România – Portugalia, preliminarii Euro 2020. Paulo Pereira ne mai dă şanse de calificare. Motivele pentru care selecţionerul lusitanilor a plecat de la CSM Bucureşti

Marţi, 10:59 1640 afişări Handbal
România – Portugalia, preliminarii Euro 2020. Paulo Pereira ne mai dă şanse de calificare. Motivele pentru care selecţionerul lusitanilor a plecat de la CSM Bucureşti PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO

Naţionala masculină de handbal va întâlni joi, de ora 18:00 (Sala Dinamo), naţionala Portugaliei, condusă de Paulo Pereira, antrenorul care s-a aflat până de curând pe banca tehnică a echipei CSM Bucureşti. Tehnicianul lusitan, cunoaşte, aşadar, foarte bine handbalul românesc, având în vedere că a sosit în România încă din aprilie 2018. De altfel, Pereira a profitat de acest lucru la partida tur, câştigată de Portugalia cu 21-13, în cadrul preliminariilor pentru calificarea la Euro 2020.

Selecţionerul lusitanilor a acceptat să vorbească pentru ProSport despre meciul cu România, dar şi despre experienţa „CSM Bucureşti”. Paulo Pereira este primul antrenor care a preferat să plece de la clubul bucureştean în ultimii ani, deşi mai avea un an de contract. Până acum, regula „plecărilor” de la CSMB a fost alta, antrenori au fost daţi afară sau s-au aflat la final de contract.

 „Acesta va fi cu siguranţă un joc foarte dificil pentru Portugalia, având în vedere că România ne poate pune în dificultate. Suntem aproape de calificare, dar România şi Lituania încă mai au şansele lor. Acest lucru va face ca toate echipele să fie angajate până la sfârşit în lupta pentru calificare”, ne-a declarat Paulo Pereira. Antrenorul lusitan şi-a condus echipa în Grupa 6 de calificare spre o victorie istorică, 33-27 cu Franţa, care îi oferă azi 99% şanse de calificare la Euro. Situaţia în grupă este azi cu Franţa şi Portugalia – câte 6 puncte, urmate de România şi Lituania – câte 2 puncte.

Citeşte aici: Ce lot a convocat Juan Manuel Montoya pentru partidele cu Portugalia şi Franţa din această săptămână

Paulo Pereira va avea în faţă jucători alături de care a câştigat Cupa Challenge în urmă cu câteva săptămâni, precum Mănescu şi Rotaru. „Pentru mine, CSM a fost o altă experienţă care se alătură celor pe care le-am avut în afara ţării mele, în Spania (CB Cangas, masculin), Angola (echipa naţională feminină şi 1º de Agosto), Tunisia (echipa naţională feminină şi Esperance Tunis, masculin). A fost o experienţă bună să lucrez la CSM unde nu totul a mers bine, dar per total a fost satisfăcător, în principal datorită îmbunătăţirii performanţelor unor sportivi, în special a celor mai tineri”, ne-a relatat antrenorul.

Paulo Pereira a susţinut apoi că a decis să plece de la CSM Bucureşti din motive personale, dar că s-a simţit bine în capitala României: „Am decis să plec de la CSM, pentru a avea mai mult timp dedicat echipei naţionale a Portugaliei. În acelaşi timp, alţi factori m-au determinat să fac iau această decizie, este vorba despre probleme personale. Trebuie să mulţumesc însă doamnei Gabriela Szabo (n.r. directorul general al clubului) pentru modul în care m-a tratat. M-am simţit foarte bine în Bucureşti. Oamenii m-au tratat foarte frumos, iar pentru mine nu a fost o decizie uşoară”.

Vorbind despre rezultatele avute la CSMB, antrenorul portuglez a concluzionat: „Având în vedere că până în acest an clubul a obţinut doar un titlu (Cupa României), a fost interesant să câştigăm Cupa Challenge. În Cupa României am fost eliminaţi de Dinamo în sala lor după aruncări de departajare. Iar în campionat am jucat pentru locurile 3-4. Am fost forţaţi să jucăm cu juniorii în primul meci al finalei mici pentru a ne asigura victoria în Cupa Challenge. Poate că putem obţine locul al treilea dacă am fi jucat cu toată echipa”.

  • „România este o ţară cu multă istorie în handbal, dar trebuie să se restructureze pentru a se reîntoarce în prezent la marile competiţii internaţionale, la imaginea din trecut, unde a fost de referinţă pentru întreaga lume”, Paulo Pereira, selecţioner Portugalia
  • În acest moment mă ocup în exclusivitate de naţionala Portugaliei, dar întotdeauna este deschisă posibilitatea de a lucra şi cu un club”, Paulo Pereira

Selecţionerul Portugaliei a exclus pentru moment posibilitatea de a lucra la un alt club din România, dar pe viitor a lăsat să se înţeleagă că orice este posibil. Chiar şi un contract cu o echipă feminină: „În acest moment nu este posibil să ajung la un alt club din România, deşi acest lucru se poate întâmpla în viitor. Îmi place să văd şi handbalul feminin din România. Aici sunt sportive foarte bune şi jocuri de un nivel excelent”, a încheiat Paulo Pereira.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.