EURO 2018 | Grupa A - Serbia. Dragana Cvijic, jucătoarea de la CSM Bucureşti, i-a liniştit pe toţi, va fi aptă pentru a juca la turneul final

26 nov 2018 1635 afişări Handbal
EURO 2018 | Grupa A - Serbia. Dragana Cvijic, jucătoarea de la CSM Bucureşti, i-a liniştit pe toţi, va fi aptă pentru a juca la turneul final

Episodul 2. Continuăm prezentarea echipelor naţionale care vor evolua la Campionatul European din Franţa (29 noiembrie – 16 decembrie) cu Serbia, echipă pe care am văzut-o zilele trecute în România, la Trofeul Carpaţi. Cel mai interesant aspect, Ljubomir Obradovic merge la turneul final cu un lot format exclusiv din jucătoare care activează peste hotare.

Serbia este cotată cu a 8-a şansă la câştigarea trofeului.

O singură dată în istoria Campionatului European, Serbia a ajuns în Top 4, la ediţia din 2012, pe care a şi organizat-o. Atunci a pierdut finala mică în faţa Ungariei.

Principala grijă a selecţionerului Ljubomir Obradovic înainte de Euro a fost starea de sănătate a pivotului de la CSM Bucureşti, Dragana Cvijic, care nu a evoluat la Trofeul Carpaţi. Antrenorul a răsuflat însă uşurat când a fost anunţat că handbalista va fi aptă pentru Euro. „Este o veste veselă. Mă bucur să văd că se întoarce şi nu este nimic serios. Ea se va întoarce până marţi, în funcţie şi de evaluarea medicului”, a declarat Ljubomir Obradovic.

Lipseşte, în schimb, Marija Obradovic, interul stânga de la Metzingen, în urma unei rupturi de ligamente.

După echipa naţională, probabil că suporterii români vor simpatiza cu Serbia la Campionatul European. Nu mai puţin de 5 jucătoare din lot acyivează în Liga Naţională, în frunte cu Lekic şi Cvijic, la CSM Bucureşti. Şapte fete sunt legitimate în Ungaria, iar cinci la cluburi din Franţa.

Patru handbaliste din naţionala Serbiei joacă în acest sezon în Liga Campionilor. Obradovic s-a descis pentru un lot format din 3 portari şi 14 jucătoare. Va decide înainte de start cine va rămâne rezervă.

Serbia se deplasează la Euro cu următorul lot:

  • Portari: Katarina Tomasevic (Dunaujvaros), Marija Colic (Nice), Marina Pantić (Le Havre)
  • Extreme stânga: Sanja Radosavljevic (Vac), Dijana Radojević Šambrej (Chambray)
  • Interi stânga: Jovana Stoiljkovic (Brest), Jelena Trifunović (SCM Craiova)
  • Centri: Andrea Lekic (CSM Bucureşti), Tamara Radojević (Kisvarda), Aleksandra Vukajlović (Bekescsaba)
  • Interi dreapta: Anđela Janjušević (Šiofok), Jelena Lavko (Erd), Marina Dmitrovic (ASC Corona 2010 Braşov)
  • Extreme dreapta: Katarina Krpež-Šlezak (Erd), Željka Nikolić (SCM Craiova)
  • Pivoţi: Dragana Cvijić (CSM Bucureşti), Slađana Pop-Lazić (Brest)

Înaintea Campionatului European, Serbia a pierdut ambele partide la Trofeul Carpaţi, 29-26 cu România şi 33-32 cu Rusia.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.