Nici cel mai optimist scenariu nu arată prea bine. Mihai Covaliu, preşedintele COSR, şi declaraţia care nu oferă prea multe speranţe pentru JO de la Tokyo

3 feb 2019 4659 afişări Alte Sporturi
Nici cel mai optimist scenariu nu arată prea bine. Mihai Covaliu, preşedintele COSR, şi declaraţia care nu oferă prea multe speranţe pentru JO de la Tokyo

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, vineri, la Iaşi, cu prilejul Galei Laureaţilor Sportului Ieşean, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Iaşi, că România poate spera, în cel mai fericit scenariu, la un număr de 12 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.

”Procesul de calificare la Olimpada de la Tokyo este început deja pentru unele discipline sportive, pentru altele nu. La unele este suficient să îndeplineşti un barem pentru a te califica la Olimpiadă, alte discipline au mai multe competiţii în care acumulează puncte şi în unele cazuri procesul de calificare se încheie chiar cu o lună înainte de startul Jocurilor Olimpice. Ne dorim să avem o delegaţie valoroasă, iar ca o estimare a medaliilor, după ce am făcut o evaluare cu toate federaţiile implicate, sperăm la un număr minim de 4 medalii şi la un maxim de 12 medalii. Scenariul cel mai optimist, după cele prezentate de către federaţii, ar fi de 12 medalii. Scenariul pesimist rezultat în urma analizei comisiei tehnice olimpice ar fi de numai 4-6 medalii. Eu personal sunt optimist şi cred că  putem depăşi acest scenariu pesimist”, a declarat Mihai Covaliu.

Colaborare COSR – CJ Iaşi

Covaliu a venit la Iaşi însoţit de alţi doi colegi din conducerea COSR, vicepreşedintele Alexandru Dedu şi secretarul general George Boroi. Şefii COSR vor încheia un parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi, care prevede înfiinţarea în judeţul moldav a unui Centru de Excelenţă pentru copii şi juniori.

”Iaşiul are un mare potenţial în ceea ce priveşte sportul de performanţă, aici se cuvine să amintim sportivi care au câştigat medalii la Jocurile Olimpice, sportivi de la canotaj, scrimă, judo, tir sportiv, haltere. Dar, după părerea mea, Iaşiul nu este exploatat şi valorificat la adevăratul lui potenţial. De aceea i-am aruncat mănuşa domnului preşedinte al CJ Iaşi, Maricel Popa. Sper şi cred că poate face mai mult pentru Iaşi. Acest parteneriat pe care îl vom semna cu Consiliul Judeţean reprezintă o garanţie şi un angajament din partea domnului preşedinte că lucrurile se vor întâmpla aici la Iaşi. Vorbim de infrastructură pentru sportivii ieşeni, de organizarea unor competiţii de nivel naţional şi internaţional. Şi aş dori să văd şi o colaborare între instituţiile ieşene pentru crearea unei infrastructuri pentru copii, tineri, adulţi, pentru ceea ce înseamnă sport de masă şi sport de performanţă în Iaşi”, a punctat Mihai Covaliu.

Şeful CJ Iaşi a promis o Sală Polivalentă de 15.000 de locuri

La rândul său, preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a promis că va demara construcţia unei Săli Polivalente de 15.000 de locuri în judeţul Iaşi.
”Prin acest protocol, vrem să-i identificăm pe copiii talentaţi la diferite discipline olimpice în care Iaşiul are tradiţie, cum ar fi judo, scrimă, tir sportiv, canotaj, etc. Intenţia noastră este de a crea cadrul necesar ca la următoarele olimpiade Iaşiul să aibă din nou campioni olimpici, aşa cum s-a întâmplat în 2012, când Alin Moldoveanu a cucerit medalia de aur la tir sportiv. Pregătim proiectul de construire a unei Săli Polivalente, cu 15.000 locuri şi încercăm să modernizăm şi câteva baze sportive din judeţ, acolo unde există şi preocupare pentru sport”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.