România Mare! Finala Trofeului Carpaţi din acest an se va desfăşura între cele două echipe naţionale. Lotul A a învins Serbia după o repriză secundă solidă

23 nov 2018 5167 afişări Handbal
România Mare! Finala Trofeului Carpaţi din acest an se va desfăşura între cele două echipe naţionale. Lotul A a învins Serbia după o repriză secundă solidă GEORGE FILIP / MEDIAFAX FOTO

România A este a doua finalistă a Trofeului Carpaţi, după ce a învins Serbia cu 29-26. Succesul  handbalului feminin a fost deplin, având în vedere că finala de sâmbătă de la ora 18:30 se va desfăşura între loturile A şi B ale României. În finala mică vor evolua Serbia şi Rusia.

Primul test adevărat al toamnei înaintea Campionatului European din Franţa, şi probabil şi singurul având în vedere că finala Trofeului Carpaţi va fi în familie, partida cu Serbia s-a încheiat cu o reuşită a tricolorelor. România a învins una din naţionalele bune ale Europei, cu 8 zile înaintea debutului la turneul final, cu reprezentativa Cehiei, după un meci care a avut două părţi distincte.

În prima repriză, Ambros Martin a aşezat în teren o apărare 5 plus 1, dar „experimentul” ar mai avea nevoie de timp pentru a da roadele necesare. Cel puţin aceasta a fost prima impresie. Serbia a găsit culoare prin apărarea tricoloră şi s-a desprins la trei goluri în primele minute, 3-0, 4-1, 5-2, 6-3.

Lucrurile au curs într-o singură direcţie până în momentul în care Yulia Dumanska a avut primele intervenţii, iar Cristina Neagu a început să marcheze la foc continuu. România a restabilit egalitatea în minutul 12, scor 6-6, după ce Eliza Buceschi a preluat ştafeta de la căpitanul echipei naţionale şi a continuat să marcheze goluri pentru România.

Serbia a rămas însă la conducerea jocului, iar la pauză a intrat în avantaj cu 15-13. În partea secundă, selecţionerul Ambros Martin a revenit la o apărare în linie, cu Gabriela Perianu intrată în centru, iar siguranţa echipei a crescut de la o fază la alta. Dumanska a dat foarte multă încredere echipe prin intervenţiile avute, iar jocul României a devenit mult mai dezinvolt şi în atac.

Din minutul 40, de la scorul de 19-19, tricolorele au preluat iniţiativa şi nu au mai cedat-o. Dumanska a continuat să apere mingi imposibile şi în general toate jucătoarele au ieşit în evidenţă cu câte ceva. După 53 de minute de joc, România s-a desprins la 27-21, suficient pentru a scăpa în învingătoare. În cele din urmă, diferenţa finală a fost de trei goluri, 29-26, dar naţionala a trecut cu brio testul pentru Euro. Turneul final poate să vină liniştit, ceea ce şi-a dorit Ambros Martin, ca echipa să prindă ritmul de competiţie, s-a înfăptuit.

România – Serbia 29-26 (13-15)

Dedu, Dumanska – portari; Udriştioiu 1, Geiger, Buceschi 4, Neagu 5, Perianu 2, Laslo 2, Ardean 2, Pintea 5, Florică 2, Raţiu, Băcăoanu 1, Chiper 3, Dragut 2. Antrenor: Ambros Martin

Tomasevic, Pantic, Colic – portari; Radosavljevic 2, Krpez 6, Lekic 5, Stevin, Lavko 5, Kovacevic, Nikolic, T. Radojevic 3, Pop Lazic 2, D. Radojevic, Vukajilovic, Stoiljkovic 3, Dmitrovic. Antrenor: Ljubomir Obradovic

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.