Cu bucurii şi supărări, SCM Râmnicu Vâlcea - CSM Bucureşti a fost unul dintre cele mai bune meciuri interne din ultimii ani. Cum arată echipa etapei a 18-a

14 mar 2019 1985 afişări Handbal
Cu bucurii şi supărări, SCM Râmnicu Vâlcea - CSM Bucureşti a fost unul dintre cele mai bune meciuri interne din ultimii ani. Cum arată echipa etapei a 18-a

Dincolo de satisfacţia echipei SCM Rm. Vâlcea sau de supărarea echipei CSM Bucureşti după confruntarea directă din etapa a 18-a, încheiată cu 29-30, cele două formaţii au oferit unul dintre cele mai bune jocuri din ultimii ani în Liga Naţională. Motiv pentru care mai multe jucătoare din ambele formaţii şi-au făcut loc în echipa etapei.

Partida a avut cadru de mare meci – o sală arhiplină -, ambiţii mari – în joc a fost miza titlului –, tenisune şi răstunări spectaculoase de situaţie – cinci răsturnări de scor în prima repriză, plus o revenire a echipei Vâlcea de la 14-20 la 26-26. Cel puţin în partea secundă s-a jucat practic cu garda joc

Fără doar şi poate, Iryna Glibko a fost MVP-ul partide. Jucătoarea din Ucraina a marcat nu mai puţin de 12 goluri, fiind un adevărat argint viu pentru echipă în atac. Ea a reuşit să destabilizeze o echipă precum CSM Bucureşti, aşa cum nu a făcut-o nicio altă jucătoare din Liga Naţională în ultimii ani.

Fără niciun antrenament în ultimele patru săptămâni, Andrea Lekic a jucat la sacrificiu, iar intrarea ei a dat din nou ritm echipei în atac. Problemele CSM Bucureşti au fost la acest meci, ca în multe alte ocazii, în apărare, iar surpriza din atac a gazdelor a fost pivotul Marija Petrovic, care a câştigat bătălia pe semicercul advers. Pe lângă reuşite, jucătoarea de la Vâlcea a provocat mai multe aruncări de la 7 metri şi eliminări.

Cu excepţia unei aruncări ratate pe final, Jovanka Radicevic a jucat excepţional pe partea dreaptă a echipei CSM Bucureşti, fiind o armă automată pentru echipă în atac. Pe acea parte a terenului s-a jucat un handbal total, pentru că şi Ana Maria Popa a fost letală pe contraatac în partea secundă.

Cel mai bun „7” – Liga Naţională, Feminin, Etapa a 18-a

  • Portar: Viktoria Tymoshenkova (Corona Braşov)
  • Extremă stânga: Ana Maria Popa (SCM Rm. Vâlcea)
  • Inter stânga: Iryna Glibko (SCM Rm. Vâlcea)
  • Centru: Andrea Lekic (CSM Bucureşti)
  • Inter dreapta: Oana Ţiplea (Măgura Cisnădie)
  • Extremă dreapta: Jovanka Radicevic (CSM Bucureşti)
  • Pivot: Marija Petrovic (SCM Rm. Vâlcea)
  • Apărător: Samara Da Silva (SCM Rm. Vâlcea)
  • Cuplu de arbitri: Bogdan Stark – Romeo Ştefan

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.