O legendă a rugbyului mondial a decedat la numai 49 de ani. Ca antrenor, a câştigat titluri naţionale în România cu Dinamo şi Timişoara

6 sep 2019 2741 afişări Rugby
O legendă a rugbyului mondial a decedat la numai 49 de ani. Ca antrenor, a câştigat titluri naţionale în România cu Dinamo şi Timişoara

Sud-africanul Chester Williams, campion mondial în 1995, a decedat la numai 49 de ani, din cauza unui atac de cord. Informaţia  s-a rostogolit vineri pe toate canalele de ştiri şi a înfiorat lumea rugbyului. ”A fost o legendă a sportului mondial, nu doar a rugbyului”, spune Ştefan Demci, antrenor şi manager la echipa de rugby Dinamo.

Chester Williams a avut legături puternice cu rugbyul românesc. A venit în Superliga autohtonă în 2008, ca director tehnic la Dinamo. ”A stat la noi vreo 9 luni. În acel an am făcut eventul cu el la timonă. Era un profesionist desăvârşit. A încercat să implementeze la noi cultura rugbyului adevărat”, povesteşte Demci.

În 2012, Chester Williams a preluat conducerea echipei Timişoara Saracens, reuşind să aducă titlul naţional în oraşul de pe Bega, după 40 de ani. Practic, sud-africanul a relansat rugbyul bănăţean.

În 2016, el a fost unul dintre marii sportivi aleşi să poarte torţa olimpică în drum săre Rio de Janeiro. „A fost un sentiment extraordinar, sunt mândru că mi s-a oferit această şansă. Nu pot spune în cuvinte cum m-am simţit, trăirile au fost aproape la fel ca atunci când am câştigat titlul mondial cu Africa de Sud. Mă bucur că rugby-ul s-a întors la Jocurile Olimpice, este o mare oportunitate pentru acest sport, pentru răspândirea lui globală”, declara Williams la momentul respectiv. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.