Situaţie absolut jenantă la o echipă naţională calificată cu un efort „aproape eroic” la un Campionat European! „Cu trei săptămâni înainte de start lotul nu e reunit, nimeni nu ştie cine e antrenor”

18 iul 2019 3788 afişări Polo
Situaţie absolut jenantă la o echipă naţională calificată cu un efort „aproape eroic” la un Campionat European! „Cu trei săptămâni înainte de start lotul nu e reunit, nimeni nu ştie cine e antrenor”

Sportul românesc trăieşte azi exclusiv din excepţii, dar acest lucru nu mai este un secret. Un nou caz absolut halucinant are în prim-plan naţionala de polo sub 17 ani. Copiii s-au calificat la Campionatul European, dar nimeni nu ştie azi dacă echipa va participa la turneul final. Mai mult, nu se ştie nici cine este antrenorul, după cum relatează jurnalistul Dorin Chioţea.

Într-o postare de Facebook, Dorin Chioţea a oferit detaliile unei situaţii jenante pentru sportul românesc. O federaţie naţională finanţată de Ministerul Tineretului şi Sportului, care ar trebui să asigure în primul rând calendarul echipelor naţionale şi condiţii optime sportivilor pentru a face performanţă şi a reprezenta, până la urmă, România, nu a plătit încă taxa de participare la Euro. În schimb, ar fi plătit 900 de euro pe un bilet până la Lisabona pentru un jucător, la turneul de calificare, în timp ce părinţii ar fi achitat doar 200 de euro.

„Cu un efort aproape eroic, echipa naţională de polo U17 s-a calificat în mai, în Portugalia, la Campionatul European din Georgia, care va începe pe 11 august. Spun "eroic" pentru că din cauza haosului din FR Polo băieţii se antrenau în condiţii jenibile. Telenovela atinge azi punctul culminant. Cu trei săptămâni înainte de start lotul nu e reunit, nimeni nu ştie cine e antrenor, iar mâine ar fi ultima zi în care ar trebui să trimitem organizatorilor taxa de participare. Care e sublimă, dar nu ne-o putem permite. Cine are legătură cu sportul de performanţă realizează sinistrul şi că, pe lângă ruşinea aferentă, generaţia de copii wooaw s-ar alege cu probleme mari in carieră din cauza unor posibile suspendari. S-a ajuns în situaţia în care părinţii - dispuşi la o chetă - fac plantoane pe la uşa preşedintelui Călin Găvruş, care îi aburifică în fel şi chip dând vina pe alţii pt propriile decizii controversate. Poate îmi explică şi mie, de pildă, cum de un bilet până la Lisabona a costat 900 € pt un jucător, în timp ce un parinte a platit 200 €. Forul e într-o continuă luptă de uzură cu MTS, dând vina pe stat că nu îi alocă bani, dar nimeni nu-şi poate asuma continua cauţionare a unor şefi care n-au nicio treabă cu managementul. Calificarea se datorează jucătorilor şi antrenamentelor de la cluburi. La nivel de federatie situaţia e de tipul <<nu ştim ce facem mâine, nu există vreo strategie pe nici un fel de termen, fie el scurt sau nu, e totul pe vom vedea>>, îmi spun părinţii.

Peisajul e o nebuloasă care degajă doar o secretomanie bolnavă. Pe banii noştri!”, este relatarea lui Dorin Chioţea. Oare se aude şi la MTS?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.