Craiova continuă să facă minuni în Europa! La primul meci în grupele Cupei EHF, echipa din Bănie a primit 12 goluri în 60 de minute din partea unei formaţii care învingea CSM Bucureşti în Liga Campionilor în sezonul trecut

5 ian 2019 9842 afişări Handbal
Craiova continuă să facă minuni în Europa! La primul meci în grupele Cupei EHF, echipa din Bănie a primit 12 goluri în 60 de minute din partea unei formaţii care învingea CSM Bucureşti în Liga Campionilor în sezonul trecut REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/17816435/2/vizitiu-craiova-nykobing.jpg

SCM Craiova a debutat cu o victorie în grupa D a Cupei EHF, după ce s-a impus cu 18-12 în faţa echipei Nykobing, una din echipele momentului în Danemarca. Formaţia pregătită de Bogdan Burcea este deţinătoarea en-titre a trofeului. Următorul meci al Craiovei este peste o săptămână, în Spania, cu Super Amara Bera Bera.

  • Duminică, de la ora 13:30, intră în joc şi a doua reprezentantă a României în grueple Cupei EHF, este vorba despre Măgura Cisnădie, Echipa pregătită de Alexandru Weber va evolua în Danemarca, în compania formaţiei Team Esbjerg, într-un meci din Grupa A. 
  • La meciul de la Craiova au asistat aproximativ 4.000 de spectatori

Craiova a avut un sezon foarte dificil până acum, după anumite plecări în vară, după o campanie de achiziţii care nu a decurs aşa cum şi-ar fi dorit, dar mai ales prin accidentările care au apărut pe parcurs. La partida cu Nykobing, Bogdan Burcea nu s-a putut baza pe Cristina Zamfir şi Ana Maria Ţicu, practic principalele două marcatoare ale echipei. Dacă vreţi, Craiova a ajuns în aceeaşi situaţie cu CSM Bucureşti, care trebuie să se descurce fără Cristina Neagu şi Amanda Kurtovic, după accidentările suferite. Iar pentru un prim examen extrem de dificil, Craiova s-a descurcat nesperat de bine.

SCM a ştiut încă de acum o lună că nu se va putea baza pe Zamfir şi Ţicu, astfel că a încercat să pregătească din timp altceva pentru a obţine victorii. Pe finalul perioadei de pregătire, trupa din Bănie a reuşit să o aducă şi pe Fachinello, dar lucrurile nu s-au schimbat substanţial în privinţa stilului de joc. Baza a fost pusă în principal pe apărare, iar defensiva s-a descurcat bine în faţa unei echipe de top în Danemarca. Nykobing a câştigat titlul în 2017 pe plan intern, în sezonul următor a învins CSM Bucureşti în Liga Campionilor, iar în urmă cu o săptămână a câştigat şi Cupa Danemarcei.

Craiova a stat foarte bine în apărare, a reuşit să anihileze şi jocul rapid pe contraatac al nordicelor, iar în atac a încercat să scoată maximum posibil cu resursele avute la dispoziţie. În absenţa celor mai bune marcatoare, Andreea Ianăşi a preluat rolul de lider în teren, iar principala armă a echipei a fost jocul cu pivotul. Cu ruperile de ritm al noului conducător de joc, dar şi prin infiltrările croatei Seric, Craiova a reuşit să preia conducerea chiar de la început. Pe parcurs, în teren a apărut şi Deonise Fachinello, un fel de jolly-joker pentru echipă din moment ce a fost utilizată pe toate posturile la linia de 9 metri, iar brazilianca a adus un plus de experienţă în joc de care SCM a profitat pentru a-şi ţine adversara la distanţă.

Evoluţia Craiovei în atac nu a avut cursivitate, au fost multe migi irosite, dar Nykobing a greşit şi mai mult. SCM a avut un portar în zi de graţie, pe Elaterina Dhukeva, care de la un anumit moment a început să facă adevărate minuni. Bulgăroaica a avut multe intervenţii utile şi chiar a decis meciul. În minutul 38, la scorul de 11-9, Dzhukeva a apărat o minge din situaţie de unu la unu, moment care avea să „rupă jocul”. Urcată pe un val de încredere, Craiova a început să simtă mult mai bine meciul şi a reuşit cu patru goluri consecutive să se desprindă la 15-9 (min. 47).

Nykobing nu a contat foarte mult nici până atunci, dar de la acest scor a fost victimă sigură. Până la final, danezele au „reuşit” să ajungă doar până la 12 goluri, astfel că SCM a fost capabilă să păstreze diferenţa de şase goluri. Ultimele minute i-au aparţinut tot portarului Dzhukeva, cea care a transformat echipa daneză într-una micuţă.

SCM Craiova a debutat, aşadar, cu un succes important, 18-12, în faţa unei echipe mai bine cotate. Remarcabilă rămâne performanţa din defensivă, doar 12 goluri primite, lucru mai rar întâlnit la un asemenea nivel.

SCM Craiova – Nykobing Falster 18-12 (9-6)

Dzhukeva, Curmenţ, Stanciu – portari; Ianăşi 4, Trifunovic 2, Şelaru, Ion, Tănăsie 2, Nikolic, Seric 4, Gjeorgjievska, Colac, Tătar 2, Fachinello 2, Vizitiu 2, Costa

Hauge, Greve – portari; Nielsen, E. Westberg 3, Sunami, Jakobsen, Lagerquist 1, Ikehara 2, Pedersen 3, Olsen, Wallen, Housheer 1, Kristiansen 2

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.