipă". O echipă formată din Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereş (CSA Steaua), Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) şi Adela Danciu (CSU Craiova).

"Înainte de plecare, doar antrenorii şi sportivele credeau într-o medalie, poate nici ei cu tot sufletul. Recunosc, le vedeam pe fete în primele opt echipe din Europa, dar nu mai sus de atât. Îmi cer iertare că nu am crezut în voi şi mă bucur ca m-aţi contrazis!", a scris Ana Maria Popescu pe contul oficial de pe reţelele de socializare, înainte de a vorbi, pe rând, despre fiecare duel în parte."Un prim meci cu Spania fără istorie. În normalitatea mea, fetele trebuiau să iasă învingătoare şi au făcut-o. Au îndeplinit obiectivul, primele opt la CE", a scris sportiva cu patru ediţii ale Jocurilor Olimpice în palmares. "Dar pentru ele, nu a fost suficient..."

Sferturi de finală: România – Ucraina 44-40

"În sferturi, au întâlnit echipa Ucrainei - acea echipă care ne-a pus probleme ani de zile. Ceea ce poate nu ştiţi, din echipa Ucrainei lipsea doar Yana Shemyakina, iar celelalte componente sunt deja veterane la Campionatele Europene sau Campionatele Mondiale. Experienţa era de partea lor, tinereţea şi entuziasmul româncelor au scris finalul acestui meci care le-a trimis faţă în faţă cu Rusia, în semifinala CE Tbilisi 2017!", derulează filmul Ana Maria Popescu.

Semifinale: România – Rusia 41-45 -  meciul pierdut care seamănă a victorie

"Am zis că aici s-a terminat! Fetele au fost la un pas de marea surpriză! Să ţii Rusia la distanţă până după jumătatea meciului (au preluat conducerea abia la tuşa cu numărul 27!) şi să nu renunţi, să nu cedezi - asta-i atitudinea! Doar experienţa Violetei Kolobova, medaliată cu aur în proba individuală a aceastei ediţii, a facut diferenţa pe ultimele secunde. Au stat lângă ele până la final, le-au aratat că 'pe aici nu se trece' aşa uşor, iar Rusia o să-şi amintească mult timp acest meci!", a punctat Ana Maria Brânză o super-evoluţie uşor de trecut cu vedere prin prisma faptului că scorul final a barat drumul spre aur, dar obţinută în faţa echipei pe care şi dream-team-ul Brânză - Gherman - Pop - Dinu o aborda cu emoţii şi o bătea sau uneori o privea de pe locul doi la final de duel.


Tătăran trage pentru România împotriva Kolbovei. Foto: FIE / FR SCRIMĂ

"Meciul pentru bronz este întotdeauna cel mai greu! Să lupţi, să pierzi, să te mobilizezi şi să o iei de la capăt?!? Mai ales când ştii că urmează să întâlneşti Estonia, campioana europeană en-titre, aceeaşi echipă care a participat la JO Rio 2016. Embrich, Kirpu, Beljaeva, Kuusk... nume pe care probabil le recunoaşteţi, sportive care ne-au făcut multe zile negre la competiţii! Scor 45-38. Scurt şi cuprinzător, iar medaliile de bronz vin în România!", şi-a încheiat jurnalul de competiţie Ana Maria Popescu.

Membră a Biroului Executiv al FR Scrimă, Ana Maria Popescu a încheiat cu un mesaj pentru protagonişti: "două dintre componentele echipei României sunt la prima participare la o competiţie de asemenea anvergură. Raluca Sbîrcia, Amalia Tătăran, Adela Danciu, Greti Vereş -  vă doresc să vă bucuraţi din plin de această medalie! Şi îmi doresc să fiţi din ce în ce mai bune şi să-mi fie greu să intru în echipă când mă voi întoarce! George Epurescu, a venit momentul tău! Ai fost alături de noi şi ai muncit pentru multe medalii până acum. Ai stat mereu în umbră şi ai fost modest, dar astăzi ai demonstrat că se poate să construieşti o nouă echipă! FELICITĂRI, oameni buni! Sunteţi mari!"

Echipa României este completată de:

  • Alina Motea Ciuculescu, antrenor secund
  • Lorena Nicolosu, medic
  • Alina Anghel, psiholog
  • Mircea Dan Lascar, maseur
  • Ştefan Mircea Claudiu, armurier
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.