AMR 4 ZILE | Alexandru Dedu: "M-ar mulţumi locul 1 la sfârşitul Campionatului Mondial. Dar obiectivul nostru principal este să ne calificăm la turneul preolimpic". Ce prime au jucătoarele la turneul final

1 dec 2015 3906 afişări Handbal
AMR 4 ZILE | Alexandru Dedu: "M-ar mulţumi locul 1 la sfârşitul Campionatului Mondial. Dar obiectivul nostru principal este să ne calificăm la turneul preolimpic". Ce prime au jucătoarele la turneul final

Aflat în recuperare după mai multe intervenţii chirurgicale suferite în ultimul timp, preşedintelui FRH, Alexandru Dedu, nu i-a scăpat totuşi niciun amănunt înaintea Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca. De la distanţă s-a asigurat că naţionala va avea toate condiţiile pentru o participare decentă la turneul final, a comunicat telefonic cu staff-ul tehnic şi jucătoarele şi a anunţat că va dubla premiile în cazul în care România se întoarce acasă cu un rezultat de Top 6. Cu puţin timp înaintea debutului la Campionatul Mondial, cu Puerto Rico (5 decembrie, ora 17:00, Dolce Sport), Alexandru Dedu a vorbit pentru cititorii ProSport despre obiectivele echipei, aşteptările persoanale şi adversarii pe care îi va înfrunta România la Frederikshaven

Ce aşteptări aveţi de la această ediţie a Campionatului Mondial?
Aş fi ipocrit să spun că vreau să jucăm bine pentru că echipa a evoluat foarte bine şi anul trecut la Campionatul European, dar a avut şi ghinion şi a terminat pe locul 9. Sper ca în urma acestui Campionat Mondial, la anul, să abordăm calificările pentru Jocurile Olimpice.

În 2014, cam în aceeaşi perioadă, după o înfrângere cu Norvegia la debutul Campionatului European, le-aţi transmis fetelor un mesaj, că în 2015 poate vor ieşi chiar campioane mondiale...
Asta le-am spus, era vorba de un început la Campionatul European, competiţie la care mai erau multe jocuri de disputat. Iar viitorul nu ştii niciodată ce îţi rezervă. Contează să creezi condiţiile necesare, astfel încât să se poată întâmpla lucruri frumoase. Fără să mă hazardez, ştiu tot ce se întâmplă în acest moment la echipa naţională. Este o stare de muncă, de seriozitate, fetele îşi doresc un rezultat foarte bun, dar aceste aspecte nu sunt o garanţie. Sper într-o determinare a echipei, iar focusul este în primul rând pe posibilitatea de a ne califica la Jocurile Olimpice.

Cum vi se pare grupa României?
Este cu dus-întors. Nu numai grupa noastră, ci şi Grupele A şi C. Cu excepţia Grupei B, unde sunt mai multe echipe accesibile, în toate celelalte orice este posibil, iar forma de moment va decide. Inclusiv Germania, care a ratat calificarea directă la Campionatul Mondial şi nu a confirmat nici în această perioadă de pregătiri, poate să facă o figură frumoasă. Are jucătoare capabile să facă diferenţa oricând. Am observat că focusul nu este pe Rusia, însă această selecţionată a arătat în această perioadă un joc foarte solid şi poate să revină unde a stat atâta timp. Este adevărat, nici nu poţi să dai pronosticuri după nişte meciuri amicale, dar rezultatele pe care le-a obţinut Rusia în Norvegia ne pot pune nişte semne de întrebare.

Ce adversar pare mai periculos, Rusia sau Norvegia?
Cred că Rusia şi-a arătat muşchii în această perioadă, dar Norvegia are multe atuuri în mânecă. Au acel ceva specific echipelor care au dominat decade întregi, ştiinţa de a câştiga. Psihologic este foarte important acest aspect.

Aţi discutat cu fetele înainte acestui Campionat Mondial?
Am vorbit cu mai multe fete, la lot este o stare de preocupare, de muncă, sunt şi antrenamente individuale, teoretice, vizionări, lucrurile sunt aşezate.

Aţi discutat şi despre prime de obiectiv?
Conform obiceiului pe care l-am împământenit, premierile vor fi conform Hotării de Guvern 1447, care apoi vor fi dublate de către Federaţia Română de Handbal (n.r. Conform HG respective, premierile se fac pentru o clasare pe locurile 1-6. Astfel, pentru titlul mondial, valoarea premiului este 27.800 de lei, care dublat ajunge la 55.600 de lei, ceea ce înseamnă peste 12.000 de euro; pentru locul 6, premiul ar depăşi 2.000 de euro). Să dea Dumnezeu ca fetele să ne oblige să băgăm mâna adânc în buzunare.

Ce v-ar mulţumi la sfârşitul acestui turneu final?
Locul 1 m-ar mulţumi! Dar, repet, obiectivul nostru este să ne calificăm la turneul preolimpic

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.