Ana Maria Popescu: ”În scrimă sunt zile şi ZIUA... aceea în care simţi că nimic nu te poate atinge. Ei bine, aşa a fost la început, până am dat cu capul în marele zid coreean. Nu este loc şi nici timp de regrete”

7 aug 2016 3162 afişări JO 2016
Ana Maria Popescu: ”În scrimă sunt zile şi ZIUA... aceea în care simţi că nimic nu te poate atinge. Ei bine, aşa a fost la început, până am dat cu capul în marele zid coreean. Nu este loc şi nici timp de regrete” Fotografii: cosr.ro 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/32826/15552808/2/popescu2.jpg

Ziua 1 de la Jocurile Olimpice de la Rio nu a fost să fie a României, indiferent cum se termină meciul de handbal România – Angola sau calificările la gimnastică masculin, unde Marian Drăgulescu are două şanse de a accede în finale.

Delegaţia tricoloră a avut aşteptări mari de la concursul de spadă individual, unde România a mizat pe trei fete, Simona Gherman, Ana Maria Popescu şi Simona Pop. Şi ce fete! Toate obişnuite cu competiţiile mari, primele două chiar cele mai bune sportive la Campionatul European în această vară, după ce au făcut finală la Torun.

Dar nu a fost să fie ziua lor. Din contră, a fost un concurs sub aşteptări, în condiţiile în care nicio reprezentantă nu a trecut de optimile de finală. Ba mai mult, Simona Pop şi Simona Gherman au părăsit întrecerile după primul meci.

Ana Maria Popescu a debutat cu o victorie clară, 15-8 cu Auriane Mallo (Franţa) în turul 2, dar a cedat apoi cu acelaşi scor în faţa sud-coreencei Injeong Choi.

Orice aş spune acum sună a clişeu... În scrimă sunt zile şi ZIUA... aceea în care simţi că nimic nu te poate atinge. Ei bine, aşa a fost la început, până am dat cu capul in 'marele zid coreean'. Nu este loc şi nici timp de regrete! Inutil să mă gândesc la ce aş fi putut să fac în plus. Un lucru e cert, nu o bătusem niciodată pe Choi până acum şi se pare că nici azi nu am găsit 'cheia succesului'. Vreau doar să vă asigur că suntem bine şi la fel de unite! Mai avem patru zile la dispoziţie pentru a pregăti meciurile pe echipe! Vă mulţumim pentru toate gândurile bune şi apreciem că sunteţi lângă noi indiferent de rezultate”, a fost mesajul spadasinei Ana Maria Popescu, după concurs.

Titlul olimpic a ajuns până la urmă în Ungaria, la Emese Szasz, după 15-13 cu italianca Fiamingo în finală.

Partea pozitivă este că spada feminină mai deţine o şansă să câştige o medalie la Jocurile Olimpice, în concursul pe echipe ce va avea loc peste 4 zile.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.