Scenariu de Oscar | „Am crescut uitându-mă la Alice, iar acum... Wow, sunt lângă ea!”. Marele vis al Cristinei Florică, extremă la naţionala de handbal

8 dec 2018 2604 afişări Handbal
Scenariu de Oscar | „Am crescut uitându-mă la Alice, iar acum... Wow, sunt lângă ea!”. Marele vis al Cristinei Florică, extremă la naţionala de handbal

Cristina Florică (26 ani) a devenit o jucătoare de bază la naţionala României, la Campionatul European din Franţa. Ea se află într-un Top 5 la minute de joc petrecute în teren la turneul final, după Cristina Neagu, Crina Pintea, Eliza Buceschi şi Yuliya Dumanska. Jucătoarea de la SCM Rm. Vâlcea spune că a depăşit tracul emoţiilor încă de la Euro 2016, iar în Franţa trăieşte cea mai frumoasă poveste a carierei.

„Mă simt fericită pentru că sunt aici şi în acelaşi timp liniştită, fără presiune. Este normal când debutezi la un Campionat să ai emoţii, dar acum este altceva. Sunt la a doua mare competiţie cu echipa naţională şi am venit aici cu dorinţa să urcăm cât mai sus. Cred că am început acest turneu final destul de bine din puct de vedere fizic şi moral. Nu am avut emoţii, m-am simţit sigură pe mine, am ştiut de la bun început ce-mi doresc”, a descris Cristina Florică sentimentele care o încearcă în aceste zile în Franţa.

  • „Poate unii oameni spun că exagerăm, dar noi chiar ne-am gândit la o medalie şi ne-am spus că acum este momentul nostru. Şi cred că o să fie”, Cristina Florică, extremă stânga România

Handbalista în vârstă de 26 ani joacă la Euro 2018 pe un post pe care au evoluat nume mari în ultimii 15 ani, perioadă în care România a fost permanent una dintre naţionalele care au contat la turneele finale, adică Valentina Ardean-Elisei, Ramona Maier, Iulia Curea. Prima a fost desemnată de două orice cea mai bună extremă stânga la Mondialul din 2005 şi Europeanul din 2008 şi se află şi azi în echipa naţională. Mai mult, a reprezentat mai mereu un model de urmat pentru Cristina Florică.

„Am crescut uitându-mă la Alice. De multe ori stau şi mă gândesc şi nu îmi vine să cred ... Wow, sunt aici lângă ea! Pentru mine a fost un vis care s-a împlinit”, ne-a dezvăluit extrema stângă, care apoi a continuat: „Când eram mică mă uitam ea şi îmi întrebam: oare o să ajung şi eu ca ea? Şi se pate că am ajuns lângă Alice”.

Ce se ştie mai puţin despre Cristina Florică

Cristina Florică a ajuns la echipa naţională în urma evoluţiilor din ultima vreme cu SCM Rm. Vâlcea, liderul la zi în Liga Naţională. Ea a plecat în handbalul mare de la Drăgăşani şi a făcut primii paşi într-o sală la vârsta de 10 ani. „Am ajuns la handbal din dorinţa surorii mele, care m-a tras după ea. Îşi dorea foarte mult să-l practice, eu nu prea îl înţelegeam. Dar s-au făcut selecţii pentru copii şi am fost printre cele alese. Atât timp cât ai un frate sau o soră care face sport, te trage după el. Şi aşa am ajuns şi eu la handbal”, ne-a povestit tricolora.

  • „Cu Olanda cred că o să fie un meci diferit faţă de ce am jucat până acum. Un meci care pe care, dar cu siguranţă Ambros Martin ştie ce avem de făcut şi ne va da toate detaliile până la ora startului. Cred că va ieşi bine şi după acest meci”, Cristina Florică

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.