Răsturnare de situaţie! Khabib anunţă că se retrage din UFC: "Mă pierdeţi şi pe mine"

11 oct 2018 7455 afişări Alte Sporturi
Răsturnare de situaţie! Khabib anunţă că se retrage din UFC: "Mă pierdeţi şi pe mine"

Khabib Nurmagomedov a anunţat că va părăsi circuitul UFC, dacă oamenii din staff-ul său vor fi pedepsiţi ca urmare a celor întâmplate la gala în care l-a învins pe McGregor, informează The Independent.

"De ce trebuie pedepsită echipa mea când ambele tabere s-au luptat? Dacă spuneţi că eu am început, nu sunt de acord, eu am încheiat ceea ce s-a început. În orice caz, pedepsiţi-mă pe mine, Zubaira Tukhugov nu a avut nimic de-a face cu asta. Dacă voi credeţi că voi rămâne tăcut, vă înşelaţi. I-aţi anulat meciul lui Zubaira şi acum vreţi să renunţaţi la el pentru că l-a lovit pe Conor.

Nu uitaţi că a fost Conor cel care l-a lovit pe fratele meu primul, uitaţi-vă la video. Dacă decideţi să-l daţi afară, să ştiţi că mă pierdeţi şi pe mine. Nu renunţăm niciodată la fraţii noştri în Rusia şi voi merge până la capăt pentru fratele meu. Dacă decideţi să-l daţi afară, nu uitaţi să-mi trimiteţi contractul meu încheiat, altfel îl voi rupe de unul singur", a spus Khabib, conform sursei citate.

După ce l-a făcut învins pe Conor McGregor în runda a patra a main event-ului de duminică dimineaţă, sportivul rus a sărit din cuşcă direct în zona în care se afla echipa irlandezului, iar totul a degenerat. Omul care conduce UFC, Dana White, a anunţat că o anchetă va avea loc în următoarea perioadă. Dana White a spus că indiferent de rezultatul anchetei, vor exista amenzi record pentru cei care au fost implicaţi în bătăia generală de la marginea octagonului. Khabib şi-a cerut scuze la conferinţa de presă de la final pentru cele petrecute, dar a ţinut să sublinieze faptul că a fost provocat de staff-ul lui McGregor. Irlandezul a încercat mai mereu să-l ia peste picior pe sportivul din Daghestan, care însă i-a răspuns în cuşcă. Cu 27 de victorii din tot atâtea lupte, Khabib trebuie să aştepte finalul anchetei interne pentru a afla cum va fi pedepsit după gestul nesăbuit de la finalul Galei UFC 229.

Întreg scandalul a plecat de la Dillan Danis, antrenorul lui McGregor, care l-a jignit pe Khabib şi a atras reacţia violentă a rusului. UFC a plătit bursa lui McGregor, trei milioane de dolari, dar a decis să reţină banii cuveniţi lui Khabib, două milioane de dolari, până la finalizarea anchetei. Trei dintre oamenii lui Khabib au fost arestaţi şi duşi la închisoare. Ei s-ar putea alege cu ridicarea vizelor pentru SUA.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.