Sandu Iacob, prezentat oficial antrenor al Stelei după ce a semnat şi contractul. Vasile Stângă: „Obiectivele sunt clare, locul 1-3 în Liga Naţională şi câştigarea Cupei României”. Cu ce lot a plecat Steaua la drum

11 iul 2019 1201 afişări Handbal
Sandu Iacob, prezentat oficial antrenor al Stelei după ce a semnat şi contractul. Vasile Stângă: „Obiectivele sunt clare, locul 1-3 în Liga Naţională şi câştigarea Cupei României”. Cu ce lot a plecat Steaua la drum

Steaua Bucureşti l-a prezentat oficial pe Sandu Iacob în funcţia de antrenor principal, chiar în ziua în care a fost semnat contractul, iar echipa şi-a reluat pregătirile pentru noul sezon. El va fi ajutat de Tudor Vasile – antrenor secund şi Guillaume Veta – preparator fizic. Colectivul tehnic va fi coordonat de fostul internaţional al Stelei, Vasile Stângă.

„Steaua îşi propune tot timpul obiective cât mai înalte, să ajungem cât mai sus în Liga Naţională, să ne calificăm într-o cupă europeană, să accedem în finala Cupei României şi să o şi câştigăm dacă se poate. Obiectivele sunt clare, locul 1-3 în Liga Naţională, câştigarea Cupei României”, ne-a declarat managerul echipei, Vasile Stângă.

Golgheterul all-time al echipei naţionale a motivat şi alegerea lui Sandu Iacob pentru funcţia de antrenor principal: „L-am adus pentru că este un antrenor român, pentru că a progresat foarte mult în această meserie. Mi-a plăcut ce a făcut la Focşani în ultimul său contract, a calificat echipa în play-off, iar un mare merit a fost al lui. Şi este un antrenor în care am încredere că va face treabă bună”.

Sandu Iacob după ce a fost anunţat antrenor principal:

  • „E un alt moment important în viaţa mea profesională cu care sunt convins că mă voi mândri peste ani, faptul că antrenez la cel mai important club din România.”
  • „De când am intrat în sala de şedinţe a clubului şi am văzut cifrele din dreptul palmaresului echipei, mi-am dorit să schimbăm aceste cifre”.

Steaua nu a mai câştigat un titlu de campionaă de 11 ani. Mai mult, rivala din Ştefan cel Mare a început să adune trofeu după trofeu. „Dinamo a prins o conjunctură favorabilă, au făcut şi nişte achiziţii foarte bune. Au avut şi noroc în 2018, când am pierdut pe mâna noastră campionatul la Chiajna. Asta a fost, acesta este sportul. Dar Dinamo este Dinamo, de ce să nu le recunoaştem meritele, au avut cea mai bună echipă în ultimul sezon şi în acest an, la fel. Cred că sunt principalii favoriţi la câştigarea campionatului”, a mai spus Vasile Stângă.

Managerul Stelei a susţinut că Dinamo va fi greu de bătut în următorul sezon, mai ales dacă va fi ferită de accidentări. A nominalizat însă vreo 7-8 echipe care pot influenţa lupta la titlu: „Ştiţi cum e într-o competiţie, aici depinde şi de sănătatea jucătorilor. Dacă au noroc şi joacă în efectiv complet, spun că va fi greu să-i bată cineva. Dar campionatul e lung, urmează play-off-ul, s-au întărit majoritatea echipelor, vor fi jocuri puternice în deplasare. Eu sper să fie un campionat curat şi cinstit. La titlu se poate bate şi Constanţa, Turda, Steaua, CSM, Călăraşi chiar, care am înţeles că au adus 8 jucători. Nu mai vorbesc de Timişoara, Bacău, care a făcut achizţii foarte bune. Vor fi meciuri frumoase”.

Steaua Bucureşti a început miercuri pregătirea cu un lot de 18 jucători.

Lotul Stelei:

  • Portari: Tudor Stănescu, Alexandru Bucătaru, Cristian Niculai
  • Extreme stânga: Gabriel Florea, Alin Roşu, Sabin Constantina
  • Interi stânga: Krsto Milosevic, Gabriel Burlacu
  • Centri: Marius Stavrositu, Valentin Ivanenco
  • Pivoţi: Martin Johansson, Nemanja Grbovic
  • Interi dreapta: Samvel Aslanian, Javier Humet, Alexandru Căpăţână
  • Extreme dreapta: Ionuţ Georgescu, Andrei Mihalcea, Sergiu Olaru

 

Foto: csasteaua.ro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.