Naţionala de tineret începe cu Danemarca turneul pentru locurile 5-8 la Campionatul Mondial U20. A ieşit din cursa pentru medalii şi campioana en-titre a Europei

12 iul 2018 1874 afişări Comentează şi tu Handbal
Naţionala de tineret începe cu Danemarca turneul pentru locurile 5-8 la Campionatul Mondial U20. A ieşit din cursa pentru medalii şi campioana en-titre a Europei

România a ieşit din cursa pentru medalii la Campionatul Mondial de handbal tineret din Ungaria, după ce a fost învinsă de ţara gazdă cu 31-26. Echipa condusă de Gheorghe Tadici nu se întoarce însă acasă, pentru că mai are de jucat două meciuri în turneul 5-8. Primul joc este programat vineri, de la ora 16:00, în compania Danemarcei.

Fetele lui Gheorghe Tadici au de luat o revanşă de luat în faţa Danemarcei, după ce au pierdut cu 42-23 meciul din grupă. Şi mai important decât acest aspect, în cazul în care vor câştiga partida contra nordicelor, ele vor putea fi premiate de MTS conform Normelor Finaciare ale Legii Sportului 1447. Conform legistaţiei în vigoare, toţi sportivii, toate loturile care se clasează pe locurile 1-6 la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Campionatele Europene pot fi recompensaţi / recompensate financiar.

În al doilea meci al turmeului 5-8 se vor întâlni Olanda (o altă naţională cu care România a jucat în grupă) şi Franţa, nimeni alta decât campioana europeană en-titre la generaţia 98-99.

Cele două semifinale ale Campionatului Mondial sunt Ungaria – Coreea de Sud şi Rusia – Norvegia. Franţa – locul 1 şi Danemarca – locul 3 la Euro 2017 au fost eliminate. În schimb, trei din cele patru naţionale au fost în Top 4 şi în urmă cu 2 ani, la categoria U18. Atunci, Rusia a câştigat medalia de aur, iar Coreea de Sud a învins Norvegia în finala mică. Locul Danemarcei a fost luat de Ungaria.

Fotografii: Dan LIXANDRU / Debrecen

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.