O pereche mamă-fiu din Georgia va concura în premieră la Jocurile Olimpice de la Rio

4 mai 2016 140 afişări Comentează şi tu JO 2016
O pereche mamă-fiu din Georgia va concura în premieră la Jocurile Olimpice de la Rio sursa foto: gazzetta.it

Georgianca Nino Salukvadze şi fiul acesteia, Tsotne Machavariani, vor concura împreună la Jocurile Olimpice de la Rio, în proba de tir cu pistolul. Este pentru prima oară în istorie când o mamă şi fiul ei participă împreună la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

Georgianca Nino Salukvadze şi fiul acesteia, Tsotne Machavariani, vor participa împreună la Jocurile Olimpice de la Rio, în proba de tir cu pistolul. Este pentru prima oară în istoria JO când o pereche mama-fiu va participa la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

În istoria olimpismului au mai existat 70 de cazuri în care părinţi şi copii au participat împreună la aceeaşi ediţie a Jocurilor Olimpice: 56 de perechi tată-fiu, 12 perechi tată-fiică şi două perechi mamă-fiică (1900 şi 1908).

Nino Salukvadze este un simbol al sportului în Georgia. Născută pe 1 februarie 1969 la Tbilisi, Nino va concura la a opta ediţie a Jocurilor Olimpice din carieră. Nino Salukvadze a cucerit aurul olimpic la tir cu pistolul 25 de metri şi un argint în proba de 10 metri, la ediţia din 1988 a Jocurilor Olimpice, pe vremea când sportiva reprezenta fosta URSS.

Nino Salukvadze a cucerit prima şi singura medalie olimpică de până acum pentru Gerogia în 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, când a cucerit bronzul în proba de tir cu pistolul 10 metri.

Georgianca Salukvadze a devenit faimoasă după ce, la Jocurile Olimpice de la Beijing, a sărutat-o pe podiumul de premiere pe sportiva din Rusia, Natalia Paderina. Salukvadze a declarat că gestul a reprezentat un semn de pace între Georgia şi Rusia, ţări care s-au aflat într-un conflict armat în 2008.

Pasionat de rugby şi culturism, fiul lui Nino Salukvadze, Tsotne Machavariani, va concura la JO în proba de pistol 10 metri.

"Sunt fericită că fac parte din echipa olimpică a Georgiei, dar şi mai fericită să-mi văd fiul concurând alături de mine la aceeaşi ediţie as Jocurilor Olimpice.", a declarat Nino Salukvadze care este şi antrenoarea lotului de tir cu pistolul.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor desfăşura în perioada 5-21 august 2016.

Mediafax

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.